Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Stasija

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    На пола од циклус си. За секаков симптом е рано. Мораш да имаш трпение уште некој ден.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Jas ovoj mesec nemav nikakvi simptomi za dobivanje a dobiv dva dena porano I toa dodeka bev na odmor. Sreka sto bese posledniot den od odmor

4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ако си од Скопје во државна доктор Ставридис младиот , а приватно доктор Горан Филип Втори.
    Спас за азооспермија ТЕСЕ метода .
    Ние супер поминавме во Филип Втори , а во државна полошо поминавме.

Искрено да не се лажеме за азооспермија нема лекови за подобрување , треба да се направат сите испитувања и на крај ТЕСЕ метода. Па се продолжува со најнормалната постапка со инвитро.

На Arnisa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @Dear_Thing jas naminav da te "iskaram" . Ne da citas takvi raboti po internet! Zemi da uzivas znaci! Ako prodolzis taka, zamisli da imas bebe, a ti se sekiras i nerviras? Toa nikako. Od iskustvo ti kazuvam:) znaci znaes kako bese kaj mene. Da ne se povtoruvam. Bitno me fati migrena pred datumot pa i bolki nevideni. Na rabota bev. Se napiv magnezium, gledam ne ja biva rabotava, otvoriv google i sto da ti zboram... Stignav do rak na jajnici i mozok, do vonmatericna bremenost(facepalm) gluposti! Citav mozda edno saat vreme. Malku falese dijazepam da se napijam od sto se stresov. Eee, posle ic ne dobiv:)prvo bese bleda crtka, pa iscedok, grcevi, bolki vo gradi tek posle 10 dena od testot. I posle se so red od simptomi. Ama na pocetokot nisto ne osekav. Samo bev cvrsto ubedena deka ke dobijam:) daj boze i kaj tebe da e taka! I kaj @kukla21 i kaj @bokace i kaj site sto cekaat! Od prva do posledna :* vi pustam sreka (fingers) site vo race so pozitivni testovi!

На Acka22, pandelka, bebaa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Bokace кај кој доктор во филип втори само што се слушнав со мојата докторка од ремедика и ми рече на уролог да идеме

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
  8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, уште од денес сум ја пратила сестра ми тест да ми купи оти веќе ми е срам во аптека и тоа не еден, туку два! Ајде Господ нека води! (fingers) Сега уште да се стрпам до 17 барем :)

На kukla21, bebaa, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Eve me i mene cel den so placenje sabajle dobiv i odluciv povtorno inseminacija vo septemvri da se odmoram malku ako ina nekoj iskustvo so dobar doktor za toa samo da ne e kuzeska ili adamova ne sum ic zadovolna nekoi dr po privatnive bolnici

10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Кај Горан Јакич или Цекеч мислам дека беше треба дома да видам па со сигурност да ти кажам , имам и број негов ќе ти дадам.
    Тој е уролог , со спермограмот ќе одиш кај него и он ќе ти каже што понатаму.
    Јас кога му се јавив му кажав Бирол ме прати кај вас мм има азооспермија и да се договориме за операција. Беше мм , му направи ехо ги видел сите документи и закажаа за од прилика 3 недели ТЕСЕ со две анестезии и локална и целосна мм три дена му беше онака тешко потоа најнормално си функционираше . За една недела лепенките му ги извадија не се ни познаваше каде е сечен.
    Каде што во државна цел месец беше со болки конците пукаа па уште повеќе го болеше.

Јас лично од Њу борн сум презадоволна за сега цела организација дури и превоз ми понудија ме трпеа дур се јавував и прашував се што ќе ми текнеше . Они имаат договор со Филип Втори. Се што те интересира прашај слободно.

На Momichka, kukla21 и Arnisa им се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Зошто не си задоволна од Кузеска? Мислам, не дека моите инсеминации беа успешни ама дали имаше нешто поконкретно што те разочара? Која инсеминација ти беше? Извини ако веќе имаш пишано, не сум прочитала веројатно.

12. Nezna srnicka

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Prva mi bese kaj nea ona me merese se ama odnosot nikakov mn namirtena i nemozes nisto da ja prasas mislam i mn me izbrza folikulot ne mi bese ni porasnat dovolno a ona trebase da ide na odmor i kaj adamovska i bese sloboden ponedelnikot i mi zakaza znam deka prva inseminacija e mn se mali sansite no sakam nekoe pozitivno lice sto ke me sledi da mi dade nadez iskreno kaj kuzeska koga vleguvav noze mi se vrakaa kazetemi vo ovaa newborn koi doktori se dobri i dali pravat tamu inseminacii

13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Да, таква е малку. И јас ја имав истата забелешка :/ Инаку за работа ја фалат, наводно тоа и било специјалност. Јас имам три неуспешни кај неа.

14. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Da pravat vo Newborn inseminacii

15. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Исто и мене ме прати на инсеминација со недозреани фоликули и тенок ендометриум.Мене кај Иванов ме прати тогаш оти она на семинар ке одела.

16. Nezna srnicka

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    А кој би ми препорачала од таму или немаш искуство и ако знаеш цена

17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas oravev tamu dr Vladimir Trajkovski mi ja pravese 9500 e cenata plus neli ti sto si ja kupuvas terapijata inaku dibar im e odnosot na site vraboteni zadovolna sum

18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Сеа не ми е јасно. Разликата помеѓу приватно и државно само 9500ли е?
    Терапијата колку чини исто ли е на државно и на приватно???

Инаку кај мене хаос, требаше вчера да ми дојде, а од вчера исцедок како белка од јајце, овулација најверојатно. Си најдов јајце со две жчки и две бели влакна најверојатно месецов затоа двојна овулација :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Си најдов јајце со две жчки и две бели влакна најверојатно месецов затоа двојна овулација :)[/QUOTE]

@ocicka2014 Kakvi se tie beli vlakna....se zezas ili ozbilna si eve ne sum pametna :x

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Терапијата е иста на државно и приватно!
    На жал, најчесто тоа се прогестерон (утрогестан) кој секако не оди на рецепта и витамини (и тие не се на рецепта).

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.