Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Фолната нема да ти помогне за забременување. Таа е добра за развој на плодот.

Momichka and BirMelek like this.
  2. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Mislam deka carskiot ne e pricina i jas sum porodena so prvoto carski sega nemozam dve godini obidi se e vo red no neke carskiot ne mi go spomnaa kako pricina jas ovoj mesec pravev inseminacija za nekoj den ke pravam test pa ke vidime dali je uspeeme

3. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Dobro u ubavo utro :sun:. Neka ovoj golem praznik Spasovden ni donese radost i ispolnuvanje na nasata najgolema zelba. Ve guskam site i samo pozitivno ke dojde i toj den najsreken den za site nas :hug::hug::hug:

4. Надежна

Надежна Популарен член

Феминки дали имате искуство со тестовите за овулација што се, јас денес правев и до сега ми покажуваше само една линија, денес направив ми покажа една јака и една бледа црта и на упатството пишуваше дека тестот е позитивен а нема овулација, ако биле две црти со иста боја тогаш имало овулација, е сега незнам што знсчи (позитивен а нема овулација) ајде какво искуство имате, ве молам споделете. Поздравче и убав ден

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Една побледа кажува позитивен тест. И дека овулацијата ќе настани за 2 дена :)

Надежна likes this.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Нема потреба од животот да ти биде празнина. Вчера инструкторката за јога ми советуваше да сменам нешто во имиџот и животот ми се сменил. сега си планирам промена :P

Инаку правев лани ова време на Гак хистеро/лапароскопија.
    Ќе те викат една вечер да преспиеш и утредента ќе ти направат зафатот. По зафатот ќе преспиеш уште една вечер.
    Собите им се одлични. Само земи си тоалет и сапун мислам дека немат. Јадењето им беше прекрасно, целосно ги задоволуваше моите стандарти.
    Јас искрено сум задоволна и од персоналот, се ми беше баш фино.

7. Надежна

Надежна Популарен член

Благодарам на одговорот Bebulleee :*

Bebulleee likes this.
  8. bokace

bokace Популарен член

Јас ги дадов документите во фондот :dance:
    И психички конечно здивнав , сега останува да одбројуваме денови на чекање до одговорот.
    Ве сакам сите :* :* :*

kateto123, Lavica26, Asiana and 9 others like this.
  9. manako

manako Активен член

So sreka i sto pobrzo do pozitiven odgovor.

Momichka and bokace like this.
  10. podravka

podravka Популарен член

So sreka milicka sega se ke bide vo red

11. bokace

bokace Популарен член

Ти благодарам , дај боже да биде се во ред . Ти посакувам среќа и на тебе мила :*

podravka likes this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Со среќа миличка :*

bokace likes this.
  13. sunny12

sunny12 Истакнат член

i eve sega koga pocnavme so suprefact visoko nivo na LH na treti den od ciklus i pak odlozuvanje na in vitro

14. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Kazete mi dali tie sto pracele inseminacija osekale nekakvi simtomi koi znacele bremenost jas ne osekam nisto i znam deka pak ke se razocaram

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Немој, не ни мисли на тоа, не се осеќа секако ништо мислам. Јас за втората бев убедена дека фатило, не знам зошто, имав некое чувство, дали дека спермата беше малку појака и си направив 300 филмови, дури и име ми дојде. Си наоѓав симптоми цело време и на крај ми дојде 6 дена порано, што не ми се случило никогаш. Не мисли на тоа, не си барај симптоми, не треба да осеќаш ништо, не се нервирај џабе. Еве читај сите што останале трудни не ни знаеле дека се трудни до правење тест :) Ако треба да биде, ќе биде, моли се само!

16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Ај одамна некоја лудорија не сум пишала, па да се консултирам. Дојдовме со мм во Грчка вчера, демек неколку дена малку да се опуштиме да не мислиме на ништо. Ми поминаа плодни денови, до 7ми беа ама чисто да се релаксираме малку, па никогаш не се знае. И вчера на плажа имаше големи бранови, дуваше ветар и водата доста свежа ама малку сме луди за вода двајцата, па се џитнавме директно во брановите. Ме пресече малку студот, па и се задишав ептен пошто беа огромни брановите ама ништо страшно зошто секогаш беснееме во бранови така. И дури после кога излегов, ме зашиба ветрот, се пресоблеков одма во суви купачи и маица и си викам, Леле бе да не имало нешто месецов, па сега беља да направив вака шок на телото, ептен бев задишана од брановите и ладната вода, едвај дишев внатре, иако немам гајле со физичка активност. И ајде некако помина, си викам ништо страшно, секогаш правам така, башка гарант немало ништо ни месецов.

И после 3-4 саати дури, си одиме во куќа, одам во веце и одеднаш знаеш она кога осеќаш дека ќе ти потече нешто, како исцедок. И се соблеков одма, гледам само што ми капнало на купачите ама некоја чудна боја, не бело. Го собрав со тоалет за да го видам, нит бело, нит кафено, нит црвено. Како светло светло кафено, со по некоја розова нијанса, жолта нијанса - не знам ни како да го опишам. Седнав на шолја, се бришам уште еднаш, пак исто. Никогаш досега не сум имала таков исцедок, ниту е како пред добивање, ниту како инфекција некоја, чудно. И после тоа ништо веќе, еве до денес. Следев ситуација цела вечер се шетав со дневна за да видам дали ќе има нешто - ништо, чисто.

Е сега, триста филмови во глава. Си викам да не имало нешто па да сум направила беља :( Прв плоден ден ми беше 31, па имавме секс на 3, па на 5ти и значи има доволно време да фатило нешто и сега да направив глупост. Башка спермата е подобрена малку периодов. Или па си викам, пуста човечка надеж, да не беше некое имплантациско, ако фатило на 31ви или на 3ти, таман до вчера 6 или 9 дена 8-| Или едноставно ме пресече студот па реагираа јајниците... Не знам што да мислам, имал ли некој слично искуство??

Гуска сум, не требаше да направам така ама ете божем да се опуштам малку, да уживам и одма искушение. беља. Што мислите?

17. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Kazi mi koj test za ovulacija go zema i od kade(kolku pari). Nikogas ne sum koristela pa cisto da probam da vidam sto ke mi pokaze:lol: Ili iskustvo od nekoja druga clenka koj e najdobar

18. bebaa

bebaa Популарен член

Мене искрено такво се случува некогаш да ми потече неколку дена пред да ми дојде.Може и едноставно си ги настинала јајниците,а може и си трудно па од имплементација.С е може да биде а ако си била па си направила нешто ке беше свежа крв и ке крвареше така да мислам да не се плашиш.

19. newring86

newring86 Популарен член

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Се може да е. Олабави се и не му ја мисли.