Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @ANGIE1 vidi vo skopjepoliclinik. Ima dvajca doktori, bozidar boskovski i uste edna doktorka, za zal ne mozam da se setam kako i bese imeto... I dvajcata se mnogu dobri. Jas sum kaj boskovski. Znaes deka jas isto imav kup problemi. Kaj nego pominav samo edna konsultacija i potoa ostanav bremena, no e predobar vo svojata oblast, vnimatelen i mnogu korekten. Vidi si, javi se, nema da zgresis kaj kogo i da odlucis. Pogore gledam isto ti preporacale dosta dobri doktori. Na gak e mnogu dobar i vladimir trajkovski. Jas kaj nego pravev hsg. Go biva za sterilitet i site problemi povrzani so toa. Iskreno samo ne znam kako odi so zakazuvanje kaj nego.
    So sreka mila:hug:

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мислам Трајковски замина во некоја приватна, Њуборн ли беше не знам да не лупам:?:
    Јас не одам во Ск, ама од искуство на мои познати од цела МК, од кои скоро сите сега останаа да живеат во Ск, повеќето одат кај Димитров во Ремедика, освен Охриѓани кои одат кај Симонида:P
    @ANGIE1 во секоја приватна гинеколозите се добри, мислам достапни не за стручни и ќе ти обрнат внимание. Јас уште веднаш кога почнав отидов кај специјалист за стерилитет, иако во болницата имаше куп добри, насмеани доктори. Мене ми требаше човек кој се занимава со тоа. Не е исто да одиш кај докториве кои се занимаваат со потпомогнато оплодување и стерилитет и кај обичен гинеколог акушер кој иако работи во приватна болница е рамен на матичен гинеколог.

На kukla21, деара и bela.m им се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Да у право си .. Иако јас немам утврден проблем сеуште ама сакам да биде специјалист ... Да биде професионален во својата работа и пред се пријатен и опуштен со кој што можеш да разговараш за проблемот ,а не како таа кај што одев намрштена одвратна и ништо не збори ..

4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.504
    Девојки, Лазаревски си заминал од Систина. Не кажуваат ништо на телефон.
    Ве молам за информација дали знаете каде заминал?

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На *sisi* и kateto123 им се допаѓа ова.
  6. bebence 22

bebence 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    293
    Zdravo devojki cestitki do newring so lesno da e.Jas denes bev kaj doktorkava na eho i mi rece imas vodena cista treba da pukni nisto strasno i ne mi dade nikakvi lelarstva,a pravev i brisevi edniot klamidija mi stasa negativen dr v petok.Sto mislite za cistava preci za bremenost

7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И јас незнам каде, вероватно по билните аптеки...

9. tance <3

tance <3 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    142
    Cestitki mila imaj najubava bremenost :hug: :*
    Ne zaminal samo nema da bide tuka do 6 juni

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    А одкаде ти е иформацијава дека заминал?Сестрата негова ми рече на 27ми трга на семинар или конгрес,заборавив,а на 6јуни се врака

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Од гинеколози на гак , кого препорачувате ?

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.870
    Допаѓања:
    163.504
    Од Систина, не е шпекулација.
    Рекоа дека докторот повеќе нема да закажува прегледи. На прашањето зошто и каде може да го најдеме рекоа, на тоа не можеме да одговориме.
    И ај сега?

13. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    :l::l::l:
    Здр мила ... Баш ми е жал што ти касни дај боже следниов месец вистински да ти задоцни и со || црти да не израдуваш ... За болките и доцнењето немој премногу да се секираш сето тоа е нормално особено кај сите нас што активно се обидуваме ... И мене два месеци такс ми правеше нормално и малку стрес и опседнатост и хормони и зачинето со сперматозоиди ... Сето тоа е нормално ке видиш само по себе вфке следниот месец или последниот ке си се среди .. Сепак ниту едно испитиванје не е на одмет ... Испитај си се .... Само без мн стрес ... Имај сега убава вечер ... И со повеке верба следниот месец:l:

14. tance <3

tance <3 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    142
    Tofoski

15. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @ANGIE1 неможам да ти пишам приватна порака, ај исконтактирај ме.

16. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Здр штотуку го зедов резултатот од спермограмот на мм и за жал Астенозооспермоја - кај докторот сме за 1 час а до тогаш ке збудалам само форуми читам - од соермокултура за 3 4 дена резултати така кажаа... Е сега едвај чекам што ке каже д-р Лековски во Систина таму го правевме и спермограмот ? Ако сте имале искуство пишете ...

17. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80
    Jas deneska bev na pregled kaj d-r Lazarevski, tuka e ne si odi nikade. Od kade vi se takvi informacii. Si zakazav i sleden pregled. Plus prasav na pult mi rekoa ne e tocno toa.

На tanja manja и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.843
    Јас имав фоликуларна циста на првиот преглед од бременоста, мислам дека е исто со водена циста, и докторката рече воопшто да не се грижам. Освен бубуљици и нелагодност/болки кај тој јајник, друго ништо не се случи. На наредните прегледи констатиравме дека значително се намалува. Ако ти рекле дека не е ништо страшно, мислам дека треба да им веруваш :)

На bebence 22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Да не мислеле за овој месец дека не започнува нови.А ри со Анита разговараше,сестрата негова?

20. bebence 22

bebence 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    293
    Blagodaram i taa taka rece deka ne e strasno denes novo iskusenie mm gi zede rezultatite od spermogram i veli deka ne e se vo red sega ko ke si pojdamod rabota ke vidam sto e pa kaj doktorkata pravo da se odnesat