1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    на техничка информатика :)

2. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Белувче беше ли на гиниколог,јас денес бев и пак не можеа да го видат бебчето,многу рано било уште можно било покасно да било зачнато,и ми рекоа да одам накај 2 или 3 декември,има ли некој некое вакво искуство,а нестрплива сум веќе два пати ме гледат и на вагинално ехо :*

3. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    eli jas za toa ne odam uste sega mislam rano e a veke su 6-ta nedela, deneska zakazav na ginekolog i mi zakazaa termin duri na 6 dekemvri, ama jas sum sigurna deka sum bremena nema menstruacija i imam 5 pozitivni testovi.....ne se sekiraj mozi pokasno si ostanala bremena pa i mozi si 4 nedela pa ne se gleda...poz

4. Eli-femina

Eli-femina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, јас сега се приклучувам за да ја споделам и мојата болка веке 2 години. Внимателно го процитев цел форум и на идните веке оплодени мамички им честитам за големата среќа и дар од господа, а на идните сеуште надежни мамицки како и јас многу верба во бога. Инаку јас еве веќе 2 години се обидуваме да имаме детенце, според испитувањата и двајцата сме во ред, пред три месеци ми дадоа да пијам добрестон и кломифле еве утре ке почнам да ја пијам и третата месечна терапија кломифле па ке видиме, знам дека е многу тешко кога живееш во надеш, но јас еве и после 2 години сеуште не сум се откажала иако незнам колку солзи и разочарување сум поминала, простете сто е поголемо писмото, но имав потреба да се искажам на пријателки кои ја разбираат мојата мака.

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Eli-femina ти поскаувам сто поскоро да си видис позитивен тест.....верувај во себе и ке успеес
    поздрав

6. Eli-femina

Eli-femina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Белуфче ти благодарам на поддршката, па ако има нешто ново ќе ве известам :wasntme:

7. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Најважно е верба во Бога,се надевам оти ќе допре и нашата среќа до тебе и ти ќе се радуваш со нас Ели,белувче ми закажаа за другата недела ама нема да одам не можам да се измачувам веќе.ќе одам на 9 декември да помине време,промени немам уште никакви истите како што ми беа порано и сега се ,кај тебе има ли други промени :* :*

8. UniqueCreature

UniqueCreature Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Кога најмалку ќе очекувате Господ најмногу ќе ве израдува. Моја блиска личност деновиве остана бремена, по 4 или кусур години неуспешни обиди, конечно да си се израдуваат и тие. Кај не беа, што не презедоа па ете сега било времето. Многу се радувам за неа, пресреќна сум. Верувајте и вие, само треба да дојде вистинскиот момент. Не губете ја надежта никогаш.
    Ве поздравувам сите и ви посакувам се најубаво. :)

На soledad му/ѝ се допаѓа ова.
  9. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    Со среќа на сите што сте во исчекување што побрзо да си видите позитивен тест :)

10. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    елеонора јас немам промена не ме болиат ни гради ни стомак, само имам појацан исцедок во зокто бела боја без мирис и тоа е се.
    ни повракам ни ми се лоси и се јадам како звер :D

11. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Beluvce84 и јас имам бело перење, си мислам дали е тоа нормално во бременост, онака обично немам. Чувствувам некое чешање, ама надворешно. Сум имала кандида, внатрешно многу чеша, ама сега само надворешно ми е чешањето, и не е многу изразено. Да не ви е познато, дали во бременост може да се користи Канестен? Јас користам само камилица моментално и односи немам откако останав трудна, некако немам желба :?:

12. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Јас колку што знам кандида може да се има и во текот на бременоста, и баш тогаш мора да се лекува за да се заштити бебето, а и ти . И обавезно да си појдеш на гинеколог! Ако ти даде вагиналетки, знам дека кај трудници се употребува без апликатор за да не настане евентуална иритација. Мора да се лекуваат габичните инфекции пред породување, така се спречува пренос на габичките на бебето.
    Барем по телефон разговарај со гинекологот, па ќе ти каже дали е подобро да си појдеш на преглед. :) :*

13. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    И јас многу јадам,постојано ме гребе желудникот ,ич да не се секирате за исцедокот само да не чеша,ако чеша обавезно на гиниколог,и чај обавезно од брусница барем така ми има кажано мојот гиниколог,да ни се живи и здрави бебчињата па да им се радуваме за некое време :*

14. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    и јас мислам дека во бременоста многу е важно да се следи чистотата на белото прање и затоа секоја негова промена е важна и сите оние кој забележат некоја промена би требало да се консултираат со гинеколог. затоа не паничете пред да се консултирате со гинеколог и никако особено оние кои се бремени не треба да земате таблети на своја рака без разлика дали претходно сте имале некое слично искуство или сте користеле некои апчиња. затоа трудници за секогаш консултирајте се со гинеколг за користење на било каква терапија. :!: помислете прво на васето бебе кое зема од вас се она сто вие ке му го дадете.

15. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.029
    ги прочитав сите мислења и се радувам за споделените радости со нас,целата се наежив.ја давам мојата подршка за сите кои сакаат да забременат (стискам палци),еден ден и мене ќе ми треба :lol:

16. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    кај мене белото прање е нормално, не е обилно, нема мирис, нити некоја друга боја, само повремено надворешно чувствувам чешање. Си мислам да не е од бричењето, ама цел живот се бричам, никогаш не ме чешало. Фала богу камилицата ме смирува.А чај од брусница пијам секојдневно за бубрезите.

17. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    ciribiribela мислам за бреме на бременост мозе да се користат канестен и вагиналети но после 12 недела така барем јас знам.инаку се мијас со цај од камилица???дозволено е тоа?

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Елеонора, јас одам во Медика, појма немам како се вика докторката, само знам дека е фина и вака ми изгледа дека си ја знае добро работата.Истовремено се косултирам и со друг гинеколог од друг град и двете ми се исти со мислењата, до сега немаат нешто пропуштено во својата работа (барем мене така ми изгледа )

19. Eleonorastrumica

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Е па мислам дека збориме за иста докторка,се наоѓа спроти Елизабет пицеријата во една куќа ако не сум грешка,зоштои на Д-р Сузана и пишува Медика на прозорот,ти кој месец си како се чувствуваш поздравче

20. ciribiribela

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Да дозволено е миење со камилица, јас се мијам, ме смирува.