Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

utre ke pojdam kaj ginekologot i ke vi pisam sto mi kazal se nadevam ke mi kze ubavi vesti

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    штом имаш 2ра линија макар и бледа, бремена си

3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    razgovarav so doktorot telefonski mi rece deka bledo roze boja moze da bide implatacija na plodot,znaci plodot (BEBUSKOTO)si bara mesto kade da se vgnezdi.inaku utre na sigurno koga ke me preglda doktorot ke mi kaze sto tocno e
    im posakuvaam na site sto pobrzoooooo da gi vidaat svoite dolgo ocekuvani dve crtki

На love23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Драги феминки денес е најсрекниот ден во мојот живот...го видовме гестацискиот плод 8мм.е и сум во 5 недела,пред 10 дена правев тест кој излезе позитивен со многу бледа 2 линија па се до денес бев ептен збунета што ке биде и како ке биде,еве денес се ослободив и сме пресрекни со мажот ми затоа што плодот е на место.инаку правев уште 2 теста преку крв и 2 на урина бидејки не можев да поверувам дека сум бременка...FALA MU NA GOSPOD ZA NAJUBAVIOT BLAGOSLOV!
    Ви посакувам на сите што побргу да си ги видите двете цртки!

Оленце86 ти посакувам лесна бременост,Господ нека не чува за се да биде во ред! :inlove: :inlove: :inlove:

VELICEKATE тебе ти посакувам многу срека,се надевам и вие да си го видите BEBUSKOTO ;) наскоро! :inlove: :inlove: :inlove:

На zazarsko, love23, Serafima и 4 други им се допаѓа ова.
  5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    zdravo feminki denes sum premnogu srekna no i zbuneta denes mi e sreken den samo sto si mi izleze pozitiven rezultatot od krvta bremena sum no plodot seuste ne go vidov po nedela vreme ke odam pak na kontrola.fala mu na gospod so gospod napred site da si docekate bebusko.cestitki anailisav cestitki za bremenosta imaj ubava bremenost i lesna .pozdrav

На love23, volsebna и kravce им се допаѓа ова.
  6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    честиткиииииииииии

7. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Честитки за убавите вести имајте убава и лесна бременост :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

8. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Чул ве Господ,од ваша уста во Божји уши!!!!!
    Величекате имај лесна бременост,Господ нека е со нас и нека не чува сите!
    сите они кои чекате да си дочекате во најбрзо време!!!!!
    :inlove: :inlove: :inlove:

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    me molam za odgvor dali nekoja koja od vas vo prvite nedeli koga ostanala bremena i potecelo kafeava boja na gakite i sto moze da bide toa ve molam za odgovor

10. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Да меме ми се има случено на почетокот на бременоста имав кафен исцедок и докторот ми препиша прогестерон таблети за одржување на бременоста ако не ги пиев нив можеше да даобијам спонтан абортус да прокрварам и на тој начин да го загубам бебето но од нив ми помина кафеавот ицедок и до крајот на бременоста немав проблеми, затоа мој совет ти е веднаш да се јавиш на твојот матичен гинеколог и да му кажеш што ти се случува.

11. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    milicka fala ti mnogu za odgovorot utre ke otidam kaj mojot maticen fala ti od se srce za odgovorot.

12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Девојки, дали антидепресивите го намалуваат бројот на сперматозоиди во спермата, или е ова лажна информација?

13. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    Zdravo , slusam tuka deka se slucuva da se dobie kafeav iscedok vo ranata bremenost.Jas imam takvo nesto,no ne znam dali e toa -toa.Samo nekolku kapki kako belo pranje ,ama kafeavo .Dali znaete dali toa koga ke se sluci trae samo ednas ili nekolku dena

14. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    298
    Ако мислиш на имплатациска крв, кај мене траеше пола ден и изгледаше како измешан исцедок од бело прање со малку кафеава крв.

15. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    zdravo bev kaj maticniot mi prepisa folna kiselina i utrogestran za krvarenje sto imam .znaci vaka nekni imav bledo rozov iscedok potoa eden den dobiv kafeav iscedok a denes koga se vrativ od lekar imav crven iscedok i sega pijam od apcinjata i ke vidam dali ke se sredi.mnogu i e strav da ne se sluci spontan abortus.

16. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Не се секирај штом си ги зела таблетите сигурно ќе се среди само мирувај повеќе и лежи додека не ти помине крварењето ти пишав и во претходниот пост и кај мене се појави кафен исцедок дури на црвено ама со таблетите ми помина,а и имав болки исто како да треба да добијам

17. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Драги мои денеска правев clear blue тест и ми показа позитивност t,e bremenost od dve nedeli......ви посакувам од се срце на сите кои сте во исцекуванје да си ги видите црткте.....
    Останува усте да одам во понеделник да ми потврдат.дрзете ми срекицка се да испадне како сто треба.
    Ке писам во пон.после пргледот.

П.с сам со позитивност и сто е васе ке си дојде.
    Убав ден :* :* :*

На love23, Annath, koritsaki и 6 други им се допаѓа ова.
  18. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    честитки имај убава и лесна бременост и уживај во прекрасните 9 месеци со малата душичка која е во твојот стомак ајде само успеси да ни се множи форумов со трудници па и јас до крајот на оваа година да ви се придружам :hug: :hug: :hug:

На sabatini и kikav им се допаѓа ова.
  19. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Леле честитки... колку време чекаше бебенце? ајде, се надеваме дека ќе ти потврдат... и дека ќе имаш здраво бебенце по 9 месеци

20. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Не се секирај...јас крверев обилно неколку пати, а измеѓу тие крварења имав послаби крвави исцедоци а кафеаво имав нон-стоп до 15 недела. Користев Утрогестан но ради крварењата ми ставаа и инекции Прогестерон, и ете ја поминав и таа опасност и сега сум скоро 23 недела, и бебчето ми е супер а крварење и кафеаво веќе немам. Само пиј ги лековите, пиј магнезиум, ако има потреба прашај и за инекцииве и ОДМАРАЈ колку можеш повеќе. Лежи си цело време и ќе се видиш дека се ќе биде во ред.Кај многу жени се јавуваат овие крварења до 3-ти месец. Ти си во рана бременост, така???
    Поздрав и пишувај ни како си