Сите сме писмени, ама кога ќе дојде ситуација многу од нас очекуваат да бидеме од оние приказни "боцни прачка- пиј вино" А се вклучив бидејќи феминката ја праќаат на испитувања после неколку месеци обидување.. Бев во слична ситуација- фрустрирачки е, посебно кога си се чувал 4-5 години, ти се брза малце ПС. За какви хормонски испитувања на 3 ден се работи?
Site 5 zenski hormoni kako sto pogore gi pisa estradiol,FSH,LH,TSH ,prolaktin. Sakam da ispitam bidejki pap testot e cist kako i mikrobioloskite testovi samo imam docna ovulacija, pa sakam i hormoni da ispitam zosto veke 9 meseci se obiduvame i na vreme da si fatam rabotata
*sisi* koj den ti e ovulacija po tvoe bidejki velis imas podocna? Ovie sto ke gi ispitas e da se vidi hormonalniot status,a za ovulacija ke si zemes upat i 21 den od dobivanje ke si ispitas PROGESTERON .Samo procitaj dali toj ke ti go napisat mene sestrata mi napisala upat za TESTOSTERON za 21 den da se krstis sreka dobri se pogodija vo laboratorija pa mi go dopisaat progesteron da ne cekam eden mesec toa e od mnogu sto razbiraat.Da te prasam zema od noknice da pies?
За да е релевантен прави го кога ќе ти задоцни. Некои прават 2-3 дена пред да треба да добијат. Имало позитивни и точни случаеви, но најточно е кога ќе ти задоцни.
Hormonalniot status e najbiten za ovulacija kako i soodnosot Na FSH I LH kako I nivnite vrednosti. Prolaktinot dali puka folekulot, estradiolot isto e biten. Kolku odkako go sredile Tsh si zabremenale. Progesteronot e hormon koj se laci za zacvrstuvanje/zadebeluvanje Na matkata za plodot da moze da se vgnezdi dobro. Porelevantno e da se ispita Na 13 den za ovulacija, no toa veke se isfrla od praktika. @*sisi* cekame rezultati
Фала, знам за тогаш но кога порано може. Пример ако направам недела дена после односот би показало ли ако е позитивен?
Se izvinuvam sto uletuvam vaka, ama morav. Znaci mnogu se nerviram od "padobranci" vo temava! Cekajte malku drugarki!!! Mislam ajde malku oset! Ovde nekoj se maci so godini, pie se i sesto, da mu kazat uste i brbuski da jade, ke proba mislejki deka ke pomogne, ispituva trista cuda, bolnici, hodnici, arogantni doktori, pa nemalo reagensi, pa ne seriozni doktori, pa cekaj mladi ste, pa aj pobrzo ne ste veke mladi, pa ajde ke umreme pred da rodis, pa placki depresii i sto li ne i taka vo krug so godini i odednas nekoj se pojavuva so informacii deka posle nekoe vreme si ima dve crtki...mene mi e maka koga citam. Bev tuka vo temava. Pretesko e znaci. Nemojte taka da uletuvate. Ste napisale dva posta, ve nema tri meseci i posle se javuvate so pozitiven test i se karate tuka! Mislam stvarno... Jas vi posakuvam se najdobro. Mnogu mi e milo sto ste trudni, iskreno i od srce. Ama poarno e odma da se pridruzite vo temata trudnicki muabeti otkolku tuka da pisete "ej zdravo, trudna sum" a toa vi e vkupno treto mislenje. Nema smisla po mene. Ne mislam na nikoj konkretno bidejki imase poveke vakvi vo posledno vreme i pak ke kazam ne me sfakajte pogresno se najdobro vi sakam, ama malku oset treba. Ubav den drugarki! Daj boze zelbite sto poskoro da vi se ostvarat! So lesno na site
@Valentina888 За прогестеронот на 13ти или 21ден се практикува кај оние штл имаат точно на 28дена.Тогаш само се точни резултатите.Јас на пример немам точна менстр. ми иде од 30ти до 38 или 39 ден некогаш,така да не би бил точен резултатот,и затоа никогаш не ме пратиле на тоа испитување.Само на трет ден од менстр.Тие со продолжен циклус значи после 28 ден,имаат подоцна овулација пр 17ти ден наместо 14ти и прогестеронот покасно почнува да се лачи,па 21ден би бил понизок,а немора да значи дека е тоа проблемот,можеби на 25 ден,т.е после нејзината овулацуја би бил таман.Многу жени останале природно бремени и со продолжен и нередовен циклус.Кај некој со подоцна овулација е доволно само следење фоликули.
@bebaa milicka mislev Na ostanatite hormoni Na 13 den, ne Na progesteronot, ne se iskazav ubavo Ti do kade si?
Таман мислев ја испуштивме овулацијата, си реков е супер, престана да ме боли јајникот ништо и овој месец, кога направив тест за овулација и две цртки и веднаш почна да ме боли јајникот ц ц ц, што ти е психа
За многу години празникот борци! Да очекуваме велигденско чудо периодов, може? Иако не бев активна некое време редовно читав... Всушност, и ве известив кога решив да се повлечам од форумов малку. Како и да е... Јас треба да добијам на 7ми. Немам никакви болки во стомакот освен што ми е некако „напнат“ на моменти. Синоќа легнав со укочена нога. А еве денес не ми е ништо. Градите незнам во која состојба ми се (мислам на големина и на осетливост) бидејќи решив месецов да не ги анализирам и да не ги „гмечам“ постојано за да видам до кај стигнале. Имамав бледо кафеав исцедок пред два дена и тоа после односи, ама обилно. Дури прекривачот го извалкав. Сабајлево еве пак. Често ми се случува да го имам исцедоков ама многу по оскуден и повеќе денови по ред на пример а не вака. И знаете нели, одма фантазијата работи. Чувствувам и како жештина во едниот јајник ама тоа трае кратко. Сакав само да споделам жени. Инаку, ако и месецов се разочарам, ќе пробам со чајопт од мачина трева. Друго веќе незнам. Претходниот месец кога добив многу разочарана бев и од тогаш ме држи лошо расположение. Извинете за долгиот пост. Инаку, ми фалевте
Ne znam moze sum greska samo znam deka jas minatiot mesec go proveruvav Progesteronot i toa bas na 21 den ,taka da ne e isfrlen od praktika
Porano imav redovna ovulacija na 14 den, a minatiot mesec doktorot mi kaza deka ovul.mi e duri na 20 den.i porano ja osekav ovul.kako bolka vo jajnikot izminative nekolku meseci ne ja osekam. Denes ispituvav FSH, LH,ESTRADIOL I PROLAKTIN. Vo 5 ke idam da zemam rezultatite i ke vi gi pisam moite vrednosti.Pozdrav
ne da e isfrlen od praktina, bas naprotiv vo tie denovi e najbiten. Isfrleno e od praktika ispituvanjeto Na Dr hormoni Na 13 den I na21 , kako sto kaza bebaa nemame site ist ciklus