Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Bokace а ти да си отидеш кај трдното дрво јас имав обратен проблем од тебе-не ми запираше без хормонска терапија.
    И зошто не си пиеш мака за хормоните?

2. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Најверојатно дека психички се ослободив па еве добив .
    Би отишла на тоа трудно дрво но за мм нема никакво подобрување за неговата дијагноза, и искрено доста ми беше шетање по Македонија за барање на лек .
    Ги дадовме документите во фондот затоа што таму го гледам нашиот спас за бебе .
    Конечно сонце ме огреа :) Се чуствувам како на највисокиот врв да сум се искачила и сум победила во нешто најтешко :P

На duffi, podravka, danichap и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Taka samo pozitivno razmisluvaj i se ke bide kako sto sakas :hug::hug::hug:

На Momichka и bokace им се допаѓа ова.
  4. Slavka 28

Slavka 28 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    80
    Нема интернет ценовник, за жал. Јас се јавувам на 02 30 99 500 за се што ми треба.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што ќе има, секое одење цената рипнала :)

Последна измена: 11 јуни 2016
    На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sunny12

sunny12 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2015
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    117
    jas nemam policisticni jajnici verojatno e posledica od inseminacijata

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.089
    Допаѓања:
    6.594
    @sunny12 кога пред три години испитував хормони, беа одлични. По трите неуспешни инсеминации(стимулирани со кломифен) испитав хормони ми беа пореметени. Не ми беа двојно поголеми, ама беа на самите граници, кој пониско, кој повисоко.

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да пријавам симптоми, да ми олесни пред спиење :)
    1. Подувана ко балон
    2. Чудна состојба со градите. Не се зголемени, само ме жежат. На допир не е страшно.
    3. Чуден бел исцедок без мирис.

Ете така. Сега ќе спијам.

На Asiana, BirMelek, Libra88 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    :hug:

На kukla21 и Momichka им се допаѓа ова.
  10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ајде и јас да пријавам ситуација, скроз сум збунета. Четврти ден денес со по еднаш до двапати дневно истиот чуден исцедок! Не е крв, не е некое бело прање како за инфекција (нема чешање, печење, никаква болка во јајници, нема гаден мирис, не боли на мочање - апсолутно ништо), само исцедок со чудна светло кафена накај розева боја сабајле при прво одење во веце и со прво мочање по доаѓање од плажа, после тоа цел ден ништо. Уште немам добиено, треба дури на 18-19. Не ме болат уште гради, лицето ми е чисто, никакви симптоми за ништо. Не знам што да мислам, никогаш досега не ми се случило ова.

Ја читам сега @Momichka за хормоните и одма си размислувам, којзнае што се случува со моите; исто три неуспешни инсеминации, стимулирани со кломифен, плус за сите три естрофем од 2 до 6 апчиња дневно, утрогестан по две недели после инсеминација, тие инекциите за пукање на фоликули... Којзнае што хаос е направен од моите хормони, а идеални ми беа пред да почнеме со све. Може да е нешто од тоа, не знам. Последната инсеминација ми беше минатиот месец мислам.

Како и да е, решив дека летово терам вака, не правам друга инсеминација, не проверувам пак хормони, не собирам документи за инвитро, дигам раце од волан малку и оставам да вози некој друг. Резервиравме само за одмор горе-долу да фатат плодни денови, мада гледам изгледа дека ќе се измести и тоа и не ми е гајле. Ако нема ништо до 1ви септември, ќе почнеме да размислуваме за следни чекори - до тогаш, само Господ и ништо друго 8)

На gabimama2, H.VAGA, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Ако може помош многу сум збунета. Вчера кај 13ч одам во вц и се бришам и што ќе видам - малку кафенко.Ден за недоагање ми беше 14ти ама секогаш ми иде некој ден порано. Се бришам малку подлабоко и на тоалетната две кончиња црвенки и му кажувам на маже готово ми дојде.
    Вчера цел ден бев во депресија и не станав од кревет, лаптоп и дањинско во рака ама буквално само станав за јадење и тоа не направив туку мачканици јадев и изедов две чоколада. Баш депресија ден ми беше и цело време лежев.
    Е сега вчера кога и да отидев во вц на тоалетната имаше малку кафенко само подлабоко кога одам ми вади некоја многу светла црвена боја.
    Синока касно кај 01-02 после полноќ пак одам и кога на тоалетната само една точка дури неприметна-кафно.
    Се помолив на господ да е тоа што си мислам, но друго ми е страв - имам денес еден куп работа а многу мие страв да станам од кревет и да се движам. А од друга страна може не сум раздвижена ипоради тоа не пробива убаво. Незнам што да правам и до аптека да земем тест мие страв оти многу ми е далеку. Маже ми е на службен пат неможам да гопртам.
    Ваше мислење што да правам? На гинеколог можам утре да отидам денес не работат...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Најубаво тест да направиш. нема некого да го пратиш да ти донесе?

13. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Има мајка ми:) Ама не сакам да ја потресувам има здраствени проблеми жената. Додека со татко ми и свекорот не сум доволно блиска за овие работи.
    Поарно не мрдам од кревет, ова мие побитно одколку дома да ми биде чисто :)

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Немаш аптека блиску ти самата да тркнеш?

15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Најблиската ми е на 15мин еден правец. Може и ќе тркнам,мада ми фуфка :)

16. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Citam deka imas praveno tri inseminacii jas stavaav utrogestan ama pocna da me boli dolniot del od kicmata pa me interesira koga dobivase dali ti kasnese mn

18. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Здраво феминки,повторно се враќам на темава ве читам секој ден,пред 5 мес.имав спонтан во 5ти месец,сега пробуваме пак и земав кломифен од 3ден денес ми е осми ден и имав некоја тапа болка во јајниците и бела слуз па зедов тест oview ми покажа рдна бледа и една потемна црта,па дали е можно олку рано да настапи овулација,ви праќам и слика од тестот и се извинувам за долгиот пост

Прикачени фајлови:

На Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И најбледа да е, позитивен треба да е. Јас сепак мислам дека Си. Ти ја посакувам цела среќа на светот! :*

На Maja*maicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.078
    Доколку имаш можност повтори го тестов за овулација наредните денови. Оној ден кога ќе биде дебела црта може и наредните 24 или дури и 36 часа ќе настане овулацијата.
    ЈАс кога користев монитор за овулација една недела пред настанување на овулацијата почнуваше веќе да детектира хормон и да добивам ознака високи шанси, со тоа што макс. беше детектиран најчесто после недела.
    Нивото на хормонот е индивидуално, но секако дека може да настанала овулацијата и сега штом детектира хормон.

На kukla21 и Maja*maicka* им се допаѓа ова.