Како сте женички? Јас еве неколку дена имам кафеаво кога се бришам а рано ми е за добивање дури на 25 треба да ми дојде... Дали има некој искуство со ова.. Дури понеделник на лекар пошто за викенд не работи.. Фала
Не е убаво вака да ги извртувате зборовите...дојдов во темава да бидејќи почнувавме со обиди.. На никој не му сум рекла лош збор или сум навредила.. Од старт само по поддршка бидејќи и јас сама чувствувам дека ми треба. Друга работа тоа со среќни, плпдни.. Како не ви е жал така да пишувате.. Тоа на шала кажано кало фраза, среќен си сшо си ме сретнал... Не за ова или она... А болници, боцкање, ѓене драга членке поготе не ми објаснувај.. Лекивав бактерика вп крв и инфекции со години од моја 17_18год..дај боже сите да се радувате. Се најдобро!
Јас сакам сите да ве И не сте намачени,вие и вашите сопрузи сте големи борци. И ајде не се замарајте со девојкана исто како да не пишала.
Ова е твојот прв пост во оваа тема и тоа е пред неполна недела пред да соопштиш дека си бремена. Глава сечам дека си знаела дека си трудна уште кога го имаш пишано ова. Поздрав!
Абре женски хормончиња што се нервирате незнам. Убаво си пиша членката погоре ГОСПОД Е ГОЛЕМ ако си ја има мувата на капата нека си ја ишка ќе има цел живот за тоа. Не се замарајте вие за тоа, туку доааѓаат топли денови слушам на временсака а тоа ме асоцира на повеќе љубов. Едно какао со циметче ќе си направам сега, добаро филмче и ќе си го гушнам мажуле. ПОЗДРАВВВВВВВВ И ПОЗИТИВНОООООО.
Да се надоврзам само, ми се стемни вчера кога така набрзина го прочитав постот на victoria, по 10 месеци (знам дека и тоа е малку за некои овде!) и купишта лоши дијагнози, 2% нормални сперматозоиди, депресии, плачки, 2 неуспешни инсеминации, 300 испиени лекарства и јас и мм... Гледам никој не реагира, си викам Значи дефинитивно со мене нешто не е во ред, сум го изгубила веќе умот, не сум нормална. Мило ми е што гледам барем дека не сум единствена, дека не сум забегала до толку од овие глупости.
Devojki zosto ne gi ignorirate postovite sto Vi precat? Nekoi namerno,a nekoi nenamerno go pravat toa? Covek sto ne se izmacil i ne ja pocuvstvuval bolkata za da dojde do bebe,nemoze da znae nisto i da sfati.No sekoj vo zivotot si nosi tovar i tezina za bilo sto.
се фрлив во пребарување. Првиот пост овде ми е на 6 март 2014, и еве не после 2 години уште тука. Вкупно три години иста песна. Немам енергија да им возвракам зошто пишале овде, и зошто темата ни ја полнат со вакви работи, бидејќи за сето време кое сум овде, доста пати се размрдува темата вака. Треба да стравиме лозинка, Колку месеци пробувате. Ако пишат под 8 месеци да им пишува, олабавете, рано ви е за групата. Сепак не е од корист. Кога сите коментираат, темата полни повеќе мислења, повеке содржина се индексира, и повеке луѓе за било каков проблем доаѓаат овде... Понекогаш ми е криво, што единственото место за опуштање и чуствување како дома, меѓу истомисленици, ми е форум. поддршка за сите нас ајде, ситно броеме, Ако не до лето, на есен секако ќе се префрламе на трудничко
Само ќе кажам , го чекам моментот кога тестот ќе покаже две црти ! Блазеси им на таквите мажи кои не се мачат .. Мојот од негде 90 и некое кило дојде до 70 кила за два месеци од последниот резултат од спермограмот . Јас ја имам таа среќа да поминам уште една операцијаа за да знам дека здравје кога би останала бремена ќе биде успешна до крај , и да пијам неколку врсти на апчиња кои ми застануваат во грло и желудникот ме боли . Ја ситнам четвртата година од оваа борба , што има многу многу тага и болка и ред други работи кој многуте од тука знаат кој се но не сакам веке да коментирам .. Јас се израдував за жената што од втор обид успеала , АМА новите кој доагаа во оваа тема нека размислат два пати што ќе напишат , и нека пролистаат страници наназад за да знаат и видат колку солзи има во постовите !
Здраво женички ... Минатиот месец пишев еве ме пак ... Инаку редовно ве читам и си се тешам ... 2 месеци се обидувавме само во плодни денови .... Овој плодни сметав баш околу младенци ми беа ..., ги поминав околу спремање гости ... На 16 ден пробавме ама можи касно беше и ете не фати... Сега сум со менструација 2 ден па едвај чекам да ми заврши дз се фатиме во акција ... Само овојпат не гледам плодни неплодни преку 2 дена и мн обиди .... Размислувзм да купам и тест за овулација чисто да следам и тоа... Ако имате искуство со таков тест писете ми ... Да се надеваме со Господ напред дека овој месец ке фати ... Посакувам убави вести за сите вас овој месец ...
Нај чиста работа ти е мерење на фоликули кај матичен гениколог. А ова со домашниот тест за овулација не е само трошење на пари туку и губење време и малтретирање. Пред минатиот месец мерев со тестови на 20-21ден ми покажа овулација ама џабе.. Како што кажав нај чисста работа е фоликули Не сакам да се чаламам ама не се секирај и не си ги уништувај напразно нервите, ќе ти требаат за понатаму. 2 месеци се во прашање. Ти посакувам следниот месец да ти биди среќен најјјј среќен и да си видиш 2 линии
Nikad nemam mereno folikuli ... Od koj den kolku cesto se odi i preku eho ili vaginalno se merat ... Nemam mn iskustvo so toa dosega spored kalendarot na femina so 14 den ovulacija se rakovodev ,,,, inaku mn sakame bebe jas 28 god sum mm 32 god vreme ni e veke
Јас на жени како вас @bokace @Momichka @Bebulleee и уште неколку тука ( не ми текнува сега сите да ве тагнам ) ви симнувам капа за храброста и истрајноста . се соочувате со тешки вистински проблеми . Дај боже што поскоро да си ги видите 2те цртки ...Најискрено !
Никогаш не е доцна. Мене матичниот ми вели на 12 ден ко ќе одам.. И се мери абдоминално кај мене ми мереше така.
A samo na 12 den ili se odi nekolku dena po red ... Ovoj mesec za 10 dena mozam toa so folikuli da meram