Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Toj sto saka da pomogni ni 1evro ne zema..ovaj epten saka da se obogati

2. tance <3

tance <3 Активен член

Toj covek treba pod itno da se zatvori i da go macat den i nok i toa e malku za takov covek sto se bogati na tugata maka.Ne trosi pari i nervi kako nekoi od nas sto naivno poveruvale vo negovata mok.I den denes ne mozam da si prostam sama na sebe za toj covek .Od licno iskustvo ti kazuvam sum bila segde kaj sto sum slusnala i veruvaj nisto nigde ne mi pomogna samo misli,placenje,nespienje,macenje..so edne zbor gubenje vreme i nervi...Ne veruvaj vo se i sesto odi samo po medicinski pat.Od se srce ti kazuvam deka jas po takvi gluposti izgubiv celi 7-8 godini i veruvaj se bese dzabe..

afrodita26, *sisi* and zalosna like this.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

И јас го знам човеков, пари не зима колку оставиш толку, ама кога станува збор за зачнување е тогаш наводно живите во матката се многу, и не можат да се извадат без некоја како што тој ја вели заштита, таа ги влечела. Не знам што како прави, али 100е за тоа е греота да се бара.

4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ако нема тарифа, како феминкиве по 100 еур дале?!

5. alisijad

alisijad Популарен член

за таа заштитата бара по 100 евра а вака не, само од матката наводно неможе да ги вади без неа а од други места ги вади :^) незнам навистина и од кај доагаа тие живи обично празно ко стакленце те стисне и искача сиво топче 8-|

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А не е тоа некоја илузија?! Како што коперфилд исчезнува?!

Anaksunamoon likes this.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

не знам кукле стар човек е до толку да прави, тоа сиво топче си бешр цело време присутно, го истураше од стаклемцето и на масата го ставаше , не одев сама и други го гледаа, што беше не знам ,важно да не се лаже некој да оди

afrodita26 and kukla21 like this.
  8. Macika1234

Macika1234 Активен член

божееее...

zalosna likes this.
  9. izmislena

izmislena Истакнат член

Eve jas i oficijalno da prijavam neuspesna inseminacija... :(

10. babyhope

babyhope Истакнат член

Ќе биде душичке, само е прашање на време, не се разочарувај, нема откажување :)

Bebulleee and izmislena like this.
  11. Надежна

Надежна Популарен член

Дојде вештерката, ја мразам реков и се надевав ајде тестот негативен можеби е грешка, и таман се спремав за на доктор, дојде непосакуваната вештерка, ајде нареден месец да сме здрави и живи. Но сепак разочарана сум :(

12. izmislena

izmislena Истакнат член

Probuvavte prirodno ili?

13. Надежна

Надежна Популарен член

Prirodno, podpomognato so klomifen vekje nekolku meseci no nema rezultati

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Не осудувам никого, сите сме до некаде очајни ама како што рече @kukla21 Господ, црква, чајче и крај. Се изнаслушав некои глупости од познати, коса на глава ми се крева. Тетка ми коментира, ваљда гледа нема ништо ново, па си шпекулираат, што не сум отишла кај некој си Миле од не знам каде, баел ебавал сојки, на братучетка ми детето од него и било. Сакав да прашам, како тоа од него, он да не зел да го направи наместо зет ми? Пријателка ми кажува, детето и било само од тој медот од 6000-7000 денари. Знам дека и јас сум некогаш на крај на живци ама сакав да прашам да не ставила од медот доле наместо сперматозоиди па да завршила работа зошто јас не ги сфаќам тие формулации Мене детето само од Миле бајачот ми е или Детето само од медот ми е.

Сигурна сум дека на моменти сите сме си смешни и чудни едни на други ама ајде ете да споделиме мислења. Патем, за тие што се христијани, тоа вадење живи (обично кај оџи) е лоша работа. Нема благослов во тие работи. Јас лично не би отишла никогаш ни без пари, а не 100 евра да дадам.

Инаку кога веќе отворив, да си споделам што е ново кај нас :) Беше мм да замрзне сперма минатата недела зошто не советуваа сите дека е добро да си имаме гаранција за иднина ако ништо друго со лошиот спермограм и, фала Му на Бога, имаме подобрување во спермограмот! Не е пак ништо идеално ама од 19 милиони на 36, од 11% брзо подвижни на 17%, само морфологија не пишуваше, а таа ни е најкритична 2%, но се надевам дека има подобрување и таму. Па сега од утре продолжуваме со обиди со поголеми надежи 8)

Zaljubena111, Abeja, bebaa and 11 others like this.
  15. izmislena

izmislena Истакнат член

Почни со инсеминации, не губи време. Мене така ми советуваа.

bebaa and Надежна like this.
  16. Надежна

Надежна Популарен член

Offf kku mi e strav da vi ka, am ako i tie ne uspeat togas jas definitivno kje poludam, mi rekoa vo remedika uste ovoj mesec odime so klomifen i prirodno, pa ako ne bide exen mesec pravam pauza i juli kje pocneme so inseminacii, a tolku mi e straf jas kje se razbolam psihicki od strav

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Nema od sto da se plasis. Kako ti vikaat taka ke pravis. Kaj koj dr si vo Remedika?

bebaa likes this.
  18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Posle kolku bezuspesni obidi se pravi inseminacija?

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Тоа не може да се каже без да се знае дијагнозата што ви е поставена, каква е ситуацијата кај жената и каков е спермограмот кај мажот. Ако спермограмот е лош, се оди веднаш на инсеминација без други обиди и стимулации или се оди дирекно на инвитро ( ако е ептен лош, од азооспермија натаму)

kristela and bebaa like this.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Obicno posle nekolku meseci preporacuvaat inseminacija. Kaj maz mi primer nema nikakov problem pa ne pratija posle 3 meseca neuspesni obidi (2 bez stimulacija so klomifen i eden so stimulacija)