Штотуку бев да купам уште еден тест и ја прашав апотекарката ми рече неможе да биде лажно позитивен. Чекам да ми се оди пак во вц да го направам и овој да се осигурам. Фала ви за честитките на сите, не се предавајте
Издржи ако можиш 2-3 саати барем ако не повеќе за да има поголема концентрација Известине и чекаме сликааа
Го направив и вториот. Позитивен е, ама цртката е многу побледа, изгледа затоа што не е наутро правен. Еве слика, доле е оној од наутро
Офи честито уште еднаш. Нормално е дека е сега малку побледа поради концентрацијата на хормонот во урината, но важно се потврдила бременоста. Претпоставувам си на почеток од 5та недела. Јави се на гинеколог за да ти направи термин. И доколку ти закаже за 2-3 недели не е страшно, таман срценцето да се чуе. Мое мислење е да си зедеш фолна со јод, и да прекинеш со чаевите кои содржат најразлични тревки... префрли се во темата за прво тромесечие ќе добиеш најразлични совети.
@Offspring девојче малку си трудничко честитки и од мене. Сега мисли како ќе му кажеш на маж ти, он ќе биде повозбуден од тебе, тебе уште не ти се верува Лесна бременост и за Нова Година бебче да си нишкате
Знае беше наутро кога правев. Незнаеше што да каже сиромашкиот Леле фала ви жени, јас уште неможам да си го замислам ова. Ко да не се случува
Пробав еднаш и напишав во темава, не само камилица туку се живо набацив во легенот, зелен чај камилица, аронија... Ама мислам дека чајот ми помогна. Секој ден по кригла од 0,3 пиев. Фала и тебе за честитките
Devojki jas neznam dali da se nadevam ovoj mesec na bremenost bidejki imav docna ovulacija. Treba do utre da mi dojde inaku ne me bolat gradite voopsto kako sto me bolat pred da mi dojde. Prviot pat koga ostanav bremena isto ne me bolea gradite sto mi bese mn cudno e za razlika od sega togas imav 2pati bockanje vo jajnicite i mn mi se losese,a neznaev deka sum bremena . I sega e isto gradite ic ne me bolat samo razlicno e toa sto nemam nikamvi bovkanja vo jajnikot i ne mi se gadi.Pa neznam dali da se nadevam.Dali sekoja bremenost kaj ista zena zena e so razlicni simptomi?
Мацина трава. Овде на српски така ја викаат. Во МК незнам како се вика. Две години не се пазевме и никако да се закачеше. Мислам дека чајов ми помогна, пробајте го.
Да, очајница, тој е! Барај го во билни аптеки, јас овде во супермаркет го купив, ама кажуваат дека би требало во билни аптеки да го има. И пази, ако случајно останеш бремена веднаш да прекинеш да го пиеш. Некои жени викаат после 3 месец пиење сигурно има ефект, ете кај мене од 1 месец имаше. Кај секого различно. гуглај Мацина трава искуства, има по форуми жени кажуваат колку сакаш.