Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Јас ги земам веќе 2 години овие капсули.
    Кај жената се добри за регулирање на хормоните и за зголемување на плодноста но за кај мажите немам слушнато до сега прв пат од тука.Ќе му тутнувам по едно барем на мажево :) Инаку јас на почетокот пиев во прав но немаше ефект па постоа 3 на ден сега намалив на 1 капсула. Овака изгледаат https://www.google.com/search?q=nat...essential maca capsules&imgrc=ber-KowhjZeTdM: и се 333 ден 50 капсули.

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Ви благодарам на одговорите , ќе земам да пробаме да пиеме и мака, па дај боже веќе нека бидне кај сите. ..

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Нешто многу ми сте тивки денеска... ^_^:hug:

4. bokace

bokace Популарен член

Недела ден за одмор и гушкање :P
    Јас само читам и ретко пишувам но тука сум.

kateto123 and Bebulleee like this.
  5. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

zdravo devojki na site jas sum nova pa imam nekolku orasanja do vas koj sakate tuka koj sakate poraka mi pisete.
    Nasiot problem e Varikocel i azoospermija ako ima nekoj ist problem slobodno neka mi pise vo poraka , soprugot pravese operacija na varikocelata sega treba da pocnuvame so ispituvanjata koi se vasite iskustva kaj koj doktor da se obratime za invito i od kade prvo da pocneme. Zosto minav niz tezok period prvo ni kaza deka sum bremena da utre denta da ni kazat deka nema da mozeme da imame deca :(. Inaku sum islapsena i razoacarana deka od azoospremija mala e sansa za bebe :( ako imate nekoja povece iskustvo bidejci nie sega pocnuvame ve volam pisete. Jas planiram da odam vo klinika vo Stip ili vo Bitola

6. Kosmos 29

Kosmos 29 Активен член

Јас сум многу нервозна денеска,нема некој со кој не се искарав,некако ништо не ми се погодува и поручок поспав и станав и пак пуна нервоза сум,ај ќе ми помине мош од тоа што се ближи 20

kateto123 likes this.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

И јас читам ама нон стоп сум во движење па не сум активна :) Инаку јас сум турбо расположена деновиве :) Немој да ми паѓате со расположение ке се караме :) утре нова недела сакам да слушам убави вести :) Имајте убава вечер

Bebulleee, CocaColla and tance <3 like this.
  8. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Јас сум тажнаааа... Денес бев со свекрвата и блиска фамилија кај золвата ,, таа е бремена па адет било ние да и купиме се што и треба за бебето и да и го однесеме .. Се убаво ама незнам како издржав со тие муабети таму колку само болка осеќам , на секој втор збор бев јас тема,,, аа ајде па на тебе сега,, а зашто уште нема, ајде не чекај ,, едно да си имаш па после ќе видеш ... Како јас да не сакам ,дојдов дома и како секогаш се изнаплачив и одма Фемина отварам да ве позамарам малце ..

kateto123 likes this.
  9. bokace

bokace Популарен член

Ние го имаме тој проблем , само што ние се одлучивме на ТЕСЕ метода без никакво друго чепкање доле .
    Многу се стручни во Плоднос за оваа проблематика , па те советувам да се обратиш таму. Знам дека е тешко но со добар уролог и гиниколог ке успеете .

@ANGIE1 мила немој да бидеш тажна , избриши ги солзите и глава горе!
    Јас отрпнав веќе на се , не плачам повеќе им посакувам со насмевка се најубаво .

Last edited: Apr 17, 2016
    kateto123 likes this.
  10. Kosmos 29

Kosmos 29 Активен член

Искрено секој дневно го слушам тоа,и коментар ми е има време кога ќе даде Бог тогаш,тешко ми е да го слушам тоа,се осеќам многу лошо ај да не речам грозно,ама секој сам си го знае маките

Valentina888 likes this.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

И јас секој ден на тоа враќам со Ќе биде, но некои не знаат да престанат со коментари, некои од радозналост а некои намерно да ти нанесат болка .

kateto123 likes this.
  12. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Kolku vreme zemase vo prav? Na koren vo prav mislis taka? Jas zemam mesec dena i sum primetila deka mnogu ubavo mi deluva. Kako zabeleza deka nema efekt?

Ignoriraj maximalno.na site ke ni dojde redot i ke bideme majki. Gospod e golem ;) na site nas ke stavi raka. I jas go doziveav toa pred edna nedela i toa komentarot bese navistina zlonameren bez troska sram ama mi e gajle,si pogodile SE doma kaj niv pak sega mene ke me sreduvaat.. A be neka krsat glava takvite.si imame nie pogolemi maki od zamaranje so otepani...(izvinete za izrazot)

Last edited by a moderator: Jul 10, 2017
    kateto123, Valentina888 and ANGIE1 like this.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

може и ми се погоди така. Кога почнав со капсули ми се регулираше циклусот. Ама може и воправ да имал дејсво порано

Lavica26 likes this.
  14. newring86

newring86 Популарен член

@dimkovksa не сум баш искусна на твојата тема, ама она што можам да ти кажам е да не се разочаруваш. Ја како што знам , варикочелата прави лош спермограм. Правевте спермограм после зафатот? Или дијагнозата ви е од пред операцијата?
    После зафатот, спермограмот ке се подобри во наредните 3-4 месеци... ја така знам...
    Ама консултирајте се со уролог убаво.

Last edited: Apr 17, 2016
  15. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Јас на таквите одма викам дека чекаме ние прво да пораснеме, и тоа со еден широк осмех на лице, од 8ца до 8ца. А со мм сме договорени свеки коа ме задевам да и речам дека син и не сака дете, па него коа го закача си го добива. Мајка ми пак сама си напраи филм дека јас не сакам дете, дека се рачунам уште за млада. Секој свој филм :lol:

Bebulleee likes this.
  16. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Добро утро и срекна недела со многу позитивни тестови нека е :hug::hug::hug::sun:

17. Momichka

Momichka Популарен член

мораше да се прежалам да се уклучам од пц од работа. Еј мила @dimkovksa, не грижи се.
    Знам за една девојка, имаше околу 35~6 години и не можеше со години да имат деца. Маж и го имаше овој проблем. Пред да го оперираат правеа неколку инсеминации и инвитро. сите беа неуспешни. По операцијата, сакаа да одат со инвитро, ама докторот им рекол, ајде овој пат само уште една инсеминација, ако не биде, одиме инвитро.
    На првата инсеминација им се фати. Така да, грижите спакувај ги добро и испрати ги далеку.
    Сега сте на нова страница, со многу поголеми шанси. Ти посакувам успех и брзо да не израдуваш :hug:

18. Kosmos 29

Kosmos 29 Активен член

И јас со мојата свекрва така се нервирам,и бев на гиниколог ми рекоа дека ми е слепен јајникот за матката и демек поради тоа може потешко да останам бремена,ама ај не се секирам толку многу,повеќе ме нервираат коментарите ајде ,кога и еден пат и го кажав тоа ,мада како што одминува времето пак почнува со истото и не можам секогаш една иста работа да ја објаснувам,кога ќе си дојде време за тоа само ќе си биде јас така велам,како господ никој не е ,он сам ни ги подредува работите ,нема кога ние сакаме тоа ми е јасно

19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Сезнајки ај ако знае некоја да ми каже спермограм дали може во сабота некаде да се прави и каде. Со упат или без?Ви благодарам:hug::hug::hug:

20. A&Z

A&Z Истакнат член

Prasaj sistina i remedika

Valentina888 likes this.