Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Ti blagodaram soncee tebe i na site ostanati @BirMelek @bokace se nadevav i ovoj mesec ama nisto. Utre e neraboten den za da izvadam uput za hormoni taka da moram vo vtornik da vadam uput inace do kolku saat zimaat krv za hormoni i dali treba da sum na gladno. Pozdrav srcinja moi

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Гладно, жедно :)

pandelka and Bebulleee like this.
  3. Acka22

Acka22 Популарен член

niss nema ispitano samo jas odev bidejki mn vreme se pazevme 4/5godini i zatoa jas prva pojdov da go skrsam ledot

4. Acka22

Acka22 Популарен член

niss nema ispitano mila samo jas odev bidejki mn vreme se pazevme 4/5godini i zatoa jas prva pojdov da go skrsam ledot

5. bokace

bokace Популарен член

Заедно со тебе ќе појде и маж ти.
    Најосновно и најбитно е спермограмот, ако тоа е ок тогаш ти продолжуваш со хормони, пап, брисеви, хсг па потоа со стимулација и следење на фоликули.

А вака на не виден спермограм зашто да се стимулираш со хормони.
    Јас од мојата грешка што многу чекав се изнамачив и сега секогаш зборам прво спермограм па се друго со ред.

*sisi*, kukla21 and Acka22 like this.
  6. Acka22

Acka22 Популарен член

fala mila za sovetot mn mi znaci :D

7. Koketna

Koketna Истакнат член

Jas ne sum covek koj saka po forumi da razglasuva za svoite problemi.Na nas ovie ni pomognaa pa sakav da objavam moze i na nekoj ke mu se posrkreki kako na nas.Ako sakate ne gi piete sekoj odlucuva so ke pie i sekoj organizam e razlicen normalno.Tribistanot ne ni pomognaa a se 5 pati poskapi.I kako toa da se druzam so vas mislite?Ako ne se druzam so vas demek ne treba da postiram...poglupo zdravje ovoj e forum za site i da znam deka temata e preosetliva ama morav da spodelam ova za tabeltite ne go izmisliv jas i mene mi gi preporaacaa i sum preblagodarna na taa osoba so mi go kaza toa ...pozz do site kako sakate taka pravete licno i individualno e

8. Koketna

Koketna Истакнат член

А ти newring86 ако бараш решение за проблемот слободно можеш да ги разгледаш сие опции затоа што таму каде баш најмалку се надеваш може ке биде и за тебе успешно.Ништо не губиш ако пробаш ...знам по мене колку пари истрошивме на трибестан и на витамин Е и на испитувања.Пак ке кажам индивидуално е ...
    Друго ако некој член до сега молчел и не пишувал за својот проблем по форуми не знам зошто кога нашол решение на истиот да не сподели за да се усрекат и други членови.Толку не планирам да се објаснувам и да се нервирам ради тебе сепак бремена сум.Поздрав и срекно ...така ми кажа и мене аптекарката кога ми ги препорача кордицепсот а прв пат во животот ме виде.Имала и таа проблеми со нејзиниот сопруг со олигоспремија и затоа и поверував одма кога ми ги препорача.Инаку на гол газ никад не фрлам 1800 ден само да знаеш

Last edited: May 2, 2016
  9. Koketna

Koketna Истакнат член

Да фала срц природно да...100 дена се пијат
    Срекно и на тебе

Anetaoh likes this.
  10. newring86

newring86 Популарен член

@Koketna би можела да ја продолжам сега твојава дискусија почнувајки од моментот дека несакаш да разгласуваш по форуми за твоите проблеми па да продолжам со дискусија за дефинирање на ЛЕК и ДОДАТОК ВО ИСХРАНА, па да дискутирам за тоа дека наводно не сакаш да се објаснуваш со мене а си напишала два поста, па би продискутирала и за она твое поглупо здравје.....а би дискутирала и за она гол газ.......ама во името на фактот дека си трудна - нема да продолжам понатаму.

Имај убава бременост и пријатен престој во темата Труднички.

11. bebaa

bebaa Популарен член

јас колку што знам за подобрување на спермограм сите "лекови" се витамински ,а тоа е додаток во исхраната.Дури на некои им помага и начинот и промената на исхрана.Нема лек баш лек,антибиотик или слично освен ако не е состојбата поради бактерија,цисти или варикочела.На некој организам помагаат еден вид или форма на витамини,на друг организам поинаков состав. Така да ништо лошо и погрешно не напишала феминката,за тоа што им помогнало нив,т.е на мажот и.

Lavica26, majavel1 and Koketna like this.
  12. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Јас пиев Pregnacare plus витамини за трудници :) додека се обидувавме. И после три месеци - две цртички на неколку теста ;) ви ги посакувам на сите

LadyC likes this.
  13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Srcki aj ve molam pisete mi koj hormon se ispituva na 3 den ?

14. Anaksunamoon

Јас пред два месеци прашав исто, и некоја многу паметна феминка ми одговори дека неколку (во нашиот случај 3) месеци се краток период и не треба да се грижам :) сега сум бремена и имам други "главоболки" што ви ги посакувам на сите тука. Значи совет: релакс, уживај во пролетта ;) сѐ ќе си дојде на свое место

zalosna, zajka1, bebaa and 1 other person like this.
  15. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Ке ти ги напишат сите во упатот. Мене ми испитуваа FSH, LH, Estrogen, Prolaktin, TSH, FT4, може и заборавив некој ама докторката ке ти напише кои требаат

16. Anaksunamoon

Два месеци подоцна, јас и мешето многу сме ти благодарни за смирувачкиот одговор :)

Bebulleee likes this.
  17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Src konkretno me interesira za 3 den da prasam utre dali go ima reagensot za istiot hormon?

18. Acka22

Acka22 Популарен член

fala na podrskata veruvaj vo momentot mn mi znaci :D zmaes i samata kako e :D

19. pandelka

pandelka Популарен член

jas licno na tret den ispituvam estradiol, prolaktin, FSH, TSH I LH . Za Reagensi Vo drzavnive ti e cista sreka :) takvo Ni e zdravstvovo..

*sisi* likes this.
  20. CocaColla

CocaColla Истакнат член

сеа проверив мене тие ми ги пишеше на упат, ваљда тие требаат
    @Anaksunamoon не џабе е дадена таа граница од една година, пошто ретко кој забременува после прв месец. Не е таа граница поставена од рекла - казала муабети, сигурно ради некоа стручна основа е дадена.