Вредностите на 13та ден се испитуваат чисто колку да се види дали се движат во правилна насока. ФСХ и ЛХ конкретно треба да растат и да бидат повисоки од онаа вредност што ја имале на 3ти ден. Нема врска дали се нешто под граница, секако дека ке бидат ако циклусот ти е подолг и овулацијата ти е на 17-18та ден на пример. Ете кај мене наместо да растат вредностите, тие паѓаат и тоа многу, вредностите треба да им се приближно исти кај мене се многу разлика. Само ради движењето се испитуваат инаку вредностите не се земаат здраво за готово.
Здраво, би сакала да ве прашам ако некоја од вас има искуство со примање на прегнил инекција...поточно ме интересира колку време после прегнил од 5000 би требало да не добијам Денес ми е 13 ден после инекцијата, обично циклусот ми трае 23, 24 дена (денес е 25тиот). Дали инекцијата го поместува циклусот и кога би можела да направам тест за бременост? Ви благодаарам!
Inekcijata ne go pomestuva ciklusot,pocekaj 15 dena od bockanjeto da pominat za da nema zabuni i pravi test
Јас од мај да ми дојде повторно ке пробувам за ивф.Инаку освен естрадиол и лх пред пункција никогаш никој не ме пратил на дополнителни испитувања освен трети ден од циклус и тоа на девет хормони мислам беа.Демек ако ми биле во ред на трет ден,немало потреба.
Najprvo da im cestitam na novite trudnici Imajte si lesna i ubava bremenost Bi sakala samo da gi zamolam nekoi od feminkite da ne gi napagaat tolku ostro onie koi ostanale bremeni od vtor ili tret obid bidejki vo grupava sme site za PODDRSKA. Nikoja sigurno ne znaela deka tolku brzo ke se fati ili pak ne ocekuvala deka olku ke ni se odolgovlece. Poddrska ni treba na site.. Pozdrav,
So terapija ke se sredi, nemoj da se nerviras,dopolnitelen stress ne ti treba momentalno- od nego najmnogu I se kreva prolaktinot. Za mesec dena se ke e vo granica!!! Drugite kakvi se?
Drugitr ke gi zemam za 1saat. Inaku normalni granici na prolaktin se od 74-745mlU/l a mojot e 592.8 mlU/l . Neli e normalno toa duso?
Drugitr ke gi zemam za 1saat. Inaku normalni granici na prolaktin se od 74-745mlU/l a mojot e 592.8 mlU/l . Neli e normalno toa duso?
Taka pisuva sonce na rezultatot zatoa pomisliv da ne e greska nesto. Bidejki jas prv pat se soocuvam so vakvi raboti i ne mi e nisto poznato .Samo gi pisav vrednostite od rezultatot.☺
Секоја лабораторија има различни референтни вредности. Ти води си се според твојата. Ако референтните ти се 74-745mlU/l a твојот e 592.8 mlU/l, тоа ти е ок резултат. У граници на нормала. Пиши другите како ти се.
zdravo, jas sum nova tuka.. i malku sum zbuneta. so decko mi poslednite nekolku meseci se obiduvame za bebce.. minatiot mesec koga svrsi vo mene bev so menustracija i neplodni denovi, i od togas ne mi e dojdeno, mislev da sum bremena no ne, mi kasni veke 2 meseci i nisto i pak se obiduvame ama neznam sto e rabotata (( mi treba pomoss
Sega gi zemav i drugite ; FSH- 8.0 LH-3,7 ESTRADIOL <20 ( Za Ovoj posledniot estradiol d-rot mi kaza deka ne e mozno da e tolkava niska vrednosta, bidejki takva vrednost imale zeni od 60 god . i deka ne se tocni rezultatite trebalo pak da gi povtoram sledniot mesec ama vo Drzavna vo Sk.) Znaci covek koga trgne po vakvi raboti ke go izulaveat ....
Jas minatiot mesec primiv pregnil i dobiv dr den posle datumot za dobivanje a za test mislam posle 14 den se pravi i daj boze da vidis dve crtki☺
Здраво и добредојде,беше на лекар ?Ние може само да си претпоставуваме што може да е,но тој најдобро ќе ти каже.