Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Нема врска тоа, јас трудна бев открив со Self clear, а со ниту еден друг не покажуваше. 4дена пред спонтаниот дури ми покажа ;)
    Јас пуштам среќа да ни е трудничко @delvi

На bela.m, LadyC и delvi им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.760
    Допаѓања:
    38.577
    Јас го направив Be Safe после 5 дена доцнење и покажа точен резултат, односно втора бледа линија. Најсигурно е преку крв. Таму нема утка.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kosmos 29

Kosmos 29 Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    22
    Имам другарка на неа околу 50 денари тестовите и покажаа позитивни два дена пред да добие,а sure chek и покажал негативен,сега си има фраер ,не знам што да мислам за тестовите,ќе чекам и јас во сабота и ќе земам од најобичните од 50 денари да пробам не се лупкам по 140 денари веќе

4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Секогаш доцни мила од полицистични глава не можам да кренам никогаш редовно не сум добила и затоа не се надевам многу :sweat::hug:

5. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Devojki i jas da se prijavam za nedobivanje..simptomi na pms imav do pred nekoj den sega ne cuvstvuvam nisto..me boli samo polovinata i toa desna strana,nekakva tapa bolka nedefinirana..problemi so bubrezi nemam. Ne znam sto da mislam,ne sakam da se nadevam da ne placam posle..ve guskam site

На gabimama2, Bebulleee, kateto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Јас затоа не правам тест знам дека после негативен ми требат 2 3 дена да се смирам. Знам дека нема да добијам редовно сепак секој месец нешто врие во мене кога ке задоцни. ти држам срека да не дојде.:hug::hug:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327

8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @izmislena
    Јас немам. Досега секогаш примав прегнил и кломифен, ама 4/4 неуспешни. Консултирај се со матичен. Оди утре да ти мери фоликулите, и да ти препише прегнил, и вечерта сабота за недела, примај. Така понеделник ако одиш од сабајле, лагај од моментот на инекција до инсеминација 34 часа. Не се базири на докторката, понекогаш прават ради ред. Мада и да не примаш прегнил пак ќе биде ок. Јас сум од ср, и секогаш прегнил и фоликули ми мери матичен.

9. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    da utre ke odam sekako kaj maticen, mojata maticna e malce izgubena u prostor, ne se potpiram ic na nea, ama i jas mislam deka e dobro da primam pregnil u sabota za da bidam sigurna deka ke imam puknati folikuli - jajce kletki vo ponedelnik za inseminacija... A za apstinencija pred inseminacija isto nisto ne mi kazaa? kolku dena treba da apstinirame od seks?

10. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    3 дена е најдобро

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Зошто би си ги измачувала јајниците со кломифен а да не примиш прегнил на крај и да чекаш сами да пукнат? Некогаш и со кломифен не успеваат да созреат а некогаш ни да пукнат. Многу е битно да следиш фоликули и приближно точно да ти утврдат доволна големина за пукање, па да темпираш кога прегнил. Ако на пример ти се падне во сабота да примаш прегнил можеш да имаш секс и во петок и во сабота па и во недела наутро. После малку ќе одмориш дента и вечерта па во понеделник после инсеминацијата, пак дома ќе се фрлите на работа. Нема потреба од апстиненции, спермата веднаш се создава и обновува, мене така секогаш ми викаше докторот, дури ме игнорираше кога ќе му спомнам апстиненција. Со среќа па да се пофалиш.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Па мене стварно не ми е јасно како вака прават, вчера на 8 ден од циклус имав еден фоликул од 16.7, другите помали, и ми вика дојди во понеделник на инсеминација? Што ако не пукнат до тогаш или што ако пукнат сабота или недела?
    Јас утре сепак ќе направам фоликулометрија кај матичната, чисто да си бидам на раат дека темпирањето на докторкава од ГАК и е во ред... Претходниот месец во консултација со доктор од ремедика примив прегнил на 11 ден затоа што фоликулите (тогаш имав два поголеми) беа 19,7 на 10 ден и ми рече нема што да чекаш, прими си инекција прегнил и фрлете се на работа во следните неколку дена.

13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Сите различно ми викате :))

14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
     кај нас покажа најдобри резултати после 3 дена апстиненција :D

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Uspesna inseminacija? :)

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Ти си имала среќа и услови баш во времето на инсеминација, ако си немала други услови апстинирај и еден месец исто ти е :D
    Мене др Трајковски ми викаше дека апстиненцијата нема врска. Кај мене фати од прва и без апстиненција, и тоа две се фатија, ете доказ дека апстиненција нема везе. Јас лежев подолго на столот по инсеминацијата. А измислена не знам како прави, дали на природни односи или со преработка на сперма. Јас би и препорачала, кога веќе ги стимулира јајниците да оди и со внесување на претходно прочистена сперма, без разлика колку е добар спермограмот. Туку малку ме збуни што бргу и растат фоликулите а она оди со кломифен. Зар без кломифен не ти растат? Обично кога стимулираат раст на фоликули не достигнуваат толку брзо толкава големина. Затоа докторката на ГАК ти рекла за понеделник, бидејќи супер и бргу ти пораснале, може да пукнат и за викендов, бидејќи ако до сега достигнале големина од 16 мм, растат по 2мм дневно а од кломифенот може и побргу. И големината се следи секој ден или преку еден ден. Може и во недела да отидете за инсеминација или па петок. Мене ми се фати во недела да правам, супер беше, без гужви.
    Од таа причина што кај тебе бргу растат имајте секс секој ден па и два пати дневно.

На izmislena, Momichka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Pa bez klomifen imam samo po 1-2 folikuli, zatoa me stimuliraat. Tie pridruznite se malku na broj, nekogas i voopsto gi nema. A ne mozam da idam ni vo petok ni vo nedela na inseminacija zatoa so na izvestajot mi pisuva ponedelnik :( imam nekoe cuvstvo deka folikulive utre ili sabota ke puknat :(

18. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Zenicki i jas dobiv izgleda ke treba da pravam inseminacija,no sakam da slusnam iskustvo so dr tase od plodnost do sega idev vo sistina kaj trajkova pa sakam mislenje od uste eden dr ve molam ako imal nekoj iskustvo so nego neka pise

19. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Sakam da gi prasam tie sto piele caj ocajnica dali ja pievte vo ciklus? Mene denes mi zavrsi i sakav utre da kupam.po edna casa na den ili dve?

20. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Ne, jas ja kupiv pred nekoj den i mi rekoa da ne pijam za vreme na ciklus i dokolku se ostane bremena vednas da se prestane so pienje.