Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. sabatini

sabatini Популарен член

Ти благодарам мила да ти се врати во најбрзо време па да ве изненади и пред тоа сто вие во план....те стипнувам за носето да дојде и кај тебе :* :* :*

nana2112 likes this.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

честитки имај си убава и лесна бременост :*

sabatini likes this.
  3. sabatini

sabatini Популарен член

Драга волсебна ти благодарам и тебе ти ја посакувам истата срека во најбрзо време... :*
    Инаку ние се обидувавме скоро 2 год па пред 4 ...5... месеци не разоцараа многу како со мм не била насјајна состојбата па требало со некои зафати за накрај да излезе дека не му било време...и ако ми верувас усте немозам да поверувам усте сум во делириум...те гускам и :* се ке си дојде кога ке муе време....господ мене ми го подари најубвиот поклон за годиснина и за роденден..... :rofl:

4. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

i jas koristam eve dva dena utrogestan vaginalno ama nekogas i gi pijam,vcera i denes imam mnogu krvarenje duri koga ke otidam po wc koga mocam mi tece crveno,a pijam i alkavit folna kiselina.a inekcii ne sum primala.pa seuste neznam ni jas samata kolku vreme sum bremena.trebase na 10 septemvri da dobijam ama jas na 18 otidov kaj maticniot na lekar i ne mi potvrdi bremenost zatoa sto e rano no me isprati krv da mi zemat i rezultatite od krvta ispadna pozitivni mnogu mi e stav ne daj boze da se sluci loso.

5. kallias

kallias Популарен член

Veli4ekate мисли само позитивно, немој да мислиш на лошо, те молам , знам како ти е и била сум како тебе и јас, ама само позитивност и смиреност ќе ти донесе добри резултати, верувај ми ;)

6. zajche

zajche Активен член

zdravo na site,jas sum nova vo forumot pa eve sakam da se vkucam vo diskusiite i da si ja raskazam mojata prikazna. Veke sedum meseci se obiduvame da zabremenam i od togas pocna se porano i porano da dobivam i od redovnite 28dena ciklus stignav mozebi do 21-22 dena. Citam po forumite deka na mnogu dr se slucuva istototo.Prethodniot mesec dobiv na normalniot 28mi den a sega eve veke e 33ti den i jas seuste nemam dobieno.
    Dali mozebi sum bremena?seuste ne sum si napravila test no i ako utre ne dobijam za koe se nadevam vo ponedelnik ke si kupam test da ne sum vo neizvesnost. Malku me maci toa sto ovie nekolku dena gi imam site predmenstrualni simtomi kako da vo sekoj moment ke dobijam. Se nadevam ovoj mesec ke bide srekjniot mesec :)

7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Пред неколку месеци имав спонтан, но поминаа 3 месеци и веќе е време да си правиме бебче! Се трудам да не се опседнувам и да бидам максимано опуштена но искрено се плашам да не ме снајде истото што и пред неколку месеци! Многу се плашам од разочарување, но се надевам дека нема да минам пак низ тоа! Направив испитувања, брисеви и се по ред, за среќа имав одлични резултати и матичниот гинеколог ни кажа дека нема место за страв од повторен спонтан, ама мене пак ми е неспокој во душата! Постојано си повторувам дека морам да мислам позитивно и да се надевам на скорешно забременување!
    Ќе ви се пофалам кога ќе ја имам убавата новина! :) И ви посакувам среќа на сите кои си работите на случајот бебче

8. silk

silk Популарен член

Сабатини, и официјално ЧЕСТИТКИ, да си го родиш најубавко, најздравото и најрозевкото бебенце на свет. Многу да се пазиш и да се мазиш сега :$
    И стави сега тикерче за да знаеме до кај си бременоста...

sabatini likes this.
  9. silk

silk Популарен член

Додека крвариш најдобро е да ги пиеш, а после тоа вагинално е подобро. Не се секирај, мора да помине некој ден за да се смири крварењето, неможе одма. Не се плаши, не си прави стрес, немој да ги пореметиш хормоните уште толку. Сега најверојатно си 5,5 или 6 недели. Во тој период кај многу жени се јавува крварење, дали од скок или пад на хормоните, дали некое дочистување на организмот, или како кај мене од крвави езерца на плацентата...но обично не се штетни за бебето.
    Сепак прати ги симптомите, ако почнат некои појаки болки да ти се јавуваат или да ти паѓаат некои парталчиња, одма јави се на доктор. Јес да мене и парталчиња така помали ми паѓаа, па немаше опасност по бебето. И пак ќе ти кажам МНОГУ ДА СЕ ОДМАРАШ, И БЕЗ НАПНАТОСТ. Ајде пиши ако треба совет и мислење од нас. Се најдобро. :*

10. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

se uste ne mi prekinuva krvarenjeto,i mnogu se plasam,neznam mila koja nedela sum,bolki nemam partalcinja sega za sega ne mi pagaat.se nadevam se ke izleze dobro

11. sabatini

sabatini Популарен член

Ти благодарам Силк мила да видам сто ке казе гинекологот па ке ставам тикерце нормално... :* :* :*

12. love23

love23 Популарен член

Честитки имај лесна и убава бременост :*

sabatini likes this.
  13. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

zdr samo sto se vrativ od kaj maticniot krvarenje denes nemam no doktorot pak mi dade progesteron inekci no seuste ne se gleda ploodot mi vika ili e vo matkata ili e nadvor od matkata i mi rece sega naredniot pondelnik pak da mi zemat krv za da se vide kolku e bremenosta inaku ne znam tocno koja nedela sum posledna menstruacija mi bese na 17 avgust a trebase na 10 septemvri da dobijam ama jas ne dobiv i preku krv mi rekoa bremenost.sega za belja zemav test za bremenost i go napraviv i nema sega dve crti zosto e toa taka neznam.

14. cecilia

cecilia Популарен член

Тестовите преку крв се далеку почуствителни од оние преку урина. Често се случува да се лажно негативни.

15. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

pravev obicen test od apteka nemase dve crti

16. Annath

Annath Форумски идол

А претходно правеше тест, пред да одиш на лекар? Мислам дека прочитав оти си правела, и ти излегле две цртички. Тестот не може да биде лажно позитивен (освен во ептен исклучителни случаи, ептен ретко), може да биде лажно негативен ако нивото на HCG не е доволно за да се регистрира на таков тест.

17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

da pravev i obicen test od apteka izleze so dve crti i preku krv ispadna pozitiven no denes obicen pravev imase samo edna crta'

18. Annath

Annath Форумски идол

Ај ќе видите со докторот наредната недела. Ако си забременила крајот на август (претпоставка) уште е рано да се види плодот, ама ме буни тестов што не покажува две цртички. А кога крвареше имаше ли силни болки?

19. cecilia

cecilia Популарен член

Со прва утринска урина го правеше?

20. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

ne so vtorata pravev ama obicno znam bez razlika koj del od denot go pravis ako ima bremenost ke kaze dve crti.

nemav nikakvi bolki