Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Pandelka ne sakav do sega da pisuvam za moite bremenosti da ne gi plasam zenite imam dve bebinja izgubeno edno vo 32nedela drugo vo 38 nedela ne se predavav potoa rodiv dve maski deca pa eve sega neplanirana bremenost i toa so bliznaci ke si imas bebe samo hrabra i vo novi bitki .i moeto ne se znae kako se ce zavrsi ama nadez postoi

На podravka, danichap, Arnisa и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    @pandelka излишни се секакви коментари знам ;(;( Ќе те додадам само и тебе во моите молитви...

На podravka, Bebulleee, newring86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Moli se da nevide ubavo doktorkata :hug:;(

4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Душa милa мoјa,тoлку мнoгу се израдував зa тебе,не ни очекував сегa oвa вaкa.Живoтoт е суров и тежoк нo знaм декa си бoрец и ке гo препрoдиш и oвa,штo и дa напишам ке биде вишoк нo знaј декa сме сo тебе ,немa откажување :hug::hug::hug:

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    NE!!! Ti treba vo trudnicki da ne cekas!!! Sto se aluci? Ne sakam vakvi covecina da gledam....

На zajka1, DigY и pandelka им се допаѓа ова.
  6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Веќе ти кажав, многу сакам да те :hug: исплачи се денес, утре сме заедно со нови сили.. Заедно, како досега буфче мое...

На kukla21, Bebulleee и pandelka им се допаѓа ова.
  7. dagmar

dagmar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    77
    Oh
    Oh dusicka bidi silna te gskam ....zosto vakvi raboti se slucuvaat:hug:

8. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Doktorkata ne vide plod vo matka, ni sakus, nisto, dodusa 10 min matkata mi ha barase odvaj ja najde, Na desna strana vide zgolemuvanje ( I dimitrov mi vide vo tek Na ivf) I spored patologijava moja vo znak prasanje e I vonmatericna.. hormonot minatiot petok mi bese 1700 a denes 1000...daj boze da gresi doktorkata I da nevidee ubavo...cela nadez mi e to toa..

9. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    @pandelka праќам гушки и бацки до тебе :hug::hug::hug:

10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    @pandelka nema zborovi za uteha...zal mi e..koga procitav duri izvikah od neubavo iznenaduvanje..bidi silnicka i prodolzuva bitkata i ponatamu. :(:hug::hug::hug::hug:

11. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    @pandelka баш ми е жал :( ти посакувам брзо закрепнување.. Утре е нов ден, нова среќа.. :hug:

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Панделче мое најубаво те гушкам силно силно и плачам заедно со тебе . Нема зборови за утеха :hug::hug::hug::hug:

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
  14. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки убави.
    Сите кои поминувате низ вакво болно искуство или сте во некаква борба-Ви посакувам што поскоро Господ да Ве облизни (т.е дари близначиња), со леснотија да ги износите и да Ве направат многу горди и среќни родители, поради што сето ова за миг ќе се заборави, и ќе останат само убави моменти за живеење и паметење.
    Не го убивајте лавот во Вас. Борете се...
    Ве гушкам :hug:

На Cvetule86, bela.m, Valentina888 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    :hug: Панделче :(.Како бе 10мин ти ја бараше матката што ехо ке беше тоа од првите излезени што беа?Се надевам да се работи за грешка.Душо Господ нека биде со тебе :*

На zajka1, pandelka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. деара

деара Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    446
    :hug::hug::hug::hug::hug:

17. anitza123

anitza123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2016
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    30
    Zdravo devojki,

se izvinuvam sto pisuvam na latinca.
    Sakam da ve prasam za mislenja, ne ziveam vo mk, i mojot doktor tuka mi kaza deka matkata ne mi e postavena normalno, tuku mi e svrtena nanazad, Toj rece deka toa e normalno, deka taka sum rodena,
    Ova e prv mesec kako probuvame da ostanam bremena, ovulacija mi bese na 8 Maj, i imam uste 3 denovi do pocetok na ciklusot. No testot vcera i denes bese negativen, i mnogu se razocarav.

Dali nekoj ima iskustvo so tilted uterus, dali toa vi zadalo nekakov problem pri zabremenuvanje?
    i dali nekoj dobil pozitiven test iako ranite testovi bile negativni?

Vi blagodaram

18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не знам точно зошто, кога реално е рано и надежите уште се големи, но тој првиот тест секогаш е еден од најтешките. Малку е еден месец, уште телото што се вика не се привикнало дека оставаш „страно“ тело во него да влезе што претходно не сте дозволувале - сперматозоиди.

Не се обесхрабрувај, ќе биде вториот, третиот, шестиот... ќе биде. Ова понекогаш е трка на долги патеки, а не спринт, па те советувам да не си ги трошиш силите и надежите веднаш. Читни совети по форумов и терај понатаму следен месец :f:

Тестовите обично се точни, дури и 2-3 дена пред циклус. Можеш евентуално да го повториш ако многу ти доцни, но немој пак да правиш уште пред да добиеш или ако ти касни сам ден-две зошто секој негативен тест погодува исто и само ќе си ја мачиш душата. За свртена матка не знам, јас имам еднорога - само еден јајцевод и големина од 5.5цм наместо просечните 7цм.

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Добро утро, мили. Еве уште еден негативен тест сабајлево, го фрлив го скрив да не го види мм. Значи уште една неуспешна инсеминација - трета. Смирена сум до некаде, чудна работа колку отрпнува човек. Се тешам дека ќе можам барем на одмор да одам, иако можете да замислите колку ми е до одмор кога знам дека уште на ланскиот „правевме“ бебе што требаше веќе да е родено досега, а уште го нема. И име си имам одбрано (facepalm)

Уште почудна работа, како секогаш си мислиме, Леле греота луѓето, тоа никогаш нема да ми се случи мене. Се сеќавам дека такви мисли ми се вртеа во глава порано кога ќе слушнев дека некој пар не може да има деца. Дури и откако ни ги поставија сите дијагнози, кога почнав да се активирам на форумов, пуста надеж, ја читам @kukla21 со неуспешните инсеминации и си викам, Лелел кутра душа, ама кај мене сигурно ќе фати на прва, на втора или барем на трета инсеминација. Потајно онака во себе се убедуваш. И еве ја трета. Неуспешна. И што сега? Се прашувам што сега...

После сум на кафе кај другарка што чека во живо да ме изненади дека е 6ти месец трудна (дознав од други претходно). Викендот на свадба кај другарка што е 7ми месец. Сите почнаа после нас да се обидуваат, а до септември ќе си нишкаат бебче. Мојата куќа уште ќе биде празна и тивка. Уште ќе зјапаме по туѓи бебиња со мм на улица и во супермаркет. Немам веќе ни планови, ни идеи, ми останува само да се молам.

Би сакала утрово да се помолам овде со вас, кој сака и верува, нека си прочита со мене - кој не, не замерувајте.

Оче наш, кој си на небесата, слава ти за сè што е добро и убаво во нашите животи. Исусе Христе, Сине Божји, спомни си за нас, за овие десетици жени во групава. Помилувај нè Боже со Tвојата голема милост, не по наша заслуга, туку оти Tи си голем и човекољубив и прекрасен. Благослови ни ги утробите, благослови ни ги мажите, исцели ги оние што имаат медицински проблем, помогни им на оние што имаат друга пречка - дај Боже живот во нашите тела, детска смеа и плач во нашите куќи. Ако има нешто што треба да го научиме од ова, каква и да е лекција, дај Боже да ја научиме побрзо и по Твоја волја да го добиеме тоа што го сакаме. Ако сме згрешиле нешто, Боже, ние или нашите мажи - прости ни, Господи и не нè оставај да патиме уште долго. Грешни сме сите и недостојни, но Tи си мил и нè сакаш оти сме Tвои чеда, па не нè оставај сами низ ова. Амин.

Последна измена: 20 мај 2016
    На Joanna28, ♡BuBaLe♡, vitamina и 30 други им се допаѓа ова.
  20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @Dear_Thing денес и јас направив тест. од 4тата Инсеминација. Не очекував многу, ама сепак потајно се надевав. Ја делиме тагата...
    Мината недела ми дадоа дијагноза аденомиоза, и како што гледам никој на форумот ја нема спомнено порано. уникатна сум :)
    Вчера ми се јавија и последната другарка останала трудна. Со полицистични јајници, 2 години се мачеа. (барем оваа не беше од кивање, случајно :) ) Кломифен не и помогна па земаа некои од Грција за да и создадат оваулација. Успејале :party:

ќе биде еден ден, ќе стегаме сили и ќе се молиме од дното на душата до тогаш...:f:

На kjukli и QueenP им се допаѓа ова.