Da ova e 3den,nemam ispitano AMH,a za folikuli nikoj nisto mi nema kazano(ne sum pametna veke sto i kako)
Значи висок ФСХ сам по себе ништо не значи. Битно е да се види дали и колку антрални фоликули имаш (на ехо се гледа ова) и со испитување на АМХ.
@kukla21 ke sakas li da mi kazes vo koja laboratorija se ispituvase AMH i samo uste edno mozebi malku glupo prasanje...bidejki slusnav deka e malki skapo dali ednas ako se proveri toa e toa ili mora postojano na pr. na mesec dva. Fala ti odnapred za odgovorite Jas pak znam ako e visok FSH vednas predlagaat in vitro so donacija na j.k.
Девојки, жени, ајде помош сега: не знам дали е на правилно место поставено прашањето, но: 5 дена после инсеминацијата ми се појави ужасно чешање, печење и бел исцедок долу. Не знам дали е поврзано со Утрогестанот кој го ставам 4ти ден вагинално или пак некаква реакција после инсеминацијата. Не знам дали смеам да ставам канестен вагиналети или нешто слично бидејќи веќе го ставам Утрогестанот вагинално. Касно е да се јавувам кај матичен сега, не ни работат повеќе, па се надевам дека ќе најдете некое практично решение за мене Благодарам!
Mene uste vednas koga mi go vidoa rezultatot od FSH mi rekoa deka se sozdava pomal broj na folikuli, taka izleze i na eho. Ne se zgolemuva FSH za dzabe.
Не е се таа црно - бело. Затоа се проверува АМХ. Ако беше фсх мерило на се, немаше друго да се гледа. Твоето колку е? @Valentina888 знам авицена испитува. Ја праќаат крвта на испитување во Германија мислам. Не се испитува секој месец или преку еден. Еднаш испитано дава убава индикација за тоа колкава е резервата. Нека ти види на ехо докторот антрални фоликули. It ain't over till the fat lady sings
A муабетов ми е - што ако се испита антимилеров кога секако нема терапија. Пак ќе се дава кломифен, пак ќе се оди со стимулација на јајници. Ова ми го кажа и д-р од Ремедика кога ги однесов резултатите од ФСХ и кога ми направи ехо. Вика нема потреба да даваш толку пари за испитување на тој хормон кога очигледно е дека јајниците се со помала резерва.
Ама тебе те виделе на ехо. Еве @Valentina888 не знае која е состојбата на ехо. И како тоа не мора да се испита?! Незнам кој и што ти кажал, ама несериозно секако.
Ako zemes se da ispituvas uste na start, kraj nema. Bidejki vo moeto posiroko semejstvo ima 5 doktori, od niv znam deka prvo se dava odredena terapija indicirana za odredeni pokaceni vrednosti, pa dokolku ne deluva duri togas se pravat ponatamosni ispituvanja. Sepak najdobro e da ja vidi doktor, neli, sekoj organizam e razlicen, mozeme samo da nagagjame i da spodeluvame licni iskustva. Dali treba da ispituva AMH ili ne, sepak treba da i kaze doktor na @Valentina888
Sto krajno ti kazaa stom ti se zgolemuva fsh znaci ima pomali i slabi folikuli i sansite za inf se pomali i mene mi e istiov problem sto ti predlozi doktorot
@Dear_Thing не ти пишав вчера бидејќи и јас точно не знам што е мојата дијагноза... Некако не се чуствувам компетентно да одговорам па подоцна некој што ќе чита да го ставам во заблуда. Вака изгледа: На интернет најдов инфо дека не се знае од што настанува, и НЕ се лекува, ама па на youtube гледав една девојка и правеле 2-3 операции за да и го тргнат уништеното ткиво, па природно успејала. Докторот ми даде апчиња за циркулација, и ми рече да ги пијам до инвитро. Ми рече дека ова состојба не влијае за оплодување, ама па на интернет најдов повеке извори дека што пишува тешко е да се забремени со оваа состојба. Се ми е чудно. И планирам да се одморам од читање на нет. Само психо-физички да се спремам за инвитро Додатно, preglin 1500 што пиеше мм(попрепорака на Чедо Ендокринологот, Систина), направија bounce ефект. од 8% паднавме под 4%. Ви праќам среќа на сите кои чекате да не ви дојде. Ич да не иди
Мајка ми има превртена матка два пати остана бремена без гајле првиот пат од еднаш а за сестра ми по неколку месеци не се секирај опушти се и уживај