Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    ова ме потсека на мојот последен тест, негативен, направен беше на 5 јули минатата година, дури и датата си ја памтам. После 3-4 негативни тестови, нешто повеке од месец време доцнење, симптом никаков, ни за добивање ни за бременост, толку изнастинав, се ме болеше, сите коски ме вртеа, грло болење да не можам да голтам, молев бога коа веке сите други излегоа негативни и овој да биде таков, да можам да се изнапијам антибиотици. Претходните месеци избегнував се, никогаш не се напив ни антибиотик, ни капка алкохол, избегнував да кревам тешко... после тоа кренав раци од се, реков што е мое ке си дојди. Па луѓето се отруја од цигари, и еден куп штетни работи, па родија здрави прави деца, од пола чаша вино или ствар потешка од 5 кила сигурно и на моето нема ништо да му се случи

На bela.m и Momichka им се допаѓа ова.
  2. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Тотална будала срцко сум ти јас, пред некој ден пишав дури и дека не се надевам и не очекувам.. ако е навистина така тогаш зошто си дозволив 4 дена со температура од 38.5 до 39.5 да се лечам на природна база, си ја остарев душата за 15 години.. се ме боли и денес таква неподнослива болка добив до долниот абдоминален дел хемороидите најверојатно па морав да направам тест иначе лудница ќе фатев и се дотолчив со резултат.. нели затоа што не очекував :D абе да ме фати човек и да ме скрши од ќотек додека ми дојде паметот, мм се враќа од работа сега, посакајте му среќа да успее да ме издржи денеска затоа што јас не се поднесувам а не некој друг.. пак ќе речам женска глава тоа ти е..

3. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Osven redoven sex nikakavi drugi merki barem za sega :) no pijam letizen koga ne izdrzyvam a denes zemav i isladski lisai tabletki za lizenje mnogu kaslam na alergiska baza pa ke vidam kako ke mi bide vecer od niv...dokolku dobijam mesecov nareden i taka sum na rutinska kontrola na ginikolog pa ke se rasprasam...no vo megyvreme ke pijam koga ne izdrzuvam...fala srcka :*

На letters и Majakisss им се допаѓа ова.
  4. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911

Ke probam i toa bas sega sum vo period pred ovulacija...:*

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Beb4e :) срцка, многу напнато влегуваш и ти во целата приказна. Уште ти е рано за било што. Ако од втор месец се обидуваш со тестови и мерење фоликули....многу веројатно дека психата ке те одевде и во поинвазивни испитувања. Дај си време од 5-6-7 месеци , не мисли на ништо, батали го форумов и уживај во водењето љубов.

Иначе да, ја сум ги користела- што конкретно те интересира околу нив?

На Bebulleee и BirMelek им се допаѓа ова.
  6. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
  7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Два месеци пред да почнеме со обиди за бебе со мм, јас и другарками бевме на преглед за пап тест. На мојата другарка и извадија полицистични јајници се здроби девојчето од плачење а јас добив само позитивни критики т.е немаше ништо кај мене пап тестот одличен.... по некое време сигурно поминаа 5-6 месеци другарками со полицистични јајници остана несакајќи бремена а јас уште се шетам по форумов....никогаш ништо не значи и нема правила во оваа игра затоа не се секирај

На mal.ecka, Len@82, newring86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    I ja praven na 4 april HSG vo Sistina i sakam da te prasham
    Dali ti stomak poduen ?
    Kakvi ti se rezultati?

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Znaete li sto se policisticni jajnici voopsto?E kako i izvadile PCO na pap test????? Za da se konstatira taa sostojba potrebni se temelni i povekekratni ispituvanja na reproduktivnite hormoni kako I androgeni hormoni I insulin.Preku pap apsolutno ne moze da se utvrdi vakva rabota - nekoe nedorazbiranje da ne e? Sigurno...

На Bebulleee, danichap, Valentina888 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Pamukce uredni mi se rezultatite dve tubi proodni, vo red e se... Stomak ne cuvstvuvav poduen, no cuvstvuvav menstrualni grcevi normalno e presno ti e uste. Pij tecnosti I mockaj si da isfrlis se :)

11. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561

Не сакав да образложувам сигурно и sisi сигурно знае кои испитувања и правеа за да ги откријат полицистични јајници. Ние отидовме на пап тест но другарками имаше проблем и со хормоните па со консултација на докторот правеа уште испитувања така ги открија полистични јајници и дека е склона на нив како и други работи своиствени за неа и нејзините испитувања. Не сакав да ја оптеретувам темата и да образложувам( а и незнам кои точно испитувања ги правеше не бев цело време со неа) па затоа го напишав скратено примерот со цел да ја доловам поентата. ;);):*:*:*:*

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Si znam ama nejkam da cekam... Inaku me interesira dali nekoj upotrebuval test za ovulacija dali mu pokazal ovulacija... Kolku pomognal i sl :)

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Izvini , no pak ne ja gledam povrzanosta so papot. Gi izmesa rabotite i ne ja dolovi poentata so prviot post, mozebi so vtoriot. Jasno pisuvas deka nea I otkrile pco , a tvojot pap bil ureden od kade moze da se zakluci deka nea i gi otkrile na papot. Kako I da e nema vrska- se slozuvame deka se dijagnosticiraat preku hormonski ispituvanja I toa ne ednas, tuku poveke pati.Veke doktoratot za pco mi e pri kraj- kutra jas :)))

14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ne nikavi detalni ispituvanja ne pravev toa mi go konstatirase d-rot samo preku vaginalno eho i pretezno mi kaza deka PCOS bilo genetski,a da i me prasa dali imalo nekoj vo familijata sekerna bolest. Sega slednite 2 dena pak ke odam na me vidi na eho i sto da recam so Bog napred, inaku si imam redoven ciklus.

15. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Мила јас незнам ништо за полицистични јајници и затоа не навлегувам од каде што како....поентата ми беше дека јас со уредни прегледи немам деца а другарками измешани хормони полицистични јајници и што уште не се трчкаат со синчето по улица. Впрочем резултатите од пап тестот ги земавме месец ипол по прегледот на кој отидовме заедно, а знам дека во меѓувреме другарками правеше уште испиувања. Кои испитувања и како и открија полицистични јајници незнам ( а и недај боже да дознаам)а и не навлегував во таа полемика. Само сакав да и објаснам на sisi да не се секира ако и кажале дека има полицистични (на било кој начин и со било кои испитувања тоа да го утврдиле) и дека чуда се случуваат

На Anetaoh, *sisi* и vichy им се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Pa bash i ne mislev na machninite poshto ni jas gi nemav. Ne znam kolku si informirana ama primer vremenskite promeni trudnica gi osekja mn povekje. shokot od hormonite ne za dzabe e narechen shok. ne e deka se zalam, taman rab, muabetot mi beshe prvite meseci ne se bash blagosostojba, a ako razgledash vo trudnichki muabeti kje se uverish vo toa.

На VedaG10 и vichy им се допаѓа ова.
  17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Женски како сте ? Знам дека звучам како најголем песимист .. Ама сакам да слушнам од вас ..во август правиме година од првиот обид .. Еве скоро 8 месеци од кои некои од нив и не се трудевме многу.. Има ли некој забременото по 8 или 9 месеци без примање на никаква терапија или пак после толку месеци на обиди од прилика се знае дека нешто не е во ред.. Оваа го прашувам затоа што разговарав со една роднина и кажав дека толку време се обидуваме и она ми вика аа епа тогаш мора нешто да имате проблем .. Инаку да беше обратно веќе ќе се фатело до сега ..и се нон стоп тоа го мислам ..

18. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @letters некако заборавам и не се секавам можеби имаш кажено, а и не можам да паметам за сите, ама направивте ли спермограм?

19. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Јас кога почнав со испитувања беше 2години активно ако пробуваш а не ти успева да се прегледате на д-р.Потоаа сменија на 1год. А пред некое време некој фаминка рече по 6месеци да се проверувало. Нема ништо лошо да се пробверите и 2та. Сосем рутински е тоа. Еве јас се намачив со се пред брак обидите цели 4год.

На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Се убедивме да одиме чекаме соодветна смена од работа на мм -барем таков е договорот