Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мислам по рецептата е на сонце, ама доста феминки кажаа дека на сонце од маслото добивало лош мирис и вкус.

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas obicno go jadev ne go ostavav da stoi. I go jadev nezavisno koj den od ciklus e. Epten gi mrazam...l

На Bebulleee, Lavica26 и Valentina888 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Утринска дилема: вчера скоро цел ден спласнаа другаркиве со малку жежење (имав чувство дека не ми се нормални). Ноќеска дур пеглав, мислам балони се сторија :lol: Дур спиев ме болеа и сабајле кога ги прибрав во прслучето интензитетот се намали (пак го осеќам жежењето, ама помалку од ноќеска). Дојдов до заклучок дека кога се прибрани во некое згодно парче (или прслуче) болат со помал интензитет. Летните пижамчиња кои ги носев до вчера ми ја намалуваа болката преку ден, а ноќта беше добра. Прслучето преку ден не ми беше погодено. Вчера направив промена на двете и изгледа го сменив редот :?:
    Си викам којзнае што ми е овој пат?! Секој момент мислам дека готово протече, трк во вц, а таму нема ништо.
    Знам дека само тест е лекот, ама па вака и телото ќе си го запознаам. Може само месецов е „почуден“, па ќе си знам за друг пат.
    Малку имав како менструални грчеви сабајлево, ама со многу слаб интензитет, дур возев накај работа.

На Bebulleee, LadyC, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Милион форуми прочитав нигде не сретнав дека треба да стојат на сонце :wasntme: баш напротив на собна температура и темно . Од како ке поминат 40 дена се зема по една смоква на гладно независно кој ден од циклуст ти е (последново беше за @*sisi* ):hug:

5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Menstrualni grcevi nasabajle?M?Ako te fatat i utre-testot mu e majkata! Dva dena pred test tie me budea...

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не сум ги правела, тука имам читано дека така е рецептата.

@BirMelek не ме разбудија, так малку ме „скокотнаа“ дур возев. Тест му е, ама срце зајачко :D

На Bebulleee, pandelka и BirMelek им се допаѓа ова.
  7. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @kukla21 ти си се само не зајко....вакво само- мачење со недели?? Алал нека ти е....

На Bebulleee, danichap, PUPICA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Мене доволен симптом ми е и долгиов пост на кукле ;) ...несвојствено за неа :)
    а смоквите и јас не ги чував мн мн..ми стоеја на мијалник за да ме потсетуваат

На Bebulleee, kukla21 и wings им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.079
    И јас ги ставав смоквите во масло во стаклен сад, покриени со алуминиумска фолија и потоа на сонце. Ама па не беше летно време...Требаше 40 дена.
    Инаку имам пиено лажиче масло и одма потоа ја јадев смоквата. Тогаш читав дека е ист ефектот. Ова беше во фазата додека ги чекав смоквите во теглата.

10. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Девојки, може прашањето е глупаво, ама да ве прашам....сте имале многу подуван стомак пред и за време на циклус :^) Денес ми е трет ден, а до синоќа беше подуван како балон и сите ме приметија, се чудеа.Секогаш кога добивам ми е подуван, ама многу помалку , не вака....од сабајлево гледам поспласнал малку :) ама ме чуди од што може така да се случи...фала ви :*

11. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    Cestitki @Dear_Thing imaj si lesna i ubava bremenost :l::hug::f:

На pink95 и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  12. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Како одминува времето се почувствителна станувам на темата „Кога бебе“!
    Во таа фаза сум кога се нешто ме иритира.
    Инаку, месецов пијам едни таблети кои ми ги донесе другарка ми од Лондон (ќе прикачам и слика подолу) па можеби иќе помогнат нешто.
    Месецов ги фативме плодните денови...онака...солидно :)
    Маж ми сеуште одбегнува теми околу тоа, секогаш е со еден единствен одговор: „Опушти се, не мисли. Ќе си дојде“. А таа негова лажна рамнодушност ме вади од кожа.
    Месецов добив на 1ви. Како и обично 3 дена порано. Ќе видиме месецов. Одам во крајности. Ама буквално. Некогаш си викам добро, ако ми е пишано да станам мајка, нека биде така. Има денови кога сум сигурна дека ќе се видам како мајка и не му ја мислам многу, а некогаш пак.... ептен се преокупирам со тоа.
    Инаку денес и претходните два дена имам нааааплив на емоции. Можам да си плачам кога сакам! Градите нормално потечени за 10 дена пред добивање. Мочам често како резултат на литражата течности што ја консумирам во текот на денот (а баагји големка е) а сум поспана редовно. Како и да е, што и да има месецов рано е за било каков симптом.
    Инаку, имам прва братучеда кога има накај 40 години. Има едно детенце од 5 години кое го чекаа цели 10 години а е резултат на ин витро постапка. Вчера мајка ми ми кажа дека е била братучеда ми бремена но овој пат ненамерно и природно. Колку се израдував луѓе. Како за себе. Прв пат толку. Бидејќи знаев што се не помина јадната. И така... тоа ми влеа надеж и позитивна енергија. знам дека ќе си дочекаме сите само... трпение да имаме да го изодиме овој пат, пат на искушенија...
    Така жени. Честитки до тазе мамите и задолжително нека земат некоја со себе во темата што сите со нетрпение сакаме да ја посетуваме секојдневно :****
    Гушки

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      11 KB
      Прегледи:
      34
    На kateto123, Bebulleee, CocaColla и 5 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    такви маилови и на работа пишувам, викаат строга сум била. А мене ме мрзи да го ширам :D

На Bebulleee, pandelka, Asiana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    #Надежна од каде таа информација. Дека на лето кломифенот создава цисти? Е уште ова ми требаше да го прочитам:( и уште нешто, после инсеминација односи да-не

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ова за цистите не сум слушнала, а секс после инсеминација обавезно. Нас докторката ни викаше истиот ден вечерта и утредента пак.

16. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    На сета мака пролактинот ми се качил....Никогаш до сега не сум имала проблем со хормони.Достинекс двапати неделно по пола треба

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Од стрес е дефинитивно. Кој ти даде апче и колку ти се качил?

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Па Лазаревски.Незнам колкуми е,не ги земав вчера резултатите,денес Анита ги виде,и рече мачку ти е покачен да му кажам на др па ке ти звонам.се конслутираше со него и ми рече достинекс да земам по пола двапати во неделата.

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    pregnaker gi imash i tuka, i za pred bremenost i za vo bremenost. sfati go i maz ti. shto da ti reche? ajde ma shto chekash shto ne fatish??? probuva da te opushti i ok e toa.

На Bebulleee, *sisi* и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Taka mi rekoa vo remedika, uste ovaa terapija i posle vise ne, bidejki bilo too i se stvarale cisti i ne go preporacuvale na leto, sto krajno me razicara i mene, ama pa drugi me tesat so toa sto mi vikaat klomifenot imal prodolzeno dejstvo za dva tri meseci posle i zatoa ne bilo tolku strasno sto mi go prekinaa sega kje imal toj dejstvo taman letovo i sega samo kje si cekam.