Lugje ajde sea poso doktorive neli mnogu kazuvaat, osobeno ovie na GAK (sekoja pocit kon d-r Trajanova, super si e zenata, no mozese da zborne bar 2-3 reda okolu lekovive koi mi gi tropna), kazuvajte: Denes pravev inseminacija (ve otruv denovive so taa informacija, taka sto verojatno veke znaete ) 1. Prepisan mi e Utrogestan 200mg 2x1 vaginalno, kako sto citam ovde i kako sto mi kaza maticnata obicno se prepisuva 100mg dvapati dnevno za pocetok, pa dokolku se postigne bremenost se zgolemuva dozata? Zaso volku mnogu mi dade i mozam li da ja namalam dozata da receme samo navecer da gi stavam? 2, Prepisano mi e maslo Vigantol koe vo upatstvoto ne pisuva kako se koristi? Da go mackam na leb, sto da mu pravam be luge? ) Go koristel nekoj, znae kako se upotrebuva? 3. Ona sto mi e najmalku jasno e slednoto: od 8 den od ciklus pijam estrofem za endometriumot koj denes na denot na inseminacija (13 den) bese so super debelina. U haosot denes ne ja prasav doktorkava dali treba da go prodolzam ili da go prekinam poso e dobar endometriumot (valjda nema da se istenci) ili da go pijam uste nekolku dena pa da go prekinam... ma poima neam? 4. Prepisani mi se Aspirin protect - zaso pa ova? Edinstveno sto mi e jasno se Pregnazon vitaminite, od opsta kultura. Ajde ako ima nekoja umna i iskusna od vas neka podeli sovet? p.s. Ke go stavam prasanjevo i vo temata Vestacko oploduvanje, so cel da dobijam korektni odgovori... Ve pozdravuvam site!
@newring86 Preubavi vesti...Se socuvstvuvam so tebe... <3 Mnogu mi e milo znaci,premnogu...Ajde poleka,so lesno...
@newring86 Sega se vklucuvam i mnoooogu mnooogu ubava vest i onaka denot mi bese ubav pa so ova uste poubav Ti cestitam sonce od srce.Ti posakuvam ubava bremenost. Inaku me nemasr nekoe vreme imam dosta obvrski i retko stignuvam da se vklucam.Ostanete mi site so pozitivni misli ....Kaj mene nisto nema novo,koga bi imalo vie ke bidete najprvo izvesteni. Ve sakam i guskam site do edna.
Срцки сте сите значи Сите до една фала ви на убавите зборови Што побргу сите од темава - OUT! Влечам нога сега ја, ке видите
Јас негде по форумиве читав за него, ама искрено нит знам кај да го најдам нит сум го видела така да....ако некој знае нека каже кај може да се набави, мислам дека цвета околу врлигден и водата што ја испушта се пие...така нешто беше.
Angie, што направи? направи тест? И мене ми доцни 5 дена ама ми е страв да направам тест, посебно дека и маж ми не е тука до петок. Инаку и јас немам нешто посебно симптоми, освен што ме заболува понекогаш доле кај јајниците. Пред некој ден нозете ме болеа како пред добивање ама ми помина
Јас мислам да направиш тест и да не израдуваш сите тука, и маж ми не знаеше кога правев јас, па го изненадив подоцна. Ајде не не држи во неизвесност <3
Да не ме мислите јас добив баш денес од спиење ме разбуди болка , добив и имам страшни менструални болки , ми каснеше 9 дена. .морам да се прегледам има некој проблем вака што прави ..
Ако може да ми препорачате добар гинеколог во скопје, по можност женско да биде .. Може и во сиситина и другиве болници, сакам детално да се прегледам се ..
Од срце ти го препорачувам д-р Маќули Хаџи Лега од Ремедика..:Прекрасен доктор. Со женскиве имам искуство само со д-р Трајанова од ГАК.
Da i jas imam slusnato za dr.Hadzi Lega mnogu strucen doktor moja bliska e kaj nego i e prezadovolna.
Прво ти посакувам да има позитивен исход инсеминацијата, прва и последна да е. Во врска со Утрогестанот, два пати дневно, како што ти препишала матичната. Мене на приватно ми препорачаа 2х1 од 200 (а прва терапија со Утрогестан ми е во животот), а матичната пошто не ми отвори боледување - не можам наутро, логично нели? Затоа, таа ми го препиша 1х1 од 200. И како што ми беше објаснето, нема штета од него, само помош при задржување на плодот. Значи, мој совет, прави како ти кажале Во врска со останатите - не ми се познати, ама не чекај тука да ги препознае некој да ти пише - јави се и прашај си ги докторите, мислам дека и тие имаат разбирање дека зашеметувачки моменти се тие во животот. Уште еднаш, ти посакувам успешна инсеминација
Pa mene mi otvori boleduvanje ama samo za denes i vcera, znaci od utre sum na rabota. Kako da go stavam navecer pred spienje i utredenta u 11 koa sum na rabota ) nelogicno e skroz, nemaat predvid deka ne mozeme po 2 nedeli za sekoja inseminacija boleduvanje da ziame za vaginaleti da stavame ))
@ANGIE1 Jas zensko nemozam da preporacam od licno iskustvo, ama imaj go vo predvid Dimitrov od Remedika.
Da i Dimitrov e super, ama od moe licno iskustvo, Hadzi Lega e mnogu podostapen i na telefon da go pobaras za bilo sto...
Сите имате повеќе искуства со доктори од мене ќе ги имам во предвид сите мислења, оваа болка пто ја осеќам не е нормална за менструални болки .. Значи грбот ужасно ме боли .. со повраќање и со две апчиња против болки па малку да ми се смири .. Сакам да се прегледам убаво .. Вака да ми касни ми се има десено неколку пати и после тоа имам ужасни болки ... Немора да биде женско и машки препорачајте од тие што сте најзадоволни ..