Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    I utre moze da go napravis do 10 Dena ne... Ima dejstvo pregnilot i moze da pokaze lazen pozitiven test.. Inseminacija pravese? Ili tempirani odnosi? Ako se odnosi pocekaj ili preracunaj od 36 casa posle primanjeto kolku Dena ima do denes... Srekno

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И јас си практикувам однос пред спиење ии таман ќе сврши и цеееела вечер си стој спермата и сабалје ко ќе станам ќе ја истурам :P
    Ќе видиме колку ќе успееме, издржав дури ми беа плодните, активни бевме ама заприметив од тоа ме боли стомак. Хаха дојде време за одмор (и ако сега ми се покасно плодните џабе мачењето) :headbang:
    Да се пофалам: Мм сам почна тема за бебче, и ми предложи да зборувам за инасеминација со матичниот. Душичка, рече гледам не ја бидува вака да одиме така... Колку ми паднало жал, ама и си велам умот му дојде хахахах]:)
    Малце и си поплачив сега да ми олесни, се присетив на бебчо :(
    Ќе си легнам и ќе ми помини, ај доста од мене пишување добра нооќќќ :*

На Victorian, letters, Pcelka94 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Od noemvri do mart spermogramot se podobri od 15% podvizni na 60% mm piese maka vo kapsuli Q10 I B kompleks...

На kateto123, babyhope, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    еј @Anetaoh ова е одличен напредок. (y)
    Ние од Грција набавивме прегнил 1500 да видиме што ефект ќе има...

Какви Капсули Q10, од кој бренд се, како да набавам?

5. mia223

mia223 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Eve veke gi citam

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Taman si legnav ke me stanes da gi baram pa da ti kazam... Uno momento
    Koencim Q 10 od Pharmamed belo kutivce so zeleno i plavo gi ima vo poveke snabdenite apteki

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    хахах ајде утре ќе ми ги пратеш. ;) ќе те потсетам :hug:

8. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Od utre i jas ke probam so sok.dosega veke dve nedeli stavav edno lazice vo ovesni snegulki so med i mleko,ama veke mi zdosadi i od utre ke pocnam so sok.blagodaram mnogu! :hug:

9. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    sakam da ve prasam denovite slusnav nesto no malku mi bese nejasno vaka edna postara zena mi rece vecer koga legnis da spies na vloska da se stavi rakija i taka da spies a sabalje da se trgne demek od isparuvanjeto na rakijata se otpusuvale kanalite,a ova go imam slusnato uste pred da se omazam od koleski deka koristele vloska so rakija ama ako imale belo pranje falaa

Последна измена: 5 април 2016
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    истото го зборував на Алтернативна медицина до полесно забременување
    имаше неколку членки кои потвртдија за ракијата. исто е добра пред да ти дојде, помага за полесно пробивање.
    + за каналите е добра и за марката. ти дава топлина.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da mila jas ovoj mesec pred da mi dojde si staviv na krpa rakija so crn biber i taka na jajnicite i stavrno epten utopluva, a vaka na vloska nemam staveno pa moze uste vecer da stavam ne bi trebalo da bide stetno iako mi e 5 den od ciklus,ne mi se veruva da predizvika i prolangira krvarenje iako veke mi zavrsi menstr.

12. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @*sisi* за црн бибер прв пат слушам. не знам дали би можел да надразни.
    не би требало да пролангира, може само да те стопли
    Плус, многу е погодно за време на мензис да не се бањаш, ами само ракија да се забришуваш. така вели баба. :)

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ne duso crn biber stavav na jajnicite ma krpa vaginalno nema sansi uff ima da mi ja zapali hahahah da se nasalime. A ova uste sega ke probam pred da si legnam ke stavam rakija na vloska, samo ne znam kolku pati taka moze da se stava vo mesecot.

На Gerbera и Momichka им се допаѓа ова.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Covek koga si ima maka se i sesto ke proba i ke stavi, inaku minatiot mesec gi koristiv i vloskite na Tiande kade sto edna od clenkite zabremenila so pomos na vloskite, kaj mene nemase apsolutno nikakva korist osven potroseni 1600 den za 10 vloski :/

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ден пред , нa ден и двa денa пoсле oвулaцијa пo еднaш oднoси и oдмa зaспивaње дo сaбaјле тaкa ми кaжa др.Кoрунoвски зa сo првoтo мерев фoлекули сo терaпијa Клoмифен и успешнo прoјдoвме пo oвoј сoвет oдмa ни успеa си ги видoв || црти тoчнo нa денoт (мoјoт рoденден) :) гo спoделувaм oвa сo вaс :) мoжнo е дa ви пoнoгне :) a и нaјслaткo е oдмa дa се зaспие пoсле "рaбoтaтa" :D a пoтoa дo дaтумoт зa дoбивaње немaв вooпштo oднoси зa дa стигне клеткaтa дo прaвилнoтo местo :) истoвo oвa oд истиoт гинекoлoг (и нејзин мaтичен е )и нa другaркa и пoмoгнa еве сегa е 2 месец :) ви пoсaкувaм нa сите вo нaјскoрo време || цртки .

Последна измена: 5 април 2016
    На Lavica26, letters, DigY и 5 други им се допаѓа ова.
  16. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    За ова алтернативната медицина шо знам, размислете 2 пати пред да ставите нешто, сепак се става на многу нежно место, а и не верувам да помага толку колку што на луѓето им е всадено у глава. Не може ракијата да биде универзален лек. Плус ако се отпушуваат канали така лесно додека се бањаме ке ни се отпушат од пареата од топлиот туш не мора ракија да ставаме што е далеку ,,поагресивно,, нешто за разлика од водата. Мое мислење ...

На letters, VedaG10 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Јас со години ставав ракија на крпа бидејќи ми ги смирузаби е болките од еширихијата, уште од дете ми се чини, па пак 2ипол години мака мачев.

Мислам јас ти објаднував за влошките, ти кажав како забременив, дека не беше тоа волшебно стапче со кое истиот месец осѕанав бремена, неколку пати и овде сум пишувала. После 2 циклуса со Тианде влошките јас забременив, не баш преку ноќ. Искрено верувам дека е поради тоа бидејќи при користење во тие дваипол месеци видов многу промени на циклусот. Мој совет продолжи со влошките, со овие за циклус и секојдневните, тие не се толку скапи. Ракијата не е лоша работа, те загрева, те опушта, заспиваш мирно ама дека нешто помага не сум сигурна бидејќи 2ипол години сигурно бар еднаш месечно сум ставала ако сигурно било почесто бидејќи многу боли проклетијава и само така се смируваше.

На VedaG10 и Momichka им се допаѓа ова.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Феминки денеска 3 ден како ми доцни, но страв ми е да купам тест да не испадни негативен, бидеќи ме боцкаат јајниците и ме болат брадавиците од градите како во секој момент да треба да ми дојди....
    Дали тоа со ракијата би штетело ако има нешто?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да се надоврзам на муабетов од погоре, кај сите жени сметам дека е различно .Може за некои работи ке се погодиме исто но за многу сме различни .Кај една фака со помош на едно , кај други со помош на друго ....И јас слушам совети од тука, и ги применувам најчесто но кај мене не успеало ништо :) Може не му е време уште.Тоа е тоа .
    А за алтернативна медицина не сум баш баш. Јас пред многу години имав еден проблем ( не е поврзам со ова сега) и незнаев како да го решам , се пробав па и алтернативна медицина. Само пари фрлени, дрн дрн јариња :)Мое искуство со таа медицина . Но познавам луге кои се мнг задоволни :)

@Bebulleee што е ова читам сега со плачење го заврши муабетот вчера:^). Ке се караме ! :bandit:

20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Осекам дека ке има 2 цртки .Држам срека ...(fingers)(fingers)(fingers)

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.