Јас останав бремена после 11месеци обидување, со дијагностицирани полицистични јајници. Не примав никаква терапија, сакав да помине една година за да почнам со подетални испитувања.
Bas mi e milo za tebe sto ete neli si ostanala pak prirodno bremena inaku jas sum mnogu golem panicar pa odma se ke probam samo da se podobri situacijata. Inaku ti imase redoven ciklus?
Последните месеци пред да забременам ми се регулира малку, почна да ми иде од 31-35 дена, а пред тоа знаеше и по неколку месеци да не ми дојде или пак на 40+ денови. Не ми се веруваше и мене дека природно можам да забременам но ете се случи. Можеби сепак треба барем една година да се проба природно, но сепак зависи и до секој поединечно, ако сметате дека е така подобро почнете порано, ако така се чувствувате подобро и посмирено.
Da bidam iskrena denesniot den samo dopolnitelen stres mi napravi ali ajde jaki sme nie zenite se mozeme da izdrzeme, sto da pravam zivotot e borba. Mora da se bori covek za da uspee vo ona sto go posakuva. Vo cetvrtok pak ke odam mi kazaa na 2 dena da me sledat inaku ne primam nikakva terapija pa ke videme sto ke kazat.
Веројатно за мерење на фоликули треба да одиш, позитивно кај тебе е и тоа што имаш редовен циклус. Нема потреба од стрес се ќе биде во ред, познавам и многу други случаи со полицистични јајници кои останале бремени
Ete me povtorno nazad. Mojata radost ne traese dolgo. Po pozitivniot test i milion stresovi od tipot nema plod, vonmatericno e, pa dobro se pojavi plod, pa krvarenje i lezenje vo krevet..... na kraj sakus poln so krv i cistenje vo 9 nedela ...
Така и мислев. За бебе се потребни двајца. Ако спермата на мажот на другарка ти е 70%, а на твојот маж излезе 15% ти паѓа во вода цела споредба. Жал ми е кога девојките се измачуват, киснат по форуми, се теретат психички, барат решение на проблемот, а "проблемот" само се заобиколува. @caci002 ах миличка немам зборови за утеха. Собирај сили, ќе биде. Еден ден секако ќе биде, а додека да дојде денот, ќе стегаме заби на сите ситуации
Ne e uteha da ti recham na site ni se sluchilo ili i na mene mi se sluchi. vekje ednash mislam ova go kazav na edna chlenka. edinstvenoto shto barem malku mi pomogna vo toj period beshe koga mi objasnuvashe doktorot deka toa e prirodna selekcija. chim teloto reshilo taka znachi bolji so vreme da se sredi. te gushkam i ti posakuvam posle periodot na oporavuvanje da fatish so brzina na svetlina.
Ne mora da znaci deka imate problem,kako i deka go nemate..no moze i po 2godini da ti se sluci bremenost bez terapija..moite dve najbliski trudnici vo momentot ostanaa bremeni tokmu taka..ne veruvaj se sto ke ti recat,posto ako vletas vo ovaa rabota so taa misla i da nemas problem ke si go sozdades.
@caci002 знам дека ти е тешко, за жал чести се ваквите појави...и мене ми се случи истото пред неколку години, едноставно прокрварев и докторот ми рече дека така требало да биде, како што рече @DigY природна селекција, ти посакувам што побргу убави II
Леле женички јас не сум нервозно типче ама денес таква нервоза ме дрма без причина а бе ми иде колегиве да ги избодам со пенкало Спиев кога станав како ненаспана, редот во WC кога ке ми се поремети мнг се нервирам , а тоа денес ми се случи(малку неугодно ама морав да пишам)..Незнам што ми стана посабајлечки како вештерка некоја
mene i prviot i vtoriot pat agresija mi beshe prviot pat doznav na 4+2 a vtoriot 3 dena pred da kasni sve drugo si beshe ko pms. ajde bidi i ti ko mene pls koljaj tamu bez vrska i da se izraduvame
chekam da mi se.pridruzish i da vikash- u pravooo besheee. ne e lesnoooo. vidi sea ova ne mozam da go krenam pa aj da si poplacham radi toaaa