Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

I utre moze da go napravis do 10 Dena ne... Ima dejstvo pregnilot i moze da pokaze lazen pozitiven test.. Inseminacija pravese? Ili tempirani odnosi? Ako se odnosi pocekaj ili preracunaj od 36 casa posle primanjeto kolku Dena ima do denes... Srekno

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И јас си практикувам однос пред спиење ии таман ќе сврши и цеееела вечер си стој спермата и сабалје ко ќе станам ќе ја истурам :P
    Ќе видиме колку ќе успееме, издржав дури ми беа плодните, активни бевме ама заприметив од тоа ме боли стомак. Хаха дојде време за одмор (и ако сега ми се покасно плодните џабе мачењето) :headbang:
    Да се пофалам: Мм сам почна тема за бебче, и ми предложи да зборувам за инасеминација со матичниот. Душичка, рече гледам не ја бидува вака да одиме така... Колку ми паднало жал, ама и си велам умот му дојде хахахах]:)
    Малце и си поплачив сега да ми олесни, се присетив на бебчо :(
    Ќе си легнам и ќе ми помини, ај доста од мене пишување добра нооќќќ :*

Victorian, letters, Pcelka94 and 5 others like this.
  3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Od noemvri do mart spermogramot se podobri od 15% podvizni na 60% mm piese maka vo kapsuli Q10 I B kompleks...

4. Momichka

Momichka Популарен член

еј @Anetaoh ова е одличен напредок. (y)
    Ние од Грција набавивме прегнил 1500 да видиме што ефект ќе има...

Какви Капсули Q10, од кој бренд се, како да набавам?

5. mia223

mia223 Истакнат член

Eve veke gi citam

Momichka likes this.
  6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Taman si legnav ke me stanes da gi baram pa da ti kazam... Uno momento
    Koencim Q 10 od Pharmamed belo kutivce so zeleno i plavo gi ima vo poveke snabdenite apteki

Momichka likes this.
  7. Momichka

Momichka Популарен член

хахах ајде утре ќе ми ги пратеш. ;) ќе те потсетам :hug:

8. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Od utre i jas ke probam so sok.dosega veke dve nedeli stavav edno lazice vo ovesni snegulki so med i mleko,ama veke mi zdosadi i od utre ke pocnam so sok.blagodaram mnogu! :hug:

Momichka likes this.
  9. *sisi*

*sisi* Истакнат член

sakam da ve prasam denovite slusnav nesto no malku mi bese nejasno vaka edna postara zena mi rece vecer koga legnis da spies na vloska da se stavi rakija i taka da spies a sabalje da se trgne demek od isparuvanjeto na rakijata se otpusuvale kanalite,a ova go imam slusnato uste pred da se omazam od koleski deka koristele vloska so rakija ama ako imale belo pranje falaa

Last edited: Apr 5, 2016
    Momichka likes this.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

истото го зборував на Алтернативна медицина до полесно забременување
    имаше неколку членки кои потвртдија за ракијата. исто е добра пред да ти дојде, помага за полесно пробивање.
    + за каналите е добра и за марката. ти дава топлина.

*sisi* likes this.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Da mila jas ovoj mesec pred da mi dojde si staviv na krpa rakija so crn biber i taka na jajnicite i stavrno epten utopluva, a vaka na vloska nemam staveno pa moze uste vecer da stavam ne bi trebalo da bide stetno iako mi e 5 den od ciklus,ne mi se veruva da predizvika i prolangira krvarenje iako veke mi zavrsi menstr.

12. Momichka

Momichka Популарен член

@*sisi* за црн бибер прв пат слушам. не знам дали би можел да надразни.
    не би требало да пролангира, може само да те стопли
    Плус, многу е погодно за време на мензис да не се бањаш, ами само ракија да се забришуваш. така вели баба. :)

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Ne duso crn biber stavav na jajnicite ma krpa vaginalno nema sansi uff ima da mi ja zapali hahahah da se nasalime. A ova uste sega ke probam pred da si legnam ke stavam rakija na vloska, samo ne znam kolku pati taka moze da se stava vo mesecot.

Gerbera and Momichka like this.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Covek koga si ima maka se i sesto ke proba i ke stavi, inaku minatiot mesec gi koristiv i vloskite na Tiande kade sto edna od clenkite zabremenila so pomos na vloskite, kaj mene nemase apsolutno nikakva korist osven potroseni 1600 den za 10 vloski :/

Slonce91 likes this.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Ден пред , нa ден и двa денa пoсле oвулaцијa пo еднaш oднoси и oдмa зaспивaње дo сaбaјле тaкa ми кaжa др.Кoрунoвски зa сo првoтo мерев фoлекули сo терaпијa Клoмифен и успешнo прoјдoвме пo oвoј сoвет oдмa ни успеa си ги видoв || црти тoчнo нa денoт (мoјoт рoденден) :) гo спoделувaм oвa сo вaс :) мoжнo е дa ви пoнoгне :) a и нaјслaткo е oдмa дa се зaспие пoсле "рaбoтaтa" :D a пoтoa дo дaтумoт зa дoбивaње немaв вooпштo oднoси зa дa стигне клеткaтa дo прaвилнoтo местo :) истoвo oвa oд истиoт гинекoлoг (и нејзин мaтичен е )и нa другaркa и пoмoгнa еве сегa е 2 месец :) ви пoсaкувaм нa сите вo нaјскoрo време || цртки .

Last edited: Apr 5, 2016
    Lavica26, letters, DigY and 5 others like this.
  16. CocaColla

CocaColla Истакнат член

За ова алтернативната медицина шо знам, размислете 2 пати пред да ставите нешто, сепак се става на многу нежно место, а и не верувам да помага толку колку што на луѓето им е всадено у глава. Не може ракијата да биде универзален лек. Плус ако се отпушуваат канали така лесно додека се бањаме ке ни се отпушат од пареата од топлиот туш не мора ракија да ставаме што е далеку ,,поагресивно,, нешто за разлика од водата. Мое мислење ...

letters, VedaG10 and kukla21 like this.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас со години ставав ракија на крпа бидејќи ми ги смирузаби е болките од еширихијата, уште од дете ми се чини, па пак 2ипол години мака мачев.

Мислам јас ти објаднував за влошките, ти кажав како забременив, дека не беше тоа волшебно стапче со кое истиот месец осѕанав бремена, неколку пати и овде сум пишувала. После 2 циклуса со Тианде влошките јас забременив, не баш преку ноќ. Искрено верувам дека е поради тоа бидејќи при користење во тие дваипол месеци видов многу промени на циклусот. Мој совет продолжи со влошките, со овие за циклус и секојдневните, тие не се толку скапи. Ракијата не е лоша работа, те загрева, те опушта, заспиваш мирно ама дека нешто помага не сум сигурна бидејќи 2ипол години сигурно бар еднаш месечно сум ставала ако сигурно било почесто бидејќи многу боли проклетијава и само така се смируваше.

VedaG10 and Momichka like this.
  18. ssweety

ssweety Популарен член

Феминки денеска 3 ден како ми доцни, но страв ми е да купам тест да не испадни негативен, бидеќи ме боцкаат јајниците и ме болат брадавиците од градите како во секој момент да треба да ми дојди....
    Дали тоа со ракијата би штетело ако има нешто?

kukla21 likes this.
  19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Да се надоврзам на муабетов од погоре, кај сите жени сметам дека е различно .Може за некои работи ке се погодиме исто но за многу сме различни .Кај една фака со помош на едно , кај други со помош на друго ....И јас слушам совети од тука, и ги применувам најчесто но кај мене не успеало ништо :) Може не му е време уште.Тоа е тоа .
    А за алтернативна медицина не сум баш баш. Јас пред многу години имав еден проблем ( не е поврзам со ова сега) и незнаев како да го решам , се пробав па и алтернативна медицина. Само пари фрлени, дрн дрн јариња :)Мое искуство со таа медицина . Но познавам луге кои се мнг задоволни :)

@Bebulleee што е ова читам сега со плачење го заврши муабетот вчера:^). Ке се караме ! :bandit:

20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Осекам дека ке има 2 цртки .Држам срека ...(fingers)(fingers)(fingers)

ssweety likes this.