Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Симптомите се индивидуални, и во различно време се манифестираат кај различни организми.. Промените на градите се скоро секогаш прв симптом. Ако е нешто ново и невообичаено- можеби? Мене ми беа омекнати, тешки, осетливи, ме болеа бочно и целите со модри вени..
    ПС. Уште немаш резултати? Или и ти како мене веруваш во утринска урина, независно од тоа што пишува на тестот? :) Ајде не се опседнувај многу, и со среќа- држиме палци

2. Anaksunamoon

Подобро во Авицена, ако не сте закажале веќе.. (според моето скромно искуство и прочитаните тука на форумот).

Diorgirl likes this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас искрено не обрнав внимание на тие наоди. Си ги однесов кај мојот доктор и само тоа ми беше релевантно.

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Кај мене ДА.... Ајде прави тест и да не израдуваш :*

Anaksunamoon and Lavica26 like this.
  5. Anaksunamoon

Една моја пријателка со аменореја која роди здраво право дете често му вика на девојчето: Ти си ЧУДО од дете, во вистинска смисла на зборот :)

pandelka likes this.
  6. newring86

newring86 Популарен член

Жени, здраво на сите.

Јас конечно, после скоро година ипол ги видов моите II цртки :)

Она што сакам да ви го кажам на сите е дека сите сте прекрасни жени. Ке бидам малку подолга во постов, да ви раскажам нешто.

Кога прв пат ја отворив темава, уште немавме почнато со обиди. Бевме пар кој што се пазаше од несакана бременост 7 години, и бевме убедени дека ке фати од прв пат. Онака од радозналост почнав да ја читам темава, и просто неможев да поверувам колку многу парови имаат проблеми со зачнување. Една нок останав будна за да дочитам се на темава што дотогаш имаше. Можам да кажам дека ме воведе во реалноста дека може и да не биде се по план на тема зачнување. На почетокот не пишував многу од две причини- прво, зошто одговор на секое мое прашање веке имаше на некоја страна поназад, а второ ради тоа што немав што да советувам некој поискусен од мене. Ми беше без врска да напишам пост- многу сум тажна, втор месец добив, а да ме читаат жени кои добиваат со години. Мене тоа ми беше во некоја рака и навредлива содржина на пост. Неможев од таквите жени да барам пост на тешење (што го правите и е ок), кога реално, фактот што тие жени споделуваат кај идат на прегледи, како се справуваат со различни дијагнози, како решаваат различни здравстевени и општествени проблеми е најголема и незаменлива поддршка!!
    Многу од вас моментално активни беа на темава кога јас дојдов, многу дојдоа после мене и заминаа од темава пред мене, но јас сега сакам да ги поздарвам оние кои беа тука пред мене и за ЖАЛ се тука сеуште. За жал, нема ред/ правило / правда.....која кога ке ја напшти темава. Како и многу работи во животот....
    Жени ФАЛА ВИ ЗА СЕ ДО СЕГА! фала што несебично споделувавте дијагнози, симтоми, терапии, резултати, совети.....
    Од вас го научив како да го изодам патот до двете црти. Од вас научив за потребните испитувања, за хронологијата на испитувањата, за тоа кое испитување каде да се направи, и на што да се крева паника а што да не се сфака сериозно. Вие знаете повеке од многу гинеколози, и вие советувате подобро.

За оние кои не ме прателе- со испитувања почнавме после 9 месеца обиди. Направивме спермограм, хормони, брисеви. Дијагнозата ми е PCOS -like, и останав бремена со употреба на терапија неполни два месеца.
    Уште не сум свесна што ми се случува бидејки сеуште немам потврда од гинеколог.

Симтоми- она што сите ве интересира- НЕМАМ. Апсолутно ништо различно не чуствувам. Повремени болки во стомакот кои се исти како пред добивање. Градите ништо посебно осетливи- знаеле и поише да ме болат кога сум добивала. Не ми се спие, не ми се гади. Имам малце повеке секрет. Тоа е се.

И сега би требало да кажам-остана бремена кога најмалку очекував. НЕ. Исто очекував како и секој друг месец. Исто мислев дали фатило или не, и дали сме ги погодиле плодните денови или не. Исто се замарав со кревање нозе и лежење после однос како и секој месец порано, и исто направив тест 2 дена пред датумот како и секој циклус. И добив бледа линија. Правев и sure check и self clear, со истата урина (имав купено два), и двата покажаа исто бледа линија. Демек едниот поосетлив-ама кај мене не баш. Ова за сите оние што мислат поскапите тестови се поточни. Моето искуство е такво.

Ве молам да останете позитивни и храбри! :)

Ве гушкам сите и извинете што бев малку подолга. Ако можам некако со било што да помогнам-тука сум. Темава ке си ја посетувам и понатаму :*

7. babyhope

babyhope Истакнат член

Ти честитам од се срце и ти посакувам најубава бременост :)

newring86 likes this.
  8. Anaksunamoon

Честито, со лесно да ја поминеш бременоста. Те чекаме во другите теми, ама остани и тука активна- имам некое чувство дека во наредниве месеци ќе се поиспразни :)

Momichka and newring86 like this.
  9. bokace

bokace Популарен член

Честитки и со лесно
    Ми ја наполни душава со позитивна енергија

10. CocaColla

CocaColla Истакнат член

честитки и со лесно :*

newring86 likes this.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Браво срцкаааа, честитки душата ми ја наполна.. Браво, заслужено.
    Почекај за на гениколог рано е уште нема да покажи... :*

newring86 likes this.
  12. Valentina888

Valentina888 Популарен член

@newring86 cestitki mila i lesna bremenost :* . Ja sum kratko vreme tuka no sekoja ubava vest za tie dolgoocekuvani dve linii ja dozivuvam so placenje od sreka se razbira. Opusti se i gali go meseto te guskam najsilno :hug:
    :hug::hug:

newring86 likes this.
  13. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Cestitki i so lesno :l::hug::l: mnogu mi e milo za tebe,znam deka imavme isti den za nedobivanje i ti rekov zamisli da imame dve crti :clap: mnogu mi kejf sto si gi vide konecno. Vleci noga vo trudnicki :*

Anaksunamoon and newring86 like this.
  14. bubalce

bubalce Истакнат член

Се трудам Мила, еве вакви приказни ме опуштаат. Ти благодарам од срце за поддршката.

pandelka likes this.
  15. bubalce

bubalce Истакнат член

Да, и јас ги однесов исто и таа ми потврди дека наодот и снимката не се согласуваат. Ми објасни убаво и јас го видов резултатот на снимката. Наодот изгледа копи пејст е направен за што побрзо да ми го дадат бидејќи се бунев што чекав саат и пол за резултати.

16. bubalce

bubalce Истакнат член

Честиткиииии, би те читала со задоволство и три пати подолг постот да беше . Ние ја имаме истата приказна, 12 години се чувавме од несакана бременост и исто така мислевме за месец два ќе бидне.

Ама навистина, само да не се губи волја и сите ќе си се израдуваат. Ти посакувам лесна и среќна бременост.

newring86 likes this.
  17. Momichka

Momichka Популарен член

честитки @newring86 :l:
    одличен мотивационен пост. ти благодарам за споделувањето, ми ја наполни душата со позитива од рано сабајле.
    Имај прекрасен ден и лесна бременост :hug:

podravka and newring86 like this.
  18. Libra88

Libra88 Популарен член

Cestitki @newring86 imaj si ja najubavata bremenost na svet, zasluzuvas!!

newring86 likes this.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

@newring86 Честитки, а нема да ми веруваш дека те помислив вчера кога го читав форумот :) Многу ме израдува да знаеш. Сега ајде во труднички, ама знаеш како треба - да си понесеш некоја од темава мора, сите така направивме;)

20. manako

manako Активен член

Cestitki,newring86 imaj ubava i lesna bremenost:hug:

newring86 likes this.