Еве се мислам да отидам, само да не е рано бе @kukla21, a? Пошто не ми ни касни. Да не се разочарам....
Па ако тестот детекторал за втора цртка, крвта детектира се. Точно ќе знаеш колку бхцг има. Вака ќе му ја мислиш многу.
@Dear_Thing mene ako me prasuvas, mojot prv test e "polos" od tvojot mislam uste popleda e crtkata. Skoro pa i da ja nema. Jas seuste ne ja gledam a doma, tuka, drukarkite, site ja gledaat, samo jas ne Daj boze so celo srce posakuvam i kaj tebe da e taka pa za nekoj den da se javi i @kukla21 so istoto Pa posle @Bebulleee i taka site so red vo trudnicki i temava da bide prazna dodeka ne se resat site za vtoro dete i koga ke se resat od prva ke bidne Ete taka a sega planiraj za utre vo avicena, spremaj se Jas sum prevozbudena za tebe! Da me vidis samo kako roskav niz fiokava za testovite da gi najdam se cudese mm
Хахаха! Леле ќе ме кандисате сега да отидам крв одма да проверам!! Проверував за Авицена ама во Аеродром не работеле денес, значи ми останува Систина. Како ќе се извадам од дома со кола без да му кажам на мм кај одам, ќе се задржам долго од Аеродром до таму, па и 2ч чекње за резултат. А @kukla21 што спомна нешто крв 2ч и обичен тест 20мин - каков им е тој обичен тест? И колку им е проверката преку крв ако знаеш, мислам цена?
@Dear_Thing чим може во Систина, не си ја мачи душичката, оди уште денес! Бар на чисто ќе си душо мила.
Ајде уште одма патот под нозе и да направиш тест преку урина. За 2 минути е готов. Мене во првата бременост само два дена ми доцнеше кога отидов на гинеколог и не се гледаше ништо на ехо. Земав упат, да проверам преку урина и за две минути излезе сестрата и ми кажа дека резултатот е позитивен. Зошто да бидеш до понеделник во неизвесност кога можеш уште денеска да знаеш?! Јас на тестот гледам втора цртичка, а со оглед на тоа што го правиш уште пред да ти доцни, не можеш ни да очекуваш да биде јако обоена, рано е. Со среќа, очелкуваме да ни ја потврдиш убава вест! ЕДИТ: Веќе се мислиш преку крв да провериш денеска, одлично.
Тој покаува само позитивно, негативно. Ти не мора ачекаш таму 2ч. Може на маил резултати да ти пратат.
И јас сум за преку крв. Тој првиот тест кој го прикачив беше во пар во паковањето. Иако веечрта направив дигитален кој ми го даде плусот, после два дена го повторив првиот вид на тест. За онака, да видам дали линијата ќе биде потемна бидејќи секако беше купен. Не беше потемна. Беше подеднакво бледа како првиот пат. Да го немав направено дигиталниот ќе бев во уште поголемо нетрпение и недоумица.
@Dear_Thing. Немa дилемa имa две цртки aвиценa вo тaфтaлиџе ти рaбoти денес дo 3 и утре истo тaкa, 700 ти е тестoт, трк aјде дa не мислиш иaкo се гледa јaснo бременa си http://www.avicenalab.com.mk/selectedarticle.aspx?cid=19677&l=93
Ajde ti stiskame palci milicka site i mene na prvite sliki ne ama na vtorite od testovite mi se gledaat dve crtki vistina bleda ama ja ima, ti stiskame palci i sigurno kje ni pobegnes vo trudnicki ti, osekjam. Gushki
@Dear_Thing Milickaaaaaaaa, testot e pozitiven. Ako se sekjavash ko go objaviv i kaj mene beshe takov. Mnogu se raduvam za tebe cestitki i ti posakuvam se najdobro.. @kukla21 Ajde srcke ti si na red, prazni besikata
Само што сакав да пишам дека чекам да го измочате тестот , вие тука три страни сте пишале. Диар драга стискам палци дај боже да биде висока бета. Сепак мислам бремена си
Ме боцнаа. Дечково во лабораторија вика вака, Ај да го направиме прво позитивен/негативен, па ако излезе резултат слабо позитивен, тогаш од истата крв ќе провериме бета. Ако излезе чисто позитивен, да не правам бета оти немало потреба. Се збунив цела, викам ај како мислиш така и сега сум пишман, може требаше одма тоа - што ова сега исто ко тестот ако даде слаб резултат, џабе сум го правела. Небитно, тука сум, чекам.
Jas и на двата гледам две цртки, можеби дека носам наочари гледам на првиот Нека ми ти е со лесно и со убаво да си ја поминеш бременоста .. и после бхцг нема да ти се верува тек по некој ден ...уживкај си и гали си мешко..