@ЈеленаЏиш jaс го имам користено. Едноставно е за употреба. Се става прва утринска плунка, чекаш да се исуши и гледаш како на микроскоп. Слика од папрати ( има во упатството пример слики), значи дека си во овулација. Цената му е 1200 денари +/-. Неограничено може да го употребваш. Колку е корисно? Мене не ми завши работа. Очигледно нели ја после месец дена употреба, научив како да ставам плунка за да видам папрат . Знам девојки на кои папрат им покажувало само 5-6 дена. Мене искрено папрати ми покажувше 20 дена во циклус долг 32 дена. Не те убедувам нит разубедувам- можеш да пробаш.
@bokace ај ако не те мрзи, раскажи ја постапката, условите на чување, цената....што понатаму. Чисто малку информативно за нас кои сакаме се да знеме пред време
Постапката оди вака ако е мажот азооспермија и нема живи сперматозоиди. Во newborn цената е 48.000 денари за 5 години чување на материјалот и имаат склучено договор со Филип Втори. Конкретно за нас, мм беше прво на преглед па закажаа интервенција. Интервенцијата е со целосна анестезија и плус локална на самото место, од двата тестиса е извадено ткиво кое личи на сперма барем јас како што видов бело беше. Ембриологот беше присутен таму, и од кога завршија го однесоа материјалот на испитување. Во 14 часот го внесоа во сала а веќе во 17 и 30 дома бевме. Во мегу време ми се јавија од Newborn и ми кажаа дека само има за замрзнување, и дека треба инфективниот скрининг да им го пуштам по меил. Потоа оди класичната постапка за инвитро. Е сега ова може и да биде само со шприц ама нема толку голем успех и е поевтино. Цената е тука негде со сите приватни клиники. Од искуството од Државна и Филип Втори, Филип е дефинитивно подобро зборам за мојов случај. Сегде е различно. Не знам дали пропуштив нешто но ако е не јасно слободно прашај. Контрола за една недела, извинете за ова може долго испадна
Не е воопшто ризично. Посебно ако мајката нема, нема гајле. Но и да има, детето по раѓањето се имунизира со соодветна терапија и се си тече најнормално. Колку луѓе порано кога не биле актуелни овие тестови имало носители на вирусот? Се знае ли? Не. Па и сега има луѓе кои се носители, а не знаат. Некои забременуваат прво (непланирана бременост на пример), па после се подложуваат на овие тестови. Сигурно нема да абортира ако ТОРЧ покаже дека е носител на вирусот. Ако е активен вирусот, тогаш е друга работа. Носители јас знам што се цел живот, па живеат како и сите останати луѓе.
Ја отворив случајно апликацијата за следење на месечниот циклус на телефонот и беља си напраив. Па јас требало да добијам вчера, според некој просек. Ај не се возбудив многу бидејки просекот ми е 29 дена, имам фора до кај 32-3. Симптоми немам никакви ни за добивање ни за бременост, обично периодот пред добивање ми се јаде ненормално многу благо и превише сум нервозна. Тоа нервозата ја преживеав пред недела дена сеа немам ни ,,н,, од неа. Земав да читам уназад низ темава и глеам некои многу често мокреле пред да дознаат дека се бремени, некои имале трпки у едната нога... и ме удари некој шок, почна да ме копка, почнав да барам други симптоми, не дека ке ги најдам ама да се пофилмам. Тест не купувам 10дена додека не поминат. Ми помина првичниот шок, седиме со мм, неизбежната тема почна, му кажав за ова, па он ме спушти скроз на земја. Ме потсети дека и лани периодов вака се филмавме па на крај цисти излегоа. И толку беше од моите радости, морав да се вратам у реалноста.
Zosto taka razmisluvas? Pa ednas mora da bidne neli? pocekaj do utre i napravi si test.prostor za razocaruvanje nema samo posilen motiv za ponatamu. Jas veruvam vo ona "vnimavaj sto posakuvas moze da se ostvari" i sega samo cekam da se ostvari
Da ve prasam nesto moi drugarki. Dali nekoja od vas kako simptom na bremenost imala struenje od levata strana(jas bukvalno go cuvstvuvam kako vibriranje od mobilen ostaven na leviov jajnik)Mene mi pocna od 16-17den od ciklusot. Treba da dobijam najdocna do vtornik.simptomi za ciklus imam silni bolki vo polovinata i gradi oteceni i bolni na dopir.stomak ne me boli skoro ic,a me bolese i za ciklus i koga bev bremena..sto mislite vie? Ima moznost za dve crtki?
@Lavica26 ист ни е денот за недобивање Мене ме боцка јајникот десен, градите ми се осетливи, ме боли половината.....ама така ми е и кога треба да добијам. Will see
Здр како сте денес? Ме интересира дали некој имате искуство со мажите - Испитуванје спермограм, спермокултура , кај уролог во состина и колку чини?
Sporedivte isti bea ispituvanjata? I za drzavna od maticniot li treba upat? Pisi mi i za ceni i vo drzavna i vo Sistina fala poz
Поздрав до сите јуначки. Јас ви шетам низ скопјето, собирам сила и енергија. Последна инсеминација, 2%, полошо никојпат не било. Ама здравје, секојпат има и полошо... Ви посакувам успех, јас си ги собирам парчињата, некако кризен период