Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Кој ендокринолог? Мене Крстевска ми го кажа ова уште тсх пред да ми се покачи,и ми рече ако стигнеме до ивф ке го намалуваме, а за инсеминации не е страшно. И тоа само еднаш што ми искочи 2,91

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Чедо. Ми рече ако сакаш да си мирна затоа што мнпгу си читала ќе ти дадам еутирокс 25, ама не ги треба. Џабе ќе го пиеш.

Едит. И не го пијам. Сл месец ќе мерам колку е. По него бидејќи сум била под стрес логично било да е покачено. За месец до два треба пак да дојде на моите 3.

3. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    A kade moze da ja najdat taa vinova loza za grance, vo manastirot ili kade? Ve molam za odgovor bidejki edna moja bliska osoba kje odi utre pa da mi donese i rekov pa me prasuva kade da ja najde. Ve molam objasnetemi. Pozzzz

Последна измена: 31 мај 2016
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Треба да побара од отците таму ако и дадат да биде со благослов. И има упатство цело што треба да се прави со неа.

5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Таа лоза се наоѓа во дворот од манастирот и е заграден со ограда ....на моменти стоело обезбедување и не пуштало да се кини ...ама луѓе се снајдуваат. доволно било кора од стеблото да се земи колку еден нокт .

6. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Jas dva pati imam pojdeno tamu ama nz kakva e taa vinova loza inaku prviot pat odev sama ne ni bev vo vrska letoto bevme so maz mi na odmor vo budva i im rekov na site sto bevme da odime do ostrog i bevme so maz mi ama kako site sto pravea nisto posebno

7. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Zenski utre ke pravam proodnost na kanali utre ke vi se javam da ve izvestam kako ke pominam ubava vecer...

На MADO, Lavica26, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Подравка мила со лесно . Не е страшно дур трепнеш е завршено, па пиши како помина.

На Bebulleee и podravka им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Fala dusicke eve stignavme Skopje sega ke cekame ke pomine znam morame da gi pomineme site prepreki na ovoj trnliv pat ...

На Bebulleee, Libra88, pandelka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ќе биде се во ред , мисли позитивно . Силна жена си , ќе се поминат сите препреки и ќе го имаш најмилото во раце . Те гушкам силно .

На Bebulleee, pandelka и podravka им се допаѓа ова.
  11. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Zenicki sto ste piele klomofen jas tri mesec go piev ama se osekam mn podueno vasi iskustva

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Со лесно! :*

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Zeni, ve molam za mislenje...
    Porano koga dobivav ciklus osekjav simptomi, jajnici i najmnogu znaev po gradite, dve nedeli pred da dobijam pocnuvaa da bolat. Poslednive nekolku meseci koga dobivam ni gradi ni bradavici me bolat. Zosto sega ne me bolat gradite, nitu mi se stvrdnuvaat kako porano??? Koi faktori izostanuvaat tuka?

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Обично прогестеронот е виновен за таа болка.

На Anaksunamoon и Libra88 им се допаѓа ова.
  15. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    I pominav lesno mila bese bukvalno 1 minuta i nisto ne osetiv..

На Libra88, Anetaoh, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Многу ми е мило што било така. И охрабри ги другиве дека нема потреба од анестезија :)

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Nikako anestezijata i ne e bas mnogu dobra toa e bykvalno obicen ginekoloski pregled...

На pandelka, irenna и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Dobiv denes žení, ne zaplakav. Moze deka se izmoriv vekje... A tolku bev nadezna..
    Dusha me boli

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Одамна сакам да пишам нешто во врска со заблудата за хсг-то и наводната анестезија. Значи, некој, меѓукој и вработените на шалтер кои закажуваат, лаички профурале дека постои анестезија за хсг и сега одма се сфаќа дека, еве во Плодност на пример даваат анестезија само за пари. Но, по детални истражувања и разговори со сите доктори кои учествуваа на моето хсг, меѓу кои беше и анестезиологот, сфатив дека не е така. Тоа не е анестезија, туку обична аналгезија, венски ти даваат мал лек против болки кој може да е аналгин, ибупрофен или кетонал.Секако и Б6 и реглан оти некој од болка и повраќа. Впрочем некој и сам истите си ги пие дома пред да оди на хсг. Разликата е што ваму ги добиваш венски, а не можеш да ги пиеш затоа што хсг сепак не е обичен гинеколошки преглед, туку ренген снимање, а за истото треба да си на празен стомак тоа дефинитивно. Цревата мора да се празни пред секое снимање независно на што. Анестезиологот ме подготви, со зборовите ова не е анестезија, ти ќе бидеш при свест и се ќе чувствуваш (па и болка), затоа што може и од тебе да се бара некаква асистенција, заврти се лево десно, поткрени нога итн. Ова ќе го добиеш само за благо опуштање, но не очекувај да не чувствуваш ништо. Така и беше, јас си чувствував болка и бев свесна. Добив аналгезија за да не ми се лоши и болката да се ублажи. Имав среќа што беше екстремно кратко, но не е кај секој така. Јас мислам дека, напротив, другите не си ја сфаќаат сериозно оваа процедура, која е пред се зрачење, а патем ги отвора и каналите кои се потоа сензитивни и може да дојде до затварање од инфекција која може да се закачи во тој чувствителен период, па да се затворат, а да не можеме да сфатиме што е со нас, кога на снимањето се било во ред.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако е толку лесен лек зошто го наплаќаат 2000?