Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фолната нема да ти помогне за забременување. Таа е добра за развој на плодот.

На Momichka и BirMelek им се допаѓа ова.
  2. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Mislam deka carskiot ne e pricina i jas sum porodena so prvoto carski sega nemozam dve godini obidi se e vo red no neke carskiot ne mi go spomnaa kako pricina jas ovoj mesec pravev inseminacija za nekoj den ke pravam test pa ke vidime dali je uspeeme

3. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Dobro u ubavo utro :sun:. Neka ovoj golem praznik Spasovden ni donese radost i ispolnuvanje na nasata najgolema zelba. Ve guskam site i samo pozitivno ke dojde i toj den najsreken den za site nas :hug::hug::hug:

На kukla21, Надежна, manako и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Феминки дали имате искуство со тестовите за овулација што се, јас денес правев и до сега ми покажуваше само една линија, денес направив ми покажа една јака и една бледа црта и на упатството пишуваше дека тестот е позитивен а нема овулација, ако биле две црти со иста боја тогаш имало овулација, е сега незнам што знсчи (позитивен а нема овулација) ајде какво искуство имате, ве молам споделете. Поздравче и убав ден

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Една побледа кажува позитивен тест. И дека овулацијата ќе настани за 2 дена :)

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    6.648
    Нема потреба од животот да ти биде празнина. Вчера инструкторката за јога ми советуваше да сменам нешто во имиџот и животот ми се сменил. сега си планирам промена :P

Инаку правев лани ова време на Гак хистеро/лапароскопија.
    Ќе те викат една вечер да преспиеш и утредента ќе ти направат зафатот. По зафатот ќе преспиеш уште една вечер.
    Собите им се одлични. Само земи си тоалет и сапун мислам дека немат. Јадењето им беше прекрасно, целосно ги задоволуваше моите стандарти.
    Јас искрено сум задоволна и од персоналот, се ми беше баш фино.

7. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Благодарам на одговорот Bebulleee :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Јас ги дадов документите во фондот :dance:
    И психички конечно здивнав , сега останува да одбројуваме денови на чекање до одговорот.
    Ве сакам сите :* :* :*

На kateto123, Lavica26, Asiana и 9 други им се допаѓа ова.
  9. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    So sreka i sto pobrzo do pozitiven odgovor.

На Momichka и bokace им се допаѓа ова.
  10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    So sreka milicka sega se ke bide vo red

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.984
    Ти благодарам , дај боже да биде се во ред . Ти посакувам среќа и на тебе мила :*

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Со среќа миличка :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sunny12

sunny12 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2015
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    117
    i eve sega koga pocnavme so suprefact visoko nivo na LH na treti den od ciklus i pak odlozuvanje na in vitro

14. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Kazete mi dali tie sto pracele inseminacija osekale nekakvi simtomi koi znacele bremenost jas ne osekam nisto i znam deka pak ke se razocaram

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Немој, не ни мисли на тоа, не се осеќа секако ништо мислам. Јас за втората бев убедена дека фатило, не знам зошто, имав некое чувство, дали дека спермата беше малку појака и си направив 300 филмови, дури и име ми дојде. Си наоѓав симптоми цело време и на крај ми дојде 6 дена порано, што не ми се случило никогаш. Не мисли на тоа, не си барај симптоми, не треба да осеќаш ништо, не се нервирај џабе. Еве читај сите што останале трудни не ни знаеле дека се трудни до правење тест :) Ако треба да биде, ќе биде, моли се само!

16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ај одамна некоја лудорија не сум пишала, па да се консултирам. Дојдовме со мм во Грчка вчера, демек неколку дена малку да се опуштиме да не мислиме на ништо. Ми поминаа плодни денови, до 7ми беа ама чисто да се релаксираме малку, па никогаш не се знае. И вчера на плажа имаше големи бранови, дуваше ветар и водата доста свежа ама малку сме луди за вода двајцата, па се џитнавме директно во брановите. Ме пресече малку студот, па и се задишав ептен пошто беа огромни брановите ама ништо страшно зошто секогаш беснееме во бранови така. И дури после кога излегов, ме зашиба ветрот, се пресоблеков одма во суви купачи и маица и си викам, Леле бе да не имало нешто месецов, па сега беља да направив вака шок на телото, ептен бев задишана од брановите и ладната вода, едвај дишев внатре, иако немам гајле со физичка активност. И ајде некако помина, си викам ништо страшно, секогаш правам така, башка гарант немало ништо ни месецов.

И после 3-4 саати дури, си одиме во куќа, одам во веце и одеднаш знаеш она кога осеќаш дека ќе ти потече нешто, како исцедок. И се соблеков одма, гледам само што ми капнало на купачите ама некоја чудна боја, не бело. Го собрав со тоалет за да го видам, нит бело, нит кафено, нит црвено. Како светло светло кафено, со по некоја розова нијанса, жолта нијанса - не знам ни како да го опишам. Седнав на шолја, се бришам уште еднаш, пак исто. Никогаш досега не сум имала таков исцедок, ниту е како пред добивање, ниту како инфекција некоја, чудно. И после тоа ништо веќе, еве до денес. Следев ситуација цела вечер се шетав со дневна за да видам дали ќе има нешто - ништо, чисто.

Е сега, триста филмови во глава. Си викам да не имало нешто па да сум направила беља :( Прв плоден ден ми беше 31, па имавме секс на 3, па на 5ти и значи има доволно време да фатило нешто и сега да направив глупост. Башка спермата е подобрена малку периодов. Или па си викам, пуста човечка надеж, да не беше некое имплантациско, ако фатило на 31ви или на 3ти, таман до вчера 6 или 9 дена 8-| Или едноставно ме пресече студот па реагираа јајниците... Не знам што да мислам, имал ли некој слично искуство??

Гуска сум, не требаше да направам така ама ете божем да се опуштам малку, да уживам и одма искушение. беља. Што мислите?

17. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Kazi mi koj test za ovulacija go zema i od kade(kolku pari). Nikogas ne sum koristela pa cisto da probam da vidam sto ke mi pokaze:lol: Ili iskustvo od nekoja druga clenka koj e najdobar

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.778
    Допаѓања:
    4.605
    Мене искрено такво се случува некогаш да ми потече неколку дена пред да ми дојде.Може и едноставно си ги настинала јајниците,а може и си трудно па од имплементација.С е може да биде а ако си била па си направила нешто ке беше свежа крв и ке крвареше така да мислам да не се плашиш.

19. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се може да е. Олабави се и не му ја мисли.