Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    @pandelka cestitki,imaj najlesna i najubava bremenost :hug::l::f:

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    @Bebulleee zal mi e zence :(,go pominav i jas ova,nema zbor sto moze da te utesi,no zivotot prodolzuva,da dade gospod pak da se izraduvas,bidi silna kako i do sega,te guskam :hug::hug::hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @Bebulleee милааа ;(:hug: Ми го распара срцето кога прочитав сега. Значи за ова што ти се случува мора да има причина. Кажи ми дали имаш правено Хсг и 4-5D за да ја видат формата на матката? Имам мн добра другарка, остана трудна и за само некоја недела спонтан. Месец дена не знаеја доктори зошто, сите и викаа само така требало да биде. Среќа што се она и мајка и ептен сериозни и со врски, па не сакаа да остават така и по куп доктори отиде кај Димитров во Ремедика. На прво гледање на ехо и кажал дека има дворога матка и поради таа преграда дошло до спонтан. Ја предупреди дека ако не ја оперира ќе и се случува истото цело време, абортус по абортус оти бебето нема доволно простор да расте. Другарка ми веднаш реши да се оперира, се опоравуваше три месеци за да заздрави све долу и одма после тоа втор месец остана трудна. Лани во април си роди прекрасно ќеркиче. Рече дека после операција толку немала болки и не осеќала ништо што си мислела да не не ја оперирале ко што треба.

Овие глупости не се откриваат туку така, цел живот одиме по гинеколози за на крај да ти кажат на 28-30 години дека имаш аномалија на матка. И мене ми се случи така ама барем еве однапред си знам дека ќе морам да мирувам кога конечно ќе затруднам.

Ги имаш ли проверено мила овие работи? Ти прњпорачувам како на сестра да си дојдеш во Скопје и да си закажеш кај Димитров. 2-3 спонтани веќе се многу за да ти викаат само, Така требало да биде. Мислам дека има најголеми шанси он да ти даде одговор.

Во меѓувреме, ќе се молам за тебе како што се молам за себе, секое сабајле и секоја вечер :l:

На kukla21, Bebulleee, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Не мора да оди до Ск да се малтретира. Ја имаме тука Плодност со добри доктори. И јас сум за тоа дека треба да се почни барем од ХСГ,па потоа се што треба. Ама, @Bebulleee сега мила летово опушти се одете си со мажето на море, шеткајте си летово и од есен мисли му ја. Па до наредно лето ќе бидете тројца ако си вака позитивина и храбра како досега:*

На zajka1, Momichka, Lavica26 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Се согласувам дека треба малку време да се помине од спонтан па да има испитување . И јас сум за тоа хсг да се направи, се мислев една година и имав страв дека боли и триста мисли но работа од три минути ми укажа на проблем што може да дојде пак до спонтан. И да треба пак ќе одам болката од испитувањата поминава јас ја заборавив но болката од спонтаниот ми остана, така да и уште 10 пати ќе се оперирам за да знам дека ќе добијам тоа што сите го сакаме.
    Иначе од биопсијата имаме мал број зачувано, не очекувам успех од прво инвитро но нема да се откажам, јас дадов се од себе па сега оставам на Господ па на медицината.

На Safira26 и pandelka им се допаѓа ова.
  6. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Bebulleee sto da kazam...odamna site znaeme deka zivotot ne e fer, ni pa e praveden. Mnogu mi e zal ;( ne znam...ti posakuvam sto pobrzo da zakrepnes i da prodolzis ponatamu. Bidi silna mila:hug: ne gubi nadez. Odmori se i mora da prodolzis so novi sili vo novi pobedi:). Se najdobro mila:hug:

7. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Jas ne treba da dobijam na 12ti, ama mislam deka me trese pms strasno. Nervozna sum, gradite mi se kako tempirani bombi i nekakvi nervoza vo jajnici i matka cuvstvuvam. Taka da ne veruvam

8. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @Bebulleee :l::l::l:

Гушки до тебе :hug::hug::hug:
    Ќе бараме нови решенија заедно, сите сме со тебе. :hug::hug::hug:
    Уствари, секоја со секоја :lol:

На Winter Lady, CocaColla, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Bebulleee многу ми е жал. Те гушкам :hug:

10. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Фаќам и дупло праќам на сите, еден ден сите со мешиња ќе си шетаме :)

На kateto123, Valentina888, Lavica26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    zdravo lavici...eve me i mene posle podolg period,sakam da spodelam so vas...neznam sto znaci ova,posle 10den od plodni denovi mi se pojavi nekoj kafeav iscedok,a datumot za (ne) dobivanje mi e na 15.05,bas sum vo dilema ako e ova ciklus,no 5dena porano,stvarno neznam:x:doh:

На kukla21 и mihael4e<3 им се допаѓа ова.
  12. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Здр мм има закажано спермограм во Систина на 18 мај колку што разбрав не треба да имаме односи 3-5 дена пред прегледот... Колку време трае проверка на спермограм зошто одма после тоа има преглед и ехо кај уролог?

13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Tvojot soprug samo ke ostavi materijal, oni ke si go obrabotuvaat materijalot, vie mozete da si odite na urolog, ne treba da cekate tamu za spermogramot.

На kukla21 и Beb4e :) им се допаѓа ова.
  14. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Фала мн

15. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Се мислам дали кога маж ми ке го прави спермограмот во Систина дали да закажам обичен генеколошки преглед и за мене со 5Д ... Пишете ми за цена во Систина ако имате правено преглед

16. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372

17. @zvoncica@

@zvoncica@ Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    28
    Здраво на сите,

Ве следам веќе некое време и би сакала да споделам нешто што мене и на мојот маж ни помогна.
    Пред година дена на маж ми случајно на рутински преглед му открија варикоцела. Пред тоа имавме неколку безуспешни обиди за зачнување, но не не секираше тоа бидејќи знаевме дека понекогаш треба повеќе време и обиди.
    После прегледот, докторката го советуваше маж ми да направи спермограм. Бевме заедно во New Born клиниката, бидејќи ни ја препорачаа како специјализирана за такви испитувања, и на маж ми му беше многу лош спермограмот. Намалена концентрација и намалена морфологија. Бројот беше 2 000 000 на ml, но морфологијата му беше само 2% со нормална морфологија. Докторот (Др. Бирол Ајдин) ни кажа дека шансите за нормална бременост се минимални, па ни даде рок од неколу месеци доколку не успееме да одиме веднаш на ин витро. На маж ми му препиша терапија на природна база, а мене некои витамини.
    Во тие неколку месеци ги направив сите испитувања кои ми кажаа да ги направам за да се сигурни дека проблемот е само во маж ми. Бев на ХСГ, испитував хормони, ми зедоа брисеви, гинеколошки прегледи... и се беше супер кај мене.
    Маж ми беше и во воена болница на второ мислење кај уролог Др. Анте Стефановски. Го прегледа докторот и правеше уште еден спермограм и резултатите беа исти. Докторот сугерираше веднаш да се оперира маж ми, а доктор Бирол ни кажа дека операцијата е многу ризична бидејќи може да се остане скроз неплоден. А вака имавме шанси за инвитро.
    После 3-4 месеци маж ми повторно беше во New Born и правеше уште една контрола на спермограмот, и резултатите беа полоши од првиот пат и покрај терапијата која што ја примаше. Малку бевме скептични и се посомневавме во клиниката, бидејќи резултатите би требало да бидат барем малку подобрени, а ни кажаа дека нема шанси, за џабе се мачиме со маж ми и одма да си направиме инвитро. Кога им кажавме дека сакаме прво да пробаме со инсеминација, ни кажаа да не губиме време.
    Не знаевме кај да тераме и кого да слушаме.

После кратко време дознавме за едно место во Скопска Црна Гора, Манастирот Св. Богородица над селото Горњани. Таму има едно дрво налик на трудна жена, и тоа дрво им помага на тие што не можат да имаат деца.
    Колку и да звучи неверојатно, ние уште првиот викенд отидовме таму. Луѓето што се во манастирот веднаш знаеа за што сме таму. Само не прашаа дали сме за кај дрвото и ни кажаа се што треба да направиме.
    Направивме се како што ни кажаа и уште првиот месец останав бремена. Дента кога го направив тестот не ни се веруваше. Веднаш отидовме кај мојот матичен гинеколог и само ни ја потврди бременоста. И тој беше изненаден, бидејќи беше запознаен со ситуацијата со маж ми и не праша дали сме правеле инсеминација. Сега сум на пола бременост и се си е како што треба.

Знам дека звучи неверојатно, но Голем е Господ зарем не. Нам ни помогна, се надевам и на сите.

Ви посакувам на сите да си ја дочекате радоста и среќата како што и јас ја дочекав.
    Бидете силни и никогаш не откажувајте се.
    Верувајте во чуда и во Бога.

Ви праќам и слика од локацијата со манастирот. Untitled.jpg

На Anexy, Abril, Victorian и 25 други им се допаѓа ова.
  18. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Moze da e bremenost..sum citala takvi slucaevi..daj boze!

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kosmos 29

Kosmos 29 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    И јас треба да не добијам на 14 ама нешто стомахот почна да ме боли,гради почнаа да ме болат се си мислам дека и порано ќе ми дојде наместо да ми касне,некако ептен разочарано се осеќам ама тоа е тоа,успеав само да ве читам овај месец без да коментирам со надеж оти ќе биде ама ништо ќе да е

20. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Zdravo drága, Jas ne bi sakala da te razocaram sepak zbouvam od moe licno iskustvo shto ne Mora da znaci deka i kaj tebe kje e slucaj... U mene Istoto mi se slucuva poslednive meseci. Mesecov na primer imav okolu nedeľa dena pred ciklus obilen kafeav iscedok za da posle nekolku dena dobijam kako shto e Redot. Daj Boze kaj tebe da ne se sluci kako kaj mene :* Pozz

На gabimama2 му/ѝ се допаѓа ова.