Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мислам по рецептата е на сонце, ама доста феминки кажаа дека на сонце од маслото добивало лош мирис и вкус.

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Jas obicno go jadev ne go ostavav da stoi. I go jadev nezavisno koj den od ciklus e. Epten gi mrazam...l

Bebulleee, Lavica26 and Valentina888 like this.
  3. kukla21

Утринска дилема: вчера скоро цел ден спласнаа другаркиве со малку жежење (имав чувство дека не ми се нормални). Ноќеска дур пеглав, мислам балони се сторија :lol: Дур спиев ме болеа и сабајле кога ги прибрав во прслучето интензитетот се намали (пак го осеќам жежењето, ама помалку од ноќеска). Дојдов до заклучок дека кога се прибрани во некое згодно парче (или прслуче) болат со помал интензитет. Летните пижамчиња кои ги носев до вчера ми ја намалуваа болката преку ден, а ноќта беше добра. Прслучето преку ден не ми беше погодено. Вчера направив промена на двете и изгледа го сменив редот :?:
    Си викам којзнае што ми е овој пат?! Секој момент мислам дека готово протече, трк во вц, а таму нема ништо.
    Знам дека само тест е лекот, ама па вака и телото ќе си го запознаам. Може само месецов е „почуден“, па ќе си знам за друг пат.
    Малку имав како менструални грчеви сабајлево, ама со многу слаб интензитет, дур возев накај работа.

Bebulleee, LadyC, galapce and 5 others like this.
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Милион форуми прочитав нигде не сретнав дека треба да стојат на сонце :wasntme: баш напротив на собна температура и темно . Од како ке поминат 40 дена се зема по една смоква на гладно независно кој ден од циклуст ти е (последново беше за @*sisi* ):hug:

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Menstrualni grcevi nasabajle?M?Ako te fatat i utre-testot mu e majkata! Dva dena pred test tie me budea...

kukla21 likes this.
  6. kukla21

Не сум ги правела, тука имам читано дека така е рецептата.

@BirMelek не ме разбудија, так малку ме „скокотнаа“ дур возев. Тест му е, ама срце зајачко :D

Bebulleee, pandelka and BirMelek like this.
  7. newring86

newring86 Популарен член

@kukla21 ти си се само не зајко....вакво само- мачење со недели?? Алал нека ти е....

8. pandelka

pandelka Популарен член

Мене доволен симптом ми е и долгиов пост на кукле ;) ...несвојствено за неа :)
    а смоквите и јас не ги чував мн мн..ми стоеја на мијалник за да ме потсетуваат

Bebulleee, kukla21 and wings like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

И јас ги ставав смоквите во масло во стаклен сад, покриени со алуминиумска фолија и потоа на сонце. Ама па не беше летно време...Требаше 40 дена.
    Инаку имам пиено лажиче масло и одма потоа ја јадев смоквата. Тогаш читав дека е ист ефектот. Ова беше во фазата додека ги чекав смоквите во теглата.

kukla21 likes this.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Девојки, може прашањето е глупаво, ама да ве прашам....сте имале многу подуван стомак пред и за време на циклус :^) Денес ми е трет ден, а до синоќа беше подуван како балон и сите ме приметија, се чудеа.Секогаш кога добивам ми е подуван, ама многу помалку , не вака....од сабајлево гледам поспласнал малку :) ама ме чуди од што може така да се случи...фала ви :*

11. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Cestitki @Dear_Thing imaj si lesna i ubava bremenost :l::hug::f:

pink95 and Dear_Thing like this.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Како одминува времето се почувствителна станувам на темата „Кога бебе“!
    Во таа фаза сум кога се нешто ме иритира.
    Инаку, месецов пијам едни таблети кои ми ги донесе другарка ми од Лондон (ќе прикачам и слика подолу) па можеби иќе помогнат нешто.
    Месецов ги фативме плодните денови...онака...солидно :)
    Маж ми сеуште одбегнува теми околу тоа, секогаш е со еден единствен одговор: „Опушти се, не мисли. Ќе си дојде“. А таа негова лажна рамнодушност ме вади од кожа.
    Месецов добив на 1ви. Како и обично 3 дена порано. Ќе видиме месецов. Одам во крајности. Ама буквално. Некогаш си викам добро, ако ми е пишано да станам мајка, нека биде така. Има денови кога сум сигурна дека ќе се видам како мајка и не му ја мислам многу, а некогаш пак.... ептен се преокупирам со тоа.
    Инаку денес и претходните два дена имам нааааплив на емоции. Можам да си плачам кога сакам! Градите нормално потечени за 10 дена пред добивање. Мочам често како резултат на литражата течности што ја консумирам во текот на денот (а баагји големка е) а сум поспана редовно. Како и да е, што и да има месецов рано е за било каков симптом.
    Инаку, имам прва братучеда кога има накај 40 години. Има едно детенце од 5 години кое го чекаа цели 10 години а е резултат на ин витро постапка. Вчера мајка ми ми кажа дека е била братучеда ми бремена но овој пат ненамерно и природно. Колку се израдував луѓе. Како за себе. Прв пат толку. Бидејќи знаев што се не помина јадната. И така... тоа ми влеа надеж и позитивна енергија. знам дека ќе си дочекаме сите само... трпение да имаме да го изодиме овој пат, пат на искушенија...
    Така жени. Честитки до тазе мамите и задолжително нека земат некоја со себе во темата што сите со нетрпение сакаме да ја посетуваме секојдневно :****
    Гушки

Attached Files:

13. kukla21

такви маилови и на работа пишувам, викаат строга сум била. А мене ме мрзи да го ширам :D

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

#Надежна од каде таа информација. Дека на лето кломифенот создава цисти? Е уште ова ми требаше да го прочитам:( и уште нешто, после инсеминација односи да-не

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Ова за цистите не сум слушнала, а секс после инсеминација обавезно. Нас докторката ни викаше истиот ден вечерта и утредента пак.

16. bebaa

bebaa Популарен член

На сета мака пролактинот ми се качил....Никогаш до сега не сум имала проблем со хормони.Достинекс двапати неделно по пола треба

17. kukla21

Од стрес е дефинитивно. Кој ти даде апче и колку ти се качил?

18. bebaa

bebaa Популарен член

Па Лазаревски.Незнам колкуми е,не ги земав вчера резултатите,денес Анита ги виде,и рече мачку ти е покачен да му кажам на др па ке ти звонам.се конслутираше со него и ми рече достинекс да земам по пола двапати во неделата.

kukla21 likes this.
  19. DigY

DigY Популарен член

pregnaker gi imash i tuka, i za pred bremenost i za vo bremenost. sfati go i maz ti. shto da ti reche? ajde ma shto chekash shto ne fatish??? probuva da te opushti i ok e toa.

Bebulleee, *sisi* and kukla21 like this.
  20. Надежна

Надежна Популарен член

Taka mi rekoa vo remedika, uste ovaa terapija i posle vise ne, bidejki bilo too i se stvarale cisti i ne go preporacuvale na leto, sto krajno me razicara i mene, ama pa drugi me tesat so toa sto mi vikaat klomifenot imal prodolzeno dejstvo za dva tri meseci posle i zatoa ne bilo tolku strasno sto mi go prekinaa sega kje imal toj dejstvo taman letovo i sega samo kje si cekam.