Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. CocaColla

CocaColla Истакнат член

ако во меѓувреме забремениш се прекинуваат, мене од една доза ми се изрегулира пролактинот. Само ми рекоа ради можни нус појави да ги пијам пред спиење. Така и правев, пред спиење ги земав секогаш и не осетив никаков негативен ефект од нив.

2. mici-22

mici-22 Истакнат член

Јас денес првата половинка ја испив утрово и немав некои реакции.А односно забременувањето баш сум во период на овулација и незнам дали да ги пијам до добивање или не

3. alisijad

alisijad Популарен член

Пaзи сo дoстинексoт дoзaтa ти е гoлемa a тoј е мнoгу јaк, кaкo штo пaмтaм не ти беше висoк сaмo мaлку нaд грaницa. Прoверувaј гo честo, се спуштa и дo 0.
    Инaку вo бременoст не се пие, се прoдoлжувa дo 12 г.н зaрaди лaктaцијaтa сo брoмергoн.

4. alisijad

alisijad Популарен член

Пaзи сo дoстинексoв дoзaтa ти е гoлемa a тoј е мнoгу јaк, aкo се сеќaвaм тебе не ти беше висoк сaмo мaлку нaд грaницa. Прoверувaј гo честo зaштo се спуштa дo 0.
    Инaку вo бременoст не се пие , се прoдoлжувa дo 12г.н сo брoмергoн зaрaди лaктaцијaтa.

5. mici-22

mici-22 Истакнат член

Да граница беше 24 а јас имав 26.
    А доколку падне на нула има некои симптоми со можам да ги осетам без да испитам преку крв?

6. alisijad

alisijad Популарен член

Немa. Мене ми беше дуплo пoвисoк пa сo пoлa тaблеткa неделнo идеше дo 0. Гo држев пoд нoрмaлa т.е дo 15 сo четвртинкa тaблетa нa две недели. Мнoгу брзo гo спуштa , прoвери гo зa неделa денa ќе видиш кoлку ќе е спуштен.

7. mici-22

mici-22 Истакнат член

Да пијам тогаш само половинка неделно па да испитам наредна недела пак???

8. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Nie nie ja imame istata dijagnoza . Mojot ginekolog mi preporaca poseta na urolog i mi preporaza da pie Tribestan 3 x 2 , ama neznm dali da cekame mislenje od urolog ili da pocneme so apcinjata?

9. podravka

podravka Популарен член

Eve sega bolkite namalija ama pak imam po malku krv belkim ke pomune i toa fala mila na odgovorot..

10. BalerinNa

BalerinNa Истакнат член

Брзo ќе пoмине бoлкaтa. И јaс имaв бoлки и тoa јaки сo мaлo крвaрење. Зaвиси oд видoт нa кaтетaрoт, aкo бил плaстичен се случувa дa имa бoлкa (пoрaди некoе фoкaлнo гребнувaње- тaкa ми кaжa дoктoрoт).
    Ти пoсaкувaм две цртички ;)

kukla21, Capricorn26 and podravka like this.
  11. podravka

podravka Популарен член

Fala milicka i tebe ti posakuvam se najdobro..

12. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

@podravka mila ti poskauvam uspeh,opusti se sega i daj boze da gi vidis posakuvanite II :hug::hug::hug:

podravka likes this.
  13. Надежна

Надежна Популарен член

Се пијат и за време на бременоста, до трети месец се пијат па потоа ќе ти ги прекине гинекологот, јас сум со многу висок пролактин и пијам 4 пати неделно достинекс, и ендокринологот и гинекологот ми рекоа дека ќе ги пијам до трети месец од бременоста па потоа ќе ги прекинам, и не се штетни биди без гајле и јас еве се мачам за бременост и ги пијам

14. Надежна

Надежна Популарен член

Феминки да ве прашам, можеби е глупо но имам дилема, кога ќе сврши мм во мене одма целата сперма ми истекува, зошто? Ставам и перница под мене но таа си тече и морам да се избришам и целата сперма е надвор ништо не останува во мене, дали е ова нормално? :(

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

I kaj mene istekuva. Ne se plasi vnatre si ima dovolno, soprugot neka polezi so tebe zaedno 1-2 min.. Pa posle neka se trgni :)

Надежна likes this.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Достинекс не се испитани во бременост и не се пијат, се заменуваат со бромергон. Штом останав бремена продолжив со бромергон до 12г,н. и гинекологот и двајца ендокринолози го кажаа истото. А пред тоа три години пиев достинекс.
    Кај кој гинеколог идеш, ова делува доста нестручно.

17. Надежна

Надежна Популарен член

Odam vo GV na ginekolog i toj mi vika ti ne se sekiraj pij gi pa jas si znam koga da gi prekinam ima vreme, nisto pokonkretno ne mi kazuva vika koga kje dojdes treti mesec kje gi prekineme, a istovo mi go kazaa i na klinika vo skopje, posle mrtviot plod kje pies la kje gi prekineme. :?:

18. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Zdravo devojki...Jas se izvinuvam neznam dali prasauvam na pravo mesto,no neznaev kade da do postavam prasanjevo pa smetav deka vie najsoodvetno ke mi odgovorite..Vaka.. Ke pravam na 15 Laparaskopia i drilling na Gak pa me interesira dokolku nekoja od vas pravela skoro da mi ja kaze procedurata i dali posle intervencijata se ostanuva vo bolnica ili vednas te pustaat....Vi blagosaram odnapred ...Inaku i jas kako vas vo ovaa borba sum 3 god. So policisticni jajnici i neredovni menstruacii...pozzz

19. HEV

HEV Популарен член

Веке подолго време се обидуваме со маж жи за второ детенце не но не успева.Бев на доктор се е во ред.Но денес со една жена разговарав као демек од што сум породена царски потешко се останувало,да сум пиела фолна киселина.Ај ве молам некој со слично искуство да ме поспветува.поздрав

20. LadyC

LadyC Форумски идол

И мене ми е матката назад па сум бремена. Не се секирај за тоа, јас не ни знаев дека имам таква матка. Замисли дознав откако останав, а претходно никој не ми кажал...