драги феминки вчера бевме во ремедика на консултации кај доктор петановски и здравје имаме добар пример на донор на сперма од данска каде што ги има истите особини како мажот ми иста боја на очи ,на коса и нулта позитив крвна група и можам да кажам едно голллллллллллллллемо браво за тимот на петановски бидејќи се прекрасни луѓе ни објаснија се околу процедурата и здрaвје со господ напред 3 месеци ќе бидам во прекрасната прага и во декември месец почнуваме со инвитрто поздрав голем до сите и на сите да ни се оствари желбата да бидеме родители и нека 2013 година да биде успешна за сите
Драги феминки и препорачувам поеќе гушкање со партнерот а помалку стрес тоа и е најдобриот рецепт.И нормално кога најмалку очекувате бебчето ќе тропне на врата Поздрав до сите кои се во исчекуање на принова и и ја пуштам цела среќа да и се оствари тоа што долго си го посакувате. Имајте верба
И јас ќе се надоврзам на муабетот дека само опуштено и без стрес и мисли з правење дете, тоа си знае кога треба ќе си биде и ќе си се оплоди јајцеклетката, ете јас неколку месеци бев преокупирана со тоа, мислев само дали ќе биди овој месец, кревав нозе после однос, неодев во тоалет ниакко после однос и нејќе и нејќе, е откако се изнервирав и баталив се и си треков ми е гајле ако сака и кога сака нека да биде и така и би, месецот кога останав бремена јас и мм само 2 пати имавме секс, значи така требало да биде, плус после односот јас одма во тоалет да се избришам и ете баш тој месец фати и просто не ми се веруваше, откако ми доцнеше 7 дена потајно си верував дека ожеби сум останала трудна, но од друга страна си евлев, ма енма шански зар од 2 пати што легнав со мм и фатило, неееее, но за среќа бидна, го направив првиот тест после 10 дена каснење од мензис и оп одма 2 цртки се покажаа, и така ве советувам и вас драги мои феминки, немојте ма воопшто се преоптоварувате со таа тема бебе, водете си љубов кога ви се сака, опуштено и тоа ќе си дојде кога и најмалку очекувате Поздарв и со среќа на сите исчекувалки
Да ти кажам и јас решив дека веќе нема да се опседнувам, кога ќе сака нека се фати, ако не има друго чаре. Почнав самата на себе досадна да си станувам, постојано само дали се фатило или не, заборавив да уживам не само во сексот туку и во животот Решив да се фокусирам на други работи, си ја спремам свадбата, се борам со анксиозноста без лекови ( некогаш успешно, некогаш потешко) а малото бебувче ќе си дојде кога ќе треба
Леле истиот случај како мене...да не се повторувам,само опуштено и не се замарајте за ништо.Тоа кога треба да биде ќе биде...Со Господ напред само! Поздрав
nana2112 те читам редовно на форумов иако не сум активна.ти посакувам да ти се исполни желбата и да биде се во најдобар ред да не израдуваш со убави вести.поздрав
Sakam da prasam dali nekoj imal slicno iskustvo kako moeto. Pred nekoj den imav nezastiten seksualen odnos, a gradite me bolea kako za pred da mi dojde. Utredenta posle odnosot ne me bolat poveke. Dalki nekoj znae sto moze da e ova?
поз девојки еве ме мене поново со едно прасајне поцнав да пијам кломифен на 5 ден од менс.... то е од 11 август до 15 август а од вцера 19 осејцам болки на полојната и јајниците имам осет дека секој момент це ми испукат цццц дали је то нормално после овије таблети? поздравце <3
не ти е рано ако ти завршило пред 8 дена и да претпоставам дека ти траело 6 дена, баш си во овулација....работи на случајот
здраво феминки ве читам редовно па решив да ви пишам..чекаме бебе веке 2 год правев контроли и се е во ред ги направиме сите контроли и кај што бев последно на приватен гинеколог ми кажа дека матката ми е свртена кај грбот ама тоа не е проблем не упати да одиме на специјалист........ако има некоја од вас ваков проблем или сте слушнале пишете позз
луѓе сто да правам ???/ве молам за помош не сум добила менструација од 30 мај ми е последна ..бев на лекар 2 кај разлицни лекари и едниот ми реце ако не добијам за 1 месец да отидам да провериме да немам некои запишени канали..незнам мисдлам дека така реце бидејки бев нервозна..а потоа отидов кај еден др лекар на приватно и тој ми реце да отидам за 1 месец да ми даде некои лекови за да добијам..ве молам за помош..позз ...
Мене ми беше матката свртена на назад и останав бремена без никаков проблем. Без гајле, тоа воопшто не пречи за забременување, само да не е фиксирана за грбот, туку да се исправа и на напред е важно. Тоа го проверуваат со рака, ја свртуваат матката, иако после повторно се враќа назад. Во бременоста до 3ти месец самата се исправа во нормала, само треба повеќе лежење на страна. Па отиди на лекар !!!
матката не ми е фиксирана за грбот,истото ми го кажа и докторот дека до 3 месец ке се исправела,ги направив сите контроли исто и мажот ми и се е во ред,затоа и докторот ме прака на специјалист,и јас знам за такви случаеви па остануват без проблем,пишете ве молам ако нешто имате слушнато...ти благодарам меU...
и мене матката ми беше свртена на левата страна и тоа ептем, па речиси по една година останав бремена не се секирај случајно барајки рецепти на кулинарика најдов рецепт на еден чај, еве читнете http://www.coolinarika.com/recept/caj-za-zene/
малце ми е непријатно прашањево што ке го поставам ама сепак ми се врти во глава подолго време а гинеколог ми е уште по непријатно да прашам .Дали затоа што секогаш мажот ми се свршува одкога јас ке доживеам оргазам па можно е матката да не ми ги прима сперматозоидите после оргазмот?Читав негде на интернет дека корисно е жената да доживее оргазам дека тоа помага при забременување оти со контракциите ги вшмукува сперматозоидите но и не е пресудно за да дојде до бременост.Но ме интересира што се случува со матката после оргазмот дали ако после женскиот оргазам мажот сврши матката не ги прима?Ако некој има информации ако сака нека пише.
нема зошто да тие непријатно јас имам читано нешто друго на интернет, а тоа е дека во текот на односот жената било добро да не се стега. т.е да не сврши, со тоа и матката ке биде олабавена, а да сврши мажот. А после односот било добро добро да се доживее еден, два оргазми, веројатно со самозадоволување или на друг начин, нели не вагинално за да не станува и да не истече спермата ... ( искрено ние и ова го пробавме еднаш во очајничките обиди за бебенце )