Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ејј како јас да се слушам пред една година :D дури имам и мислења тука на форумот како се жалам дека јас сакам бебе а дечко ми (сегашен сопруг) не сакаше да слушне, ама и јас бев со тоа мислење дека не сакав да чекам тој да дојде до 50 години па да се свесте дека некогаш треба и деца да гледаме. Не го посакував тоа од факт дека годините летаат, туку од тоа дека осекав дека следниот чекор во мојот живот ми беше да имам бебе, факлутет завршивме, се вработивме , уште се сакавме, финансиски добивме моќ за плус уште еден и не знаев што уште се чека, во текот на животот доста проживеавме се изнашетавме, и за тоа решив дека морам да го зезнам :lol: ама во мојот случај тоа беше лесно ама првите неколку месеци не ми успеваше, всушност дечко ми знаеше да брои плодни денови, и јас почнав да го лажам за менструацијата, што првите 2 месеци ме фати, ама после веке неможеше да ме следи и едноставно го побркав при пресметката и кога ми беа плодни денови тој мислеше дека треба веке да ми дојде, и го пушти внатре :lol: изненадувачки факт беше што кога останав трудна мислев дека ке се лути, ке мисли глупости што да прави, едноставно мислев дека ке се збрка, но пријатно ме изненади што веднаш дојде кај моите и ме побара за жена, и беше прескреќен.
    Е сега за да се одлучиш на ваков чекор како мене прво треба добро да го познаваш човекот до тебе и да знаеш да ризикуваш, оти постојат мажи што и кога девојката ке им остане трудна тие не сакаат да се женат, и да гледаат деца. За тоа процени ја убаво ситуацијата пред да донесеш контретна одлука. Поздрав и се најдобро
    kateiangel јас мислам дека треба да посетиш гинеколог и да си направиш пап тест. Тоа е најпаметно во твојот случај, оти За такви работи тука на форум никој нема да знае контретно да ти каже оти тоа така се случило. поздрав и до тебе па издрадувај не наскоро и ти со една бебушка :*

На kateiangel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драги феминки ми треба вашата помош здравје 18 или 19 од овој месец ќе почнам со ивф ,па сакам да прашам сакам да си ја офарбам косата пред да го започнам ивф имам многу бели влакна и да чекам после 9 месеци да се исфарбам ќе бидам како некоја баба :lol: :lol: па сакам да прашам дали сега може да се офарбам ова ќе ми биде последно фарбање бидејќи неможам да си ја гледам косата така со бели влакна ве молам кажете ми дали ќе има некој проблем за ивф пред тоа ако се офарбам значи имам до тогаш уште некој си 9-10 дена ајде дајте ми одговор бидејќи се двоумам дали да се фарбам или не ме фаќа страв да не влијае на нешто на ивф поздрав до сите и се надевам ќе ми одговорите бидејќи ми е важно :* :* :hug: :hug:

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Нана2112, како прво сакам да ти кажам дека редовно те читам во секоја од темите за бременост и многу ми е мило за тебе, што се трудиш по секоја цена за едно мало слатко невино душиче и верувај ми дека Бог е голем и нема во никој случај да те заборави, кога тогаш ќе дојде и твоето време, ќе те израдува, затоа не се ама ич секирај, што е твое ќе си дојде, тоа е факт ;)
    Е сега за прашањето твое, па мислам дека нема никаков проблем што ќе се исфарбаш, барем мое мислење, така да слободно исфарбај си се, дотерај си се и спремај се за ивф ;) Те поздравувам и испраќам најголемата среќа на светот :*

На kravce, lale24 и nana2112 им се допаѓа ова.
  4. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    слободно си се офарбај, мислам дека нема штета, некои девојки ббез проблем си се фарбаат и во текот на целата бременост, ама нели некаде пишува дека не се препорачува...во секој случај имаш уште недела до ин витрото, слободна биди
    ајде со срека... дај боже да биде се во ред

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Од денес, официјално и јас се приклучувам на оваа тема! Рашивме да не чекаме свадби и сваштарии, да почнеме да пробуваме за бебенце! ;) Решив да не се плашам од спонтан повеќе, уствари да не се плашам од ништо, само да го молам Господ да ни даде едно ангелче. Убаво чувство! :inlove:

На Page, Annath, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Браво Елена.мак за твојата одлучност и сигурност. Сигурно во најскоро време ќе ти се оствари желбата.
    Девојки сакам да ве прашам нешто јас случајно сабајлево си измерив Базална темп. ими беше 36.9. :rofl: Сум имала овулација значи, е сега дали има врска тоа што бев покриена со 2 јоргани?? :lol: :lol: Знам може прашувам глупости но ме копка тоа. Дали може да се покачи температурата од тоа?
    КИССС

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cece25

Cece25 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    45
    Хехе неверувам дека тоа има врска со што си била покриена, ако има поминато една недела од менструацијата значи дека навистина си имала оволуција. поз :)

8. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Епа ај со лесно па уште следниот месец да се израдуваш

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. catwomandog

catwomandog Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво Феминки сакам да се приклучам кон дискусиите јас сум во брак веќе 4 години од кој 2 се обидуваме да забременам направив тестови од кои сите се во ред уште хормонските на 3 и на 13 ден од менструацијата но имам редовно на 28 или на 26 ден затоа мислам дека нема потреба од овие тестови така ми рече и гинекологот сопругот нема направени никакви тестирања :@ дали некоја има вакво искуство и дали можи да ми пишите кои тестирања треба да ги направи бидејќи на нерви почна да ми оди само јас се тестирам а тој си седи и чека бебе од небо да падни :@ :devil: :@

10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Направи си микробиолошки тест и ПАП доколку не си правела досега и не се замарај толку. Стресот е убиец на се што е полезно за побрзо забременување. Битно е да не си во фаза морам да останам бремена, опушти се и кога најмалку ќе очекуваш ќе видиш 2 линии на тестот за бременост. На денешно време не познавам брачен пар што неможе да има деца. Времето е лек за многу работи. Земи си витамински таблети Pregna Care, пиј си фолна киселина, храни се здраво, спортувај и сега кога ќе залади почесто да си се гушкате со сопругот под јорганот. :lol:

На catwomandog му/ѝ се допаѓа ова.
  11. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    catwomandog, маж ти мора да направи еден спермограм и евентуално спермокултура да не има некоја бактерија. Мажите имаат само едно едноставно тестирање и нетреба и тоа да го избегнуваат. Најпрво мислам дека они треба да се тестираат па после ние. Ако спермограмот е лош има лекови и витамини кои може да го подобрат. Во секоја лабораторија може тоа да се провери, околу 1000 до 1500 денари и резултати имаш истиот ден. Мој најдобронамерен совет е да почне маж ти да се пие цинк, добар е подвижноста на сперматозоидите.
    А ти не се нервирај, не си ставај све на срце, овде скоро 80% од жените сме имале или имаме проблеми со забременувањето. И јас 2,5 години неможев да забременам, а сите резултати ок. Па еве сега сум 6 месец. Немај гајле све ќе биде. Барем денес медицината е напредна.
    Ајде испитајте го ова, па после ќе ве насочат што и како да правите.
    Со среќа, и пиши ни пак како се одвива ситуацијата.
    Поздравче и :*

На catwomandog му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки,

Јас имам едно прашање: месецов со мм пак ќе пробаме да зачнеме бебенце, ама денес несто почнав да настинувам, ме болат крајници ова она, а од задутре сум во плодни денови... Дали настинката или грипот имаат врска со тоа, се обидувам само со чаеви, не пијам никакви лекови за да не наштетам ако во меѓувреме дојде до зачнување... Ама може самата настинка или грип да наштетат?

Ви благодарам.

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Неможе да наштетат настинката и грипот, не се секирај, само не пиј некои јаки антибиотици, ако можеш остани си на чаеви и лимони...и немај гајле. И јас кога останав бремена бев до даска затната ;)
    Со среќа

14. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Фала силк, навистина ме утеши, си мислев ќе треба и овој месец да го прескокнеме :worried: Значи да не се замарам многу за тоа, само шаеви пијам и се мислам да земам прополис спреј зашто ме боли грлото.. Пијам и Олигогал Селен за ојакнување на имунитетот, ама на нив пишува дека позитивно влијаат на плодноста и бременоста... Ајде па да ве израдувам следниот месец :) и сите други што сакаат :D
    Поздравче

На valjaaaaa, silk и volsebna им се допаѓа ова.
  15. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    ние се уште не сме почнале со правење на бебе но решивме штом ми заврши циклусот ќе идам на гинеколог на преглед редовен да видам да ли е се во ред и дали да почниме да работиме на случајот, па кога ќе биде нека биде.

На elena.mak, eli25, kravce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    ^ Почни со пиење фолна киселина, тоа можеш без проблем и месеци пред бременоста. Уствари, не само што можеш, туку е и препорачливо :)

Со среќа и ви посакувам мноооооогу љубов во процесот :l:

На joelle и kravce им се допаѓа ова.
  17. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    298
    И ние исто вака се договоривме, и циклусот воопшто не ми ни дојде, сме ја завршиле работата уште пред дефинитивно вербално да се договориме. :D Така што само љубов и уживање е доволно за почеток :)

На eci85, valjaaaaa, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Епа вака.... :D Јас и дечко ми сме веке 9 години во врска и веке последните 2-3 месеци можам да кажам дека се обидуваме да си добиеме бебенце...порано не се чувстувавме баш спремни за тоа пред се заради финансиски причини,а сепак и двајцата знаеме дека тоа е нешто повредно од се...па се одлучивме некако на тој чекор...но еве сеуште ништо...знам дека 2 и 3 месеци обидување не е ништо во споредба со оние кои се обидуваат година или повеќе...само се надевам дека еден ден ке биде,би сакала да е тоа во скоро време,им го посакувам истото на сите оние што се во исчекување на бебе...Поздравче и среќно!! :*

На eci85 и Forko им се допаѓа ова.
  19. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Сабајлево правев тест, повторно негативен :(
    Не, не кревам раце, ама нема да кажам дека не сум разочарана. Најверојатно мм ја забележа таа моја загриженост и цел ден пустиот сее оптимизам по дома, прави шеги и скока околу мене, а знам дека и нему не му е сеедно.

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Само напред и без многу мислење. Удрете му на возобновување на романса, сосме ноншалантно и ќе биде.
    За кај и да е, има гледав во едно списани на клиар блу дигитални тестови на овулација, па знај кога што ти е и ќе си бидне, само стрес фри. Стискаме палци да си го допроширите семејството. :clap:

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.