Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас останав бремена после 11месеци обидување, со дијагностицирани полицистични јајници. Не примав никаква терапија, сакав да помине една година за да почнам со подетални испитувања.

На Bebulleee, vichy, Len@82 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Bas mi e milo za tebe sto ete neli si ostanala pak prirodno bremena :) inaku jas sum mnogu golem panicar pa odma se ke probam samo da se podobri situacijata. Inaku ti imase redoven ciklus?

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Последните месеци пред да забременам ми се регулира малку, почна да ми иде од 31-35 дена, а пред тоа знаеше и по неколку месеци да не ми дојде или пак на 40+ денови. Не ми се веруваше и мене дека природно можам да забременам но ете се случи. Можеби сепак треба барем една година да се проба природно, но сепак зависи и до секој поединечно, ако сметате дека е така подобро почнете порано, ако така се чувствувате подобро и посмирено.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da bidam iskrena denesniot den samo dopolnitelen stres mi napravi ali ajde jaki sme nie zenite se mozeme da izdrzeme, sto da pravam zivotot e borba. Mora da se bori covek za da uspee vo ona sto go posakuva. Vo cetvrtok pak ke odam mi kazaa na 2 dena da me sledat inaku ne primam nikakva terapija pa ke videme sto ke kazat.

На vichy и kateto123 им се допаѓа ова.
  5. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Веројатно за мерење на фоликули треба да одиш, позитивно кај тебе е и тоа што имаш редовен циклус. Нема потреба од стрес се ќе биде во ред, познавам и многу други случаи со полицистични јајници кои останале бремени

На Bebulleee, vichy и *sisi* им се допаѓа ова.
  6. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Ete me povtorno nazad. Mojata radost ne traese dolgo. Po pozitivniot test i milion stresovi od tipot nema plod, vonmatericno e, pa dobro se pojavi plod, pa krvarenje i lezenje vo krevet..... na kraj sakus poln so krv i cistenje vo 9 nedela :( ...

7. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    На VedaG10 и caci002 им се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Така и мислев. За бебе се потребни двајца. Ако спермата на мажот на другарка ти е 70%, а на твојот маж излезе 15% ти паѓа во вода цела споредба. Жал ми е кога девојките се измачуват, киснат по форуми, се теретат психички, барат решение на проблемот, а "проблемот" само се заобиколува. @caci002 ах миличка :( немам зборови за утеха. Собирај сили, ќе биде. Еден ден секако ќе биде, а додека да дојде денот, ќе стегаме заби на сите ситуации :(

На Bebulleee, danichap, kateto123 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ne e uteha da ti recham na site ni se sluchilo ili i na mene mi se sluchi. vekje ednash mislam ova go kazav na edna chlenka. edinstvenoto shto barem malku mi pomogna vo toj period beshe koga mi objasnuvashe doktorot deka toa e prirodna selekcija. chim teloto reshilo taka znachi bolji so vreme da se sredi. te gushkam i ti posakuvam posle periodot na oporavuvanje da fatish so brzina na svetlina.

На caci002, Lavica26, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Ne mora da znaci deka imate problem,kako i deka go nemate..no moze i po 2godini da ti se sluci bremenost bez terapija..moite dve najbliski trudnici vo momentot ostanaa bremeni tokmu taka..ne veruvaj se sto ke ti recat,posto ako vletas vo ovaa rabota so taa misla i da nemas problem ke si go sozdades.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    @caci002 знам дека ти е тешко, за жал чести се ваквите појави...и мене ми се случи истото пред неколку години, едноставно прокрварев и докторот ми рече дека така требало да биде, како што рече @DigY природна селекција, ти посакувам што побргу убави II :hug:

На caci002, DigY и VedaG10 им се допаѓа ова.
  12. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Јас со првото кога останав бремена ги користев овие тестови и ми покажа точно кога имам овулација.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @caci002 душо мнг ми е жал ,биди силна ! :hug: јас се согласувам потполно со @DigY (y) :sun:

На caci002 и DigY им се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Леле женички јас не сум нервозно типче ама денес таква нервоза ме дрма без причина а бе ми иде колегиве да ги избодам со пенкало :) Спиев кога станав како ненаспана, редот во WC кога ке ми се поремети мнг се нервирам , а тоа денес ми се случи(малку неугодно ама морав да пишам)..Незнам што ми стана посабајлечки како вештерка некоја :D(waiting)

Последна измена: 13 април 2016
    На Bebulleee, mihael4e<3 и DigY им се допаѓа ова.
  15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    opaaaaa. ja taka koa sakav da koljam dobiv dve crtki :D

На Bebulleee, vichy, mihael4e<3 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    стварно ? не знаев дека агресија е симптом трудноча :D дај боже лелеле (poolparty)

На Bebulleee, danichap, newring86 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    mene i prviot i vtoriot pat agresija mi beshe :D prviot pat doznav na 4+2 a vtoriot 3 dena pred da kasni :D sve drugo si beshe ko pms. ajde bidi i ti ko mene pls koljaj tamu bez vrska i da se izraduvame :D

На Bebulleee, vichy, mihael4e<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    дај боже да е тоа:clap: ... немој лелел не ме радувај вака :dance::rofl:

На Bebulleee, mihael4e<3 и DigY им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    chekam da mi se.pridruzish i da vikash- u pravooo besheee. ne e lesnoooo. vidi sea ova ne mozam da go krenam pa aj da si poplacham radi toaaa :D

На Bebulleee, danichap, mihael4e<3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    ахахахахахахаха значи интересно ти е :) си плачеш си се смееш :) а знаеш што носиш ?