Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.175
    Е па тогаш ќе почекаш до понеделник да видиш што ќе биде. Вака овде да нагаѓаме зошто и како тестот ти покажал само една црта, не можеме. Најдобро да си почекаш. Како велат, трпение-спасение. Ајде, ќе биде.

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  2. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас денес си почнав пак со кломифен :worried: по 5 пат. Последен пат пиев во Јули и имав еден месец пауза од денес пак. Јас добро реагирам на кломифен но ете не сака да се фати :( Дали сте пиеле друго нешто освен кломифенота?? Ако не бидне овој месец сакам да пробам со друго нешто.

3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    ^
    Дали мажот ти направил спермограм, да го исклучите него како можна пречка?

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Се е направено и тоа неколку пати, и се беше ок. Само леукоцити имаше и примаше инекции и се намалија. Јас и ХСГ и се имам направено. Се надевам ќе дојде и нашето време.

5. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Дали може некоја од вас да ми препорача некој добар гинеколог во скопје во ремедика или систина.Јас имам полицистични јајници и малку повисоко ниво на хормонот пролактин, хормонално нарушување.Сакам да забременим повеќе од една година но не можам никако.Дали некој има добро искуство со некој гинеколог за ваков случај?

Поздрав до сите ;)

6. LoveableMe

LoveableMe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Slimy,ти го препорачувам Др. Ивановски во Систина. Поздрав,

7. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452

Хвала многу,

Јас еднаш бев на преглед кај докторката Адамовска,ама се двоумев сега за ова проблематика кој би бил најдоар стручњак.Некој што има вакво искуство како моето.Сепак ти благодарам

Поз ;)

8. LoveableMe

LoveableMe Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Нема на што. Баш би сакала да ти помогнам. Ако во догледно време има нешто ново, пиши :D

9. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mili moi denes bev na pregled ama pak preku krv mi ispitvaa bremenost i beta HCG vo vrednosti ispadna 4 a trebalo da bide nad 50

10. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Здраво,

Да се надоврзам на претходниот муабет, јас завчера правев тест и ми покажа втора мнооогу бледа црта пошто се осеќав чудно. Ама вчера ми потече крв со кафеаво и денес имам кафеав исцедок како кога завршува менструацијата. Не знам дали сум бремена или ми се пореметило нешто со менструацијата... :worried: Иналу дали знае некој да ми каже каде можам да направам тест за бременост преку крв и кога најрано може да се направи? Многу сум загрижена.

Фала

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  11. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    otidi vo nekoja biohemiska labotorija i reci im deka si za beta HCG deka sakas da proveris bremenost i ako ima bremenost neka ti kazaat vo vrednosti kolku e

12. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Фала, ќе одам во Авицена во понеделник, инаку страв ми е почна малку и стомак да ме боли многу сум исплашена пошто лани имав еден спонтан, не сакам пак... :( А сега нема каде да отидам, на работа сум, а не работи ни гинеколошката ординација. Не знам дали смеам да си земам утрогестан сама да пијам додека да идам на гинеколог...

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас да ти кажам кога во рана бременост добив кафеав исцедок одма на своја рака си земав Утрогестан од 200мг, и одма вагинално си ставив едно, сабајлето друго и така две недели. После тоа и гинекологот ми кажа да ги користам, и кога ќе ми престанело кафеавото да ги прекинам. Мене ми престана, јас ги прекинав и за два дена искрварив. После прочитав дека така нагло несмеело да се прекинуваат. Добро е што бебето си беше во ред, па еве истерав до 24 недела, и сеуште сум на Утрогестан.
    Муабетот ми е, доколку немаш со кој гинеколог да се консултираш, земи си Утрогестан од 200мг, и почни ги уште одма. Нив ги даваат за поддршка на бременоста, и неможе да ти штетат. И земи си Магнезиум од 250 или 300мг, за болките обавезно. И пиши ни како си.

Величекате, ти објаснија ли што значи таа намалена вредност на хормонот...? Си имала спонтан или што е работава...? Незнам која недела би требало да бидеш сега, од прилика мислам негде 7-ма така...? Еве во прилог една табела која ја најдов со вредности на Бета ХЦГ при бременост

3 Weeks, 7 Days after conception 0 to 5
    4 Weeks, 14 Days after conception 5 to 426
    5 Weeks, 21 Days after conception 18 to 7340
    6 Weeks, 28 Days after conception 1,080 to 56,500
    7 to 8 Weeks, 35 to 42 Days after conception, 7,650 to 229,000
    9 to 12 Weeks, 49 to 70 Days after conception 25,700 to 288,000
    13 to 16 Weeks, 77 to 100 Days after conception 13,300 to 254,000
    17 to 24 Weeks, 4,060 to 165,400
    25 Weeks to Birth 3,640 to 117,000

14. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    sega pak se vrativ od labotorijata kaj sto mi zimaa krv i mi kaazaa nema bremenost sega mu se javiv na maticniot mi gi zabrani apcinjata i sega treba da cekam da mi dojde menstruacijata i da mi se iscisti organizmot ako ima nesto ostanato

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    луге јас пак добив... ;( и тоа 2 дена порано... значи на 26 ден, стварно незнам веќе што да мислам, ептен се разочарав... ќе одам повторно на испитувања, тоа е ;( ај Ве молам подарете звезда на овој линк, тие што имаат фб
    https://www.facebook.com/DormeoMk?sk=ap ... 1215038247
    благодарам, барем со нешто да се занимавам
    не ми е јасно како некои од 1ва остануваат, а некои како мене 2 години неможат... :(

16. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Ништо не испадна, не сум била бремена, вчера добив и сега имам менструација... :( За џабе целата паника... Инаку фала ви на советите, ќе знам за друг пат.. Да се надеваме дека нареден пат ќе се фати.. Инаку на сите кои се разочарани, ве молам немојте да размислувате така, некои не можат и по повеќе од 2 години, па после пак си остануваат.. Морате да размислувате позитивно и да верувате дека ќе биде во ред.. Поздрав ;*

17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    da taka e eve jas 4 god ne mozev da ostanam taman ostanav potoa izleze nema bremenost plodot ne bese kvaliteten no neli ednas ostanav sekako i vtor pat ke ostanam eve jas ne gubam nades mozebi gospod ke ne zabavi no nikogas nema da ne zaboravi

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Znam kako e veli4ekate, i jas lani ostanav, ama go izgubiv vo 2ri mesec... Ama mora da bideme silni i da ne gubime nadez... Se ke bide, samo treba trpenie. Pozz

19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    da mila trpenie-spasenie ke bide se poleka po poleka

20. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    i jas isto.

so sreka do site sto sakaat da ostanat bremeni.

posleden pat imav na 26 avg a sekogas dobivam na 28 den sakame da ostanam bremena megutoa vcera pa i denes imam kafeav iscedok sto go nemav pri prvata bremenost dali toa e normalno ili ? sakam da pocekam uste nekoj den pred da napravam test.