Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @mici-22 и јас имав болки како за добивање, и не добив. Без предвремено разочарување жени.

Ве поздравувам сите позитивки од темава :inlove:

На stejsi2005, podravka, Lavica26 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911

Daj boze :* kako i da e nema otkazuvanje....:*

На fiat му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    20160521_151821.jpg Добро вечер девојки . Јас бев на лекар како што кажав и еве го ендометриумот на втор ден од циклус . Докторот ме испрати со зборовите не се секирај кај тебе има нешто чудно ако имаш некој симтоми слободно направи тест. Во разговор со него му даде витамини на мм и јас го прашав зашто витамини кога веќе е зачувана спермата и он само ми кажа верувај во чуда кај вас имало веќе една бременест. И јас сум цела прашалници и збунета.

На mareane, Victorian, Libra88 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ubavo vi kazal.Gospod e golem i cuda se slucuvaat kako sto pisuvam sekogas.opustete se sega i mislete pozitivno.ve guskam i od srce ti posakuvam || crtki prirodno i bez nikakvi maki :hug::l::hug:

На podravka, bokace, manako и 2 други им се допаѓа ова.
  5. marijaaa20

marijaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    101
    Добро утро девојки.. Да го почнеме денов/празников со убава вест... Јас ги добив моите две цртки минатата недела. Викендов немав интернет и не можев да ви пишам. Иако пред скоро време се приклучив на форумов ве читам многу време. Со маж ми се обидуваме 1 и пол година. После 6 месеци почнавме со испитувања. Кај мене се беше ок но спермограмот на маж ми беше лош. Во санте плус ни излегоа само 2% нормални сперматозоиди и д-рката ни кажа со ова може да идеме на инвитро без инсеминација. Маж ми на почеток пиеше proxeed но некако ни беа скапи и после еден месец и по препорака на санте плус, преминавме на трибестен. Не ги купивме од аптека туку од Калифорнија фитнес бидејки процентот на трибестен беше поголем. Ги пиеше заедно со цинк и јадеше јаткасти плодови (без мед). Имавме една неуспешна инсеминација (во ГАК) а останав бремена по природен пат. Последниот спермограм на мм кој го направи недела откако сме го направиле бебуш е 14м вкупно, концентрациј: 7м, 20% нормални.
    Се надевам дека инфото ке му биде од корист на некого. Знам колку е тешко и се надевам дека сите ке си дочекаме да држиме бебуш во раце. Јас на преглед сум во Петок, се надевам се ке биде во ред.

Ви праќам тони љубов и останете позитивни како што сте :*

На Mina Mouse, delvi, Victorian и 18 други им се допаѓа ова.
  6. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Здраво, феминки, нова сум во темава. Со мм планираме бебе, минатиот месец 4-5 пати имавме незаштитен однос, но еве месецов добив. Знам дека од прв пат може и да не се фати, сакав да прашам за совет пред забременување дали треба нешто да пијам и сл. Фала ви многу.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Немој да пиеш ништо на своја рака. 1 месец е краток период, причекај барем уште неколку месеци (докторите препорачуваат испитувања после 1 година неуспешни обиди за забременување), па потоа отиди кај твојот матичен гинеколог кој ќе те упати од каде да ги почнете испитувањата. Се надевам дека нема да дојдеш до тој момент и ќе си останеш бремена уште летово :)

На Lavica26 и fiat им се допаѓа ова.
  8. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Cestitki od :l: nas vcera ni gi pustija proxeed od bugarija pa se misli mm dali da gi zema.ako znaes/znaete nekoj koj imal uspeh so niv ve molam pisete.

На delvi и fiat им се допаѓа ова.
  9. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Мoжеш дa пoчнеш дa си пиеш фoлнa киселинa.Тaa мoрa зaдoлжителнo дa се примa пред и зa време нa бременoст.Тoa се витaмини и не се штетни вo никoј случaј.Или мoжеш дa си земaш Мaмaвит вo нив ги имaш сите витaмини вклучувaјќи јa и фoлнaтa киселинa.Јaс зa некoлку месеци плaнирaм бременoст a веќе кoристaм фoлнa киселинa нaменетa зa бремени жени.

На fiat и Божур им се допаѓа ова.
  10. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Фала многу ❤

На Abril и fiat им се допаѓа ова.
  11. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Само уште нешто: после однос се мирува, колку што сум читала, или перница се става. А дали е нормално и поске мирување на гаќите да имам како исцедок-сперма?

12. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мене и утре дента ми истекувала спермата што е нормално , вишокот секогаш истекува. Имате ли искуство со матичен млеч во ампула ? Мм купил сабајле па дали е добро тоа.

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    од Матичен млеч секако немаш проблем. Убаво е за инунитет, плодност..

На delvi, bokace, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Dobro utro feminki :) sakav da ve prasam za proxeed plus prasokot.pred nekoj den ni stigna od bugarija za mm pa bi sakala da spodelite iskustva ili poznavanja so efektite od istovo.
    Imajte prekrasen den ispolnet so pozitivni misli :makeup::inlove:^_^

15. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Кај нас немаше некој посебен ефект, меѓутоа мм кратко време го користеше, бидејќи ни беше скапичок.По препорака на доктор започна со користење на трибестан и ден денес го пие, навистина има ефект, спермограмот е задоволително подобрен :) Дај боже кај вас да успее (fingers)(fingers)(fingers) и што поскоро да си ги видите II.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Можеби неправилно постапив, но направив тест сабајлево - 10 дена после инсеминација. Негативен.
    Разочарана сум, можеби навистина е рано, но пишуваше дека детектира бременост 8 дена после половиот однос :(

17. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Cestito,imaj ubava i lesna bremenost

На marijaaa20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    bhcg moze podocna da pokaze ba test. nekad ne e do osetlivosta na Testot tuku do hormonot. nema voopshto prostor za razocharuvanje

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ti blagodaram... vo nedela na 14 den po IUI ke napravam uste eden test, pa ako i toj e negativen ke se razocaram opravdano :D

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    taka. do togash nemash pravo da se razocharuvash. i daj boze i prichina da nemash :)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.