Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. meU

meU Популарен член

А јас имам читано(многу сме начитани значи :lol: ) дека најпожелен е оргазмот при правење на бебе, пред се ради хормоните кои се ослободуваат, а потоа поради контракциите на матката, кои се одлични за трансфер на сперматозоидите.
    Јас би ти кажала да си уживаш и за ова ама ич да не се замараш. Зошто од лично искуство ми се случувало и по два оргазми да доживеам , па бебето се направи.

bebaa likes this.
  2. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Јас девојки да ви кажам дека секогаш кога имаме сексуален однос со мм секогаш имам оргазам и тоа не ми е тешко ич, и секако имаме пробано и пред тој да сврши и после тоа па никако да фати не знам веке што дАа направиме па да фати,ако знаете нешто како финта или било што да си мислите вие што имате останато дека ,,ете поради тоа останав јас“ да ми кажете па да пробаме и ние,исто би сакала да ми кажете ако некој знае што треба да направам за да бидам во форма за 2 месеци мм кога ке си дојде од пат јас да бидам спремна да можам да останам бремена, Ве молам ако знае некој нешто нека ми каже стварно мн сакам да останам трудна. позз

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^леле пак ќе речам не сум поминала низ ова. но доста сум читала :geek: "начитаната"... мислам дека кога ќе бидам бремена ќе ми се здосади и ќе немам што да читам.
    да се вратам на темата. дали си пробала т.е. да преферираш ти да лежи и да ставаш перница под колковите, да ги кренеш нозете и така да стоиш 10 минути по неговото свршување.

и оно најважното, не прави бебе туку води љубов.за да бидеш психички порастеретена

4. kateiangel

kateiangel Истакнат член

Никогаш не мислам н а правење бебе , навистина уживам секогаш а и тоа со перницата под колковите го правам повеке од половина година и пак не сака :(

5. malamaca

malamaca Активен член

Zdravo dragi moi Feminki...jas sum nova na forumov se nadevam deka ke se druzime.... :)
    I jas se boram so zelbata da stanam MAJKA da imam bebe ama ete seuste ne mu doslo vreme i nesaka,si ziveam so mislata deka se sto si e moe ke si dojde...no moram da priznaam deka navistina nekogas psihicki pagam koga ke vidam kako srekni mamicki si gi setata svoite decinja,a vo posldeno vreme sum opkruzena so trudnici oklu mene site se srekni i si raskazuvaat kako si ja pominuvaat bremenosta i mene togas mi paga mnogu tesko...Znaci vo brak sum 2 godini i ne se pazam 2 god :( so neredoven ciklus sum...gi napraviv site ispituvanja i hormonalen status,i mikrobiologija i spermogram na mm(se e vo najdobar red ) ,a odgovorot na doktorot e ke bide opustise se e vo red,,,Posledno bev vo cair kaj dr.licovski mi go preporacuvaa kako dosta dobar..negovoto mislenje bese deka nemma golem problem no sepak so mala intervencija ke se resi.Navodno moite janici ne isfrlale dovolno golem folikul koj sto moze da se oplodi...isfrla po 5 6 no ne dovolno golemi,mi rece deka toa e taka od stres,mi predlaga da napravam insemenenacija...Bi sakala dokolku nekoj go pominuva ili go pominala ova sto mene mi se slucuva pa da mi dade sovet sto ponataka ...dali da se sredam i da cekam ili da prtobam so insemenacija...bidejki neznam koga mi doaga znae da mi dojde na 40 den ilii na 50 mene sega mi se pojavi na 45 den no 3 dena imam cuden iscedok nekoj kafen i vo tekot na denot kako cista rozeva krf..ne custvuvam nisto super se oskema nemav nikakvi simptomi na dobivanje traese ova 5 dena i tolku...nenzma sto da pravam ako ima nekoj da mi pomogne ke mu bidam blagodarna...

Izvinite sto vaka na siroko vi pisuvam se nadevam deka ke odvoite malku vreme da me procitate tuka sum so vas se nadevam deka i vie ke bidete so mene pozdrav i imajte ubav vecer :)

6. anailisav

anailisav Истакнат член

здраво драги феминки!се оттргнав малку од форумите бидејки бев зафатена со други обврски,но еве сега ме мачи нешто што не можам да си го објаснам.овој месец си ги осетив плодните денови и бевме активни со мм тој период и секако свршуваше во мене бидејки се трудиме за бебе веке 2.5 години.еве сега ми е 33 ден од циклус мене сеуште ми ја нема :devil: ,градите ме болат веке една недела,а пред 3 дена забележав исцедок како на белка од јајце баш како што имав и плодните денови,јајниците ме болат повремено и нешто под папокот како да ме боцка на моменти но поретко,јајниците исто ме болат веке една недела како за добиванје а сеуште ми ја нема а утрово имав густ бел исцедок,навистина сум збунета не знам што е работава.ве молам ако некој може да ми одговори што може да е.поздрав4е и посакувам на сите се што си посакувате да ви се оставари. :*

MALAMACKA те советувам да направис тест за бременост штом велиш дека крваренјето не било обилно и со кафенкасто розева боја,познавам случаеви што биле бремени со такви крваренја.доколку не си пробај прво стимулација со кломифен или нешто слицно ,може на пример да се обидеш со vitex agnus castus,тоа се капсули на природна база кои ја потпомагаат овулацијата,и се пијат до плодните денови,значи од 1 ден на циклусот па до 14 15 ден.доколку и тогаш не забремениш може да се одлучите за инсеминација.со срека :*

7. kallias

kallias Популарен член

Леле ова со перницата и со кревање нозе после свршувањето нема ама никаква веза. Јас што веќе не испробав и коа не сака, не сака. Е кога се опуштив и си реков е веќе не ме интересира ништо па ако сака да биде нека биде и така и би, јас од 2 пати само во месецот што имав односи со мм се фати и плус после однос идев одма во тоалет и се избришав, ама ете кога било речено да биде така е тоа. Затоа не му ја мислете воопшто, само релакс и мнооогуу љубов :inlove:

kateiangel likes this.
  8. olence86

olence86 Истакнат член

Здраво девојки, како сте???
    Долго време ме немаше, бев отсудна. Бевме со мм на меден месец па видов дека на форумов се случиле многу интересни работи !
    Еве и јас се надевам дека овој пат ќе ми се фати бидејќи масимално бевме општени и не мислевме апсолутно на ништо.
    Дај боже да се фати....

Феминки,
    се враќам на форумов со едно прашање до вас.
    Менструацијата ми дојде на август и тоа значи дека за време на одморот
    (19 август до 331 август бевме на меден месец ) ми биле најплодни денови и сум имала овулација но
    зошто баш вчера и денеска имало многу често жолт исцедок и ме болат јајниците?
    Дсли може промена на клима или сум настинала од водата таму??
    Поздрав.

9. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Ти посакувам овој месец да си ги видиш двете цртки

:inlove: како и сите ние кои ги чекаме...
    :x

olence86 likes this.
  10. nana2112

nana2112 Популарен член

здраво до сите феминки и голем поздрав од преубавата прага девојки јас сум во заблуда последната менструација ми беше на 28 јули и порано ми доаѓаше на датата или 2 дена порано ,а веќе 8 дена до денеска ми доцни имам по малку вртоглавица ,во овие 8 дена на сабајле имам мачнина ми се гади и од мирисите ми се гади неможам да ги истрпам ,а кога го отворам фрижидерот и мирисот не го поднесувам од јадењето што е внатре ,а и денеска бевме на шетање со мажот ми низ прага и бевме во еден кинески ресторант и порачавме пилешко месо со ориз и со некои зачини и зеленчук јас многу го јадам оризот и пилешкот стег но денска само 2 пати пробав со вилушката и неможев повеќе од самата мирис ми се гадеше и ќе поврнев и приметив и друго нешто веќе 5-6 дена ставам секојдневна влошка и приметив дека имам кафеав исцедок не е крв туку има кафеава боја и некако непријатно мириса и 2 дена се осеќам поспано вчера станав во 11 часот и потоа пак ми се спиеше и легнав во 14 и 30 и спиев 2,5 часа стварно сум во заблуда и немам многу апетит што е ова со мене стварно незнам многу наши пријатели велат ајде во прага ќе се опуштите и ќе биде веќе сме 10 дена овде и стварно за ништо не се грижам и не се нервирам па се надевам дека ќе ни се деси чудо да овде ќе ни се фати колку сум нестрплива да направам тест но ќе чекам до крајот на неделата да видам дај боже да не ми дојде оф оф колку сум само збунета :lol: :lol: ве молам помагајте кажете што значи ова моето

11. olence86

olence86 Истакнат член

Сето ова што го кажа се симптоми на бременост, но за сигурно направи си еден тест.
    КУпи си од Прага и ќе чекаме одлични вести од таму.
    поздрав

12. love23

love23 Популарен член

Мислам дека си бремена,но да не брзаме направи си тест па да се израдуваме штом веќе 8 дена ти касни тестот сигурно треба да покаже дали си бремена или не па пиши ни!!!

13. love23

love23 Популарен член

Можно е да си бремена јас со првото имав исти симтоми така да среќно направи си тест па да видиме позитни резултати, среќно!!

14. nana2112

nana2112 Популарен член

ништо од мојата надеж еве ми дојде сабајлево само ми е чудно зошто толку ми доцнеше и ги имав сите тие симтоми здравје во ноември си правам инвитро тоа е животот одиме напред нема разочарување ви благодарам на сите на подршката

15. malamaca

malamaca Активен член

Zdravo moi Feminki eve me i mene...i kaj mene se uste nema nisto,imam neredoven ciklus ama osekam koga treba da mi dojde do pred edna nedela nemav nikavi simptomi na dobivanje samo nekoj kafen isedok i slabo krvarenje rozeva krv do sega sum nemala vakvo nesto mi traese 4 dena i se izgubi..sega veke pocnav cudno da se osekam,gradite pocnuvaat da me zaboluvataa osekam nekakov tovar na kicmata i mnogu brzo se umoruvam...ponekogas mi se slucuva da stanam od spienje kako nenaspana kako premorena a sum spoiela cela nok 9 saati sto ne mi se slucilo toa...2.5 god pokusavam da zabremenam ama ete nesaka....pocnav da gi pijam kapkite FEMISAN veke dve nedelei pamislam da ne mi e od niv bi sakala da prasam dali nekoj gi pie i kako gi podnesuva i dali ima nekoja efekt od niv...se nadevam deka nekoja ke mi odgovori..ve pozdravuvam site i vi posakuvam na site da ni se ispolni zelbata za koja sto mectaeme da staneme MAMICKI :) ----so pozitivna misla i bez mnogu razmisluvanje ke go dobieme toa sto go posakuvame :inlove:

16. anailisav

anailisav Истакнат член

маламаца направи прво тест штом не било обилно крваренјето па ако не е позитивен тогаш продолжи со фемисан капките,како што читам по форумите на некои девојки им го средиле циклусот,инаку не треба да ги пиеш ако мислиш дека може да си бремена.поздравче и се надевам во блиска иднина да се зголемува бројот на трудници.... :* :hug:

malamaca likes this.
  17. malamaca

malamaca Активен член

ANAILISAV..... :* ----IDAM PO TEST SE CITAME POKASNO :) :$

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

со среќа па чекаме да ни пишеш :)

19. anailisav

anailisav Истакнат член

Срекно MALAMACA !!!! се надеваме на позитивен тест :*

20. olence86

olence86 Истакнат член