Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И мене градите ми станаа осетливи и болни. Дури бев да си купам и нов градник, поголем и помек. Најубаво ми е без него кога сум. :)
    Подоцна почнаа и брадавиците да ми менуваат боја, станаа потемни, што не се сеќавам дека ми се имаше случено во првата бременост.
    Едно време омекнаа и болката ја снема, сега пак болат на допир.
    А вените низ месеците се се поизразени. Градите се подготвуваат за доење, се активираат млечните жлезди.

На ♡BuBaLe♡, Bebulleee, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Сега само што завршив со втората инсмеинација, се надевам и последна :D

На Lavica26, kjukli, bela.m и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.814
    Допаѓања:
    142.226
    Meне единствен показаетл за бременост ми беше жежењето на градите. На допир ми идеше да вриштам. И да, ми се згади од месо.

На bebaa, ♡BuBaLe♡, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    И јас имав мака многу со градите, да ме болат да ми тежат... Блузата ми сметаше шо ја носев, вени на 2те имав колку палецот разгранети беа ко гранки од дрво :rofl: и од тогаш ми останаа, не сите ама една остана и кај аеролите се проширват.
    Е добро утро од мене имам несоница на вечер :( па сега се будам. :bandit:
    Имајте убав најубав ден...
    @podravka Мила нема откажување, биди силна и бори се :l:

На ♡BuBaLe♡, LadyC, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Здраво феминки најпрвин честитки Dear_Thing да си имаш најлесна бременост,а сите што сте во исчекување да си видите 2=,знам дека постов не е за овде но некако сме тука најактивни па затоа пишувам,денес ми е 14 ден од циклус веќе 3 дена ги користам Oview тестовите,2 дена беше негативен а денес една цртичка побледа и нормално контролната,според тестот значи позитивен резултат нема овулација па што би значело тоа а имам некоја тапа болка и како бодежи во долниот дел од стомакот...се извинивам за долгата порака имајте си убав викенд...☺☺

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
  7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Браво мила ...ова што го читав ме наежи... вербата во бога е нешто најубаво ... и ние со мм се боревме 2год. Јас уназад неколку години не легнувам без да кажам молитва ....да се помолам пред икона, секој петок си постев (сега не постам дека сум бремена но ми одобри поп) Исто така мислам дека ми помогна да останам бремена и гранче од виновата лиза од св Василиј Острошки. Бог на сите ќе ни помогни ...кај некој порано кај некој покасно ...но не не забораа.,

Ти посакувам да си имаш убава и лесна бременост *

На Acka22, Bebulleee, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @podravka Мила нема откажување и разочарување, подголтни и во нов бој, уште посилна и со поголема волја. Ајде нареден месец без кломифени стимулации да ни се фалиш за позитивен резултат, знам дека можеш :hug:
    @Zaljubena111 среќно Мила и со успех :inlove:

На Zaljubena111, Bebulleee, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Dusicka moja si ti pandelce i jas istoto ti go posakuvam..

На Bebulleee, kukla21, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @podravka мила, утрово те забележав на темава и ми затрепери срцево мила. Знаеш дека одамна ме освои и те следам нетрпеливо, ти се восхитувам на смиреноста, на силата, на трпеливиста. Заслужуваш многу убави вести, доживувања, среќа:hug: Ќе биде мила наскоро, верувам во тоа:l:
    Впрочем, и сите членки на темава ве читам, заедно со вас плачам, заедно со вас се радувам
    Искрено, од срце, на сите ви посакувам да се преселите во трудничките муабети!!! :hug:

На Libra88, Bebulleee, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    I mene eden den mi pokaza taka edna jaka i edna bleda crta, znaci pozitiven rezultat ama nema ovulacija i doktorot mi objasni deka togas dorastuval folikulot da go napravam i utredenta i posle, znaci dve dena mi bese taka pa naredniot den mi pokaxa dve isti crti so ista boja znaci nastapila ovulacijata, taka da ne se otkazuvaj sekoj den vo isto vreme pravi go testot i khe ti pokaze koga kje imas ovulacija. Srekno :*

На ♡BuBaLe♡ и Maja*maicka* им се допаѓа ова.
  12. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Здраво феминки најпрвин честитки Dear_Thing да си имаш најлесна бременост,а сите што сте во исчекување да си видите 2=,знам дека постов не е за овде но некако сме тука најактивни па затоа пишувам,денес ми е 14 ден од циклус веќе 3 дена ги користам Oview тестовите,2 дена беше негативен а денес една цртичка побледа и нормално контролната,според тестот значи позитивен резултат нема овулација па што би значело тоа а имам некоја тапа болка и како бодежи во долниот дел од стомакот...се извинивам за долгата порака имајте си уба
    @Надежна ти благодарам многу...ќе продолжам и следните дена

На Надежна му/ѝ се допаѓа ова.
  13. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Kolku li samo sum srekna sto se zacleniv na ovoj forum ovde ima tolku dobri licnosti stk nesebicno davaat se od sebe za pimos ja delat i srekata i tagata bidejki site ovde sme edno semejstvo fala ti mila se nadevam i jas na dobri vesti vo skoro...

На Mariangel, Ninichka, Libra88 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Јас да се пријавам дека добив,стомакот ми е надуван како балон,ужасно ме боли и ќе си пукнам на жештиниве :sweat:

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Денов... Градите ме болат буквално исто ко за добивање, ни вени, ни промена во брадавици, ништо. Повремена болка доле во јајник во матка, исто ко за добивање. 100 пати денес влегов во веце, цела на штрек, се плашам да не сум добила, 19ти денес. Хаотични чувства, не е како што си замислував, уште не можам да се радувам и да се опуштам малку. Само нека ме чува Господ! Дали мн имаме поминато ние во темава или ова е нормално за сите, не знам...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Ako ti e za uteha milicka, jas 10 dena posle pozitivniot test nosev vloski, znaci gi nosev kako da imam dobieno, ne da mislis samo vo tasna ili nesto slicno:| za odenje vo wc...ne mi spomnuvaj! Ako recam deset pati na den odev, malku e. Na rabota i taka i taka,deka toaletot mi e na drug sprat, ali zatoa koga bev doma...poveke bev vo wc nego bilo vo koja druga soba od kukjava:D imav grcevi vo matkava isto kako da veke imam dobieno ili kako da se sprema da probie. Se e toa normalno. Uste ne ti se veruva. A i se plasis da ne e nesto vo red. Ista bev. Promeni sega ne baraj. Jas samo se analizirav pred ogledalo. De gradite kakvi mi se, de licevo...se e toa podocna. Se sto si barav od simptomi, se me stigna:) gradi golemi, pogolemi za dva broja se sega. Veni na niv, plavi istaknati, pupkite temni duri crni:wasntme: pa posle me zagrisuvase zasto ne me bolat gradite? Eeee koga pocnaa da me bolat, ne mozev da spijam navecer. Kebeto sto se pokrivav, od nego me bolese:D pa zasto ne mi e loso? Of leleeee! Koga pocna da mi se losi...trazi li ste, gledajte bese rabotata! Nemav mir od macnini do pred 3-4 nedeli.
    Ne se sekiraj! Se ke se pojavi so vreme! Se e vo red. Opusti se! Misli na toa malecko najubavo nesto koe so raste vo tebe:inlove: bitno e deka da znaes deka ne si sama vo plasenjeto:)stravot ke si postoi celo vreme. Normalno e. Ke bides majka:*
    Ajde sega odma da se opustis i da go pogalis meseto:hug:

На bebaa, bela.m, Надежна и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    :hug: :hug: :hug:
    Се е баш ко што кажа до сега, ме успокои малку... Барем не сум единствена :)

А што е мирно на темава денес :D

18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Знам дека и маж ти пие трибестан, па сакав само да ти кажам, од медицинска гледна точка, кај мм најголем ефект имаше од трибестанот, особено во комбинација со вежбање во теретана. Се создава чист природен тестостерон. Откако почна да го пие спермата двојно се подобри. Освен тоа пие и аргинин, карнитин, витамин Ц од 1000, цинк и селен.

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Milicki aj i ovde da si prasam. Onie koi bile 2 ili poveke pati bremeni dali gi imale istite simptomi t.e dali zenata so prvata i vtorata bremenost imala isti simpt.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Кај мене ДА.
    Со втора и трета бременост.. :bow:
    Но немора да значи кај сите жени.