Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Тогаш без грижи, се е во ред. :)
    Мислам дека тука повеќе психата игра улога.
    Бидете упорни, но гледај психички да си поопуштена и релаксирана. Штом на гинеколошкиот преглед се е во најдобар ред, микробиолошките брисеви и пап тестот се уредни, згора на тоа веќе еднаш си забременила, немаш простор за паника.
    Среќно!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене не ми отвара ништо. Пробај пак.

3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Psiha me mnogu mava tocno :) samo na toa mislam iako potajno velam deka ne se zamaram vsusnost mnogu mi e tesko bidejki prviot pat nesajki ostanav bremena ne ni planirav togas i odma od prva se fati cudno,a sega veke 10 meseci i pocnav uste tolku da zapagam a sum i mnogu mlada jas 23 toj 26 pa i bas zatoa si velam neli em sme mladi,a pak ne biva. D-r mi kaza ako sakam da pijam Klomifen no mene Klomifen bez prethodno ispituvanje na jajcevodi ne mi se pie celata sum na 2 uma. Vo sekoj slucaj ti blagodaram mno

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Имам две другарки кои намерно абортираа и двете по некое време останаа трудни. Не земај ништо без потреба. Психа е, не се оптеретувај ќе фати. Уживај само, без грижи.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Јас бев кај трудното дрво пред 8 месеци. Проблемот со циклусот што го имав ичезна од тој месец и сум благодарна за тоа бидејќи ни со терапија не се стабилизираше... Иако не сум сеуште останата бремена знам дека со редовен циклус имам шански за тоа.
    Годинава бев на црн камен и ќе видиме дали ќе има ефект :)

На LadyC, Lavica26 и *sisi* им се допаѓа ова.
  8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Мислиш на Говедаров камен што се наоѓа во близина на Св. Николе. Од таму имам слушнато доста луѓе го прошириле своете семејство, а не е лошо кој може барем сега летово ако некој иде во Црна Гора на одмор да го посети и Острошкиот Манастир една од феминките имаше пишувано за таму, јас за жал оваа год. Грчка.

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.593
    Не знам. Ваљда прочистување на организмот. Сакам сите лекарства што побрзо да ми се изчистат од организмот. А Можеби содата е за слабеење. Само пијам медицинска, без алуминиум. Обична никако.

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Не е говедаров тој е во свети николе, ова баш се вика црн камен во велес се наоѓа.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
  12. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    Dajte iskustvo i preporaka shto da se pravi so vakov spermogram?
    Rezultatot od spermogram e so izrazito narusen broj, koncentracija, morfologija ( samo 2%)normalni formi) i podviznost na spermatozoidite.

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дијагноза?!

14. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    Олигоастенотератозооспермија со живи 43% , нормални 2 % , ненормални 98% и неподвижни 62%.

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Појдете на уролог. Ќе ви кажат што витамини да пие. Може ќе има подобрување.

16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    @pamukce59 Ние ја имавме оваа дијагноза. Отприлика и бројките тука некаде. Направивте ли спермокултура?Тоа обавезно треба да се направи. Потоа, хормони за него ФСХ, ЛХ, ПРЛ и тестостерон. Па ехо на тестиси и мануелна проверка од уролог. Кај нас после лечењето на бактеријата имаше подобрување, иако минимално, па потоа мм земаше витамини, ама обични, не од оние специјални за подобрување за сперма. Земаше Е витамин, Ц, спирулина и мака капсули. Не редовно, онака кога ќе му текне. Потоа пак спермограм, пак подобар, но сепак лош. Потоа почна да пие полен со јогурт наутро. Не можам да кажам дали му помогна ова, зошто не знаев дека сум била всушност бремена кога почна да зема од поленот, но забележавме поголема густина и посвежа боја на спермата.
    П.С Мм и онака е човек кој води, или барем се труди да води релативно здрав живот. Затоа не верувам многу во придонесот на витамините и здравата исхрана во добрата сперма, зошто ако е така тој ќе можеше донатор да биде. Па уште и кога некој кога ќе ми кажеше јаткасти плодови да јаде (како јаткастите плодови да ни биле нешто непознато дотогаш) а тој цел шкаф дома редовно го полни со бадеми, лешници, индиски ореви, обични ореви итн. уште кога немавме ни намера за дете. Се изнапишував, ама последново ме иритира до максимум:tmi:

На Arnisa, Momichka, Libra88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За здрав живот не ми збори! Ние го мразиме прашањето за пушење и пиење!

На BirMelek, Momichka, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Zdr утре ми е ден за недобивање... Дали мозам уште денес да направам тест.... И за оние што сте овде со обиди за второ (јас сум за прво) ако може искуства : од кога започнаа симптомите на бременост кај вас од која недела кои симптоми и слично ... Оффф милион прашања без одговор

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.593
    Прв и основен симптом за бременост е каснење. Не барај други симтоми. Се е инвидуално, верувај. Излези прошетај, во понеделник тест. Значи еден ден ако ти касне, правиш тест. Со среќа <3

На Bebulleee и Beb4e :) им се допаѓа ова.
  20. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Фала мн ке почекам до понеделник ... Имајте убав ден :*

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.