Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Да прашаш во Авицена, работат и во сабота, мислам 1200 денари беше без упат ...

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Минатата недела се јавував во Авицента, само спермограм не прават во сабота. Лаборантот на тој оддел е шеф, и не оди на работа саботи и празници. јбг

не прашав Ремедика и Систина бидејќи не ми се даваа толку пари (мислам дека е 2.000 или над 2.000 кај нив) а Авицента беше 1.200 ден.
    @Valentina888 jaви им се телефонски, прашај ги. чиста работа

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ауу, не знаев стварно, мислев и сабота прават спермограм

4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Мoрaш дaгo смениш првo тoј стaв,истoт гo пoминaв и јaс,сите изрoдијa,јaс и купувaв и вo бoлницa бев пo еднo бебе,и се рaдувaв нa секoјa бременoст,и крптевaв,кaкo ми беше јaс знaм aмa нa сите врaќaв сo нaсмевкa имa време ќе биде и сличнo.
    Сaмo oпуштенooo другo немa кoгa нaјмaлку се нaдевaш тoгaш,јaс кoгa рекoв штo сaкa некa биде не се зaмaрaм,вoдете љубoв,не прaвете бебе,мисли секoј месец декa нее тoa целтa не oчекувaј симптoми,јaс ги немaв,пиев мaкa прaв,фoлнa,мм јaдки си јaдеше и се дoјде сaмo пo себе пoсле 5гoд и штo не испрoбaнo

На ♡BuBaLe♡ и CocaColla им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Lele dusi, ve citam site, ne bas cesto ama koga imam vreme. Kolku taga I bolka. No vo nesto barajte sila nadez, volja, sigurno ne e lesno po tolku neuspesi no barajte nacini. Bema zborovi za uteha po tolku neuspesi, pa gi gledate goru dolu aite so decinja so bebenja tesko e nepodnoslivo no Gospod neka e so vas pa sto pobrzo site so bebuski da ste si.
    Pozdrav ve guskam I vi posakuvam srekjicka na site.

На gabimama2, Valentina888, babyhope и 5 други им се допаѓа ова.
  6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Devojki kako ste mi? Jas denes bev pak na merenje folikuli inaku mi e 18den i imam folikul od 19.03mm e sega d-r mi kaza deka mnogu mi e kasno ovulacijata i deka pr.ako dojde do oploduvanje nema dovolno vreme da se vgnezde i sleduva menstr. Negov predlog e od sledniot mesec da primam Klomifen i pak da me sledi.Malku mi e strav za Klomifen pa dali znaete nesto na prirodna baza sto e dobro za ovulacija???.Inaku imam redoven ciklus 28-29dena . Se obiduvame 8meseci. Falaa vii mili moi. :*

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Сосема е во ред кломифен. Колку години си? Мислам дека пред триесетина, даваат преку месец. Пиев два пати кломифен, и сега и во месеците кога не пијам, имам оваулација на 9ти или 10 ден. Порано имав оваулација на 19 ден, ама ми идеше на 35 дена. Не е страшно, слободно почни си со кломифенот.

8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    strav mi e da ne mi poremeti ciklus ili bilo sto bidejki kako i sekoj lek ima svoi pozitivni i negativni osobini.22god sum.Relativno mlada ☺

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    И јас се плашев многу. Исто како тебе. Ама само позитивни промени доживеав после кломифенот. Имам 27. Позитивни промени, т.е: оваулација од 9 до 12ти ден, помали болку кога ми доага. Негатовно, само стомакот ми е поддиѓуен, ама секако сакам повеке да се наполни ^_^

10. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    bravo srcka inaku dali imase bremenost posle upotreba na ovoj stimulator.Inaku jas sakam prvo nesto prirodno da probam pa posle so klomifen.

11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Немам никаква бременост. Материјалот кај мм е послаб :(

12. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @*sisi* Mila ne e tolku strasno da probas so Edna terapija, nema nisto da ti se poremeti. Jas imam ispieno dve-tri dozi i isto e se, a klomifenot e gola voda I za terapijata so invitroto sto ja primav, PA ciklusot mi ostana ist. A sto da kazat onie so tri cetiri iyi ili tolku ivf!? Uzivaj :) probaj, nisto negubis, naprotiv mozes da pobedis vo bitkava ;)

13. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Za ovulacija e dobro vitex kapki ili kapsuli od zolto noknice ....procitaj po forumi pa tvoe e da si odlucis pred da zemes klomifen :hug::hug::hug:

14. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Здраво девојќи ве следам да знаете. Поминувам низ турбуленции овие денови имам милиони прашања и стравови во глава ама се надевам дека се ќе биде во ред. Инаку да не мислете дека во бременост ќе престанат злобните коментари. Тие само продолжуваат. На оние на кои им реков дека сум бремена дали двајца тројца се израдуваа искрено на другите коментарите беа епа редно беше и толку. Не очекувајте од лугето добро да ви мислат ако самите не стегнете заби и ги исклучите нивните зборови. И во едно ве уверувам СИТЕ еден ден ќе држиме деца во рацете.поззздрав
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: ДООООООО СИТЕ ВАС

На tance <3, Saraa, Bebulleee и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Kukla :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:, dobra misla, se da pomine i samo ubavi raboti da se mnozat.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bond Girl

Bond Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    233
    Честитки до новите мами, гледам машала се намножиле на темава, многу позитивно и преубаво. Сите да си имате лесни бремености, и сите други што сме во очекување ќе ви се придружиме за брзо, не сакаме да чекате многу :mm:

На tance <3, Lavica26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    pa da zatoa vikam prvo da probam prirodno e veke ako ne biva togas da idam na hormonalno.Falaa ti

18. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Сиси јас би го послушала докторот, да се постигнувало тоа шо треба со хербален лек и докторот тоа ке ти го препорачал, а знам дека не ти се губи време без разлика што си премлада, можеби и најмлада на темава и што имаш години и години репродукутивен период период пред тебе.

На *sisi* и pandelka им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Доббро утро женски, јас рано будна станав кај 5:20 и сон не ме фати па си поседив на фемина. :)
    Малце дремка ме фаќа и ако успеам да дремнам добро ќе биде.
    Тукууу, до каде сте вие? Правите утакмици? :party::lol:
    Ајде чекам фалење од вас.. а и од мене дај боже деновиве ако сака Господ.. :l:

На Sesil, Asiana, babyhope и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Како бе редно беше..?Шо луѓе се тоа бе,какви идиоти не можат да си замислат низ што поминуваме во борбата за потомство..идиоти!!Барем кога е среќен некој радувај се за него, сите со солзи ги плаќаме тие две цртички.

На kukla21, babyhope и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.