Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Надежна

Надежна Популарен член

Znaci vo postov kako jas da se citam, ama bas se isto kako kaj mene, kje bide opustise i si vikam lele kako jas da sum go napisala celiov tekst se ona sto mene mi se slucuva. Pozdrav

bela.m likes this.
  2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

И јас алергична станав на прашањето ,,кога бебе,, ама сеуште сум љубезна коа одговарам дека ни е рано, чисто да избегнам сожалување и тупење на темава.
    Инаку верувај дека е полесно да е ладнокрвен маж ти, макар и само да го глуми тоа пред тебе, него да се замара повеке од тебе. Додека беше таков мм и јас вриев во себе и мислев дека не го занима ништо околу бебе, иако знаев дека тој сака деца повеке од се друго. Али со тек на време толку се опседна со таа тема, научи што е и овулација, и знае да брои плодни-неплодни денови, точно знае кога треба да добијам па ми одредува дата за тест (facepalm) И коа добивам потешко ми паѓа тоа како нему да му кажам, па немам време јас да си тагувам бидејки мислам како ке се справам со него.

Lavica26 and bela.m like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Да дадам „отчет“.
    Вчера преку ден беше така така, кога се соблеков дома беше „оф мори мајко“. Дури и туширањето тешко ми одеше. Облеков друго прслуче за на концерт и многу подобро ми беше. Читав на нет дека ако ги стегнеш другарките тогаш болката ја снемувало. Изгледа точно е. Кога се вратив од концерт околу ареолата имав една огромна испакната вена. Онаа што ми почнува од горе цела беше „модра“ околу ареолата. Ноќеска состојбата „помирна“ од овој аспект. Сабајлево исто така. Се зезнав и облеков „грешно“ прслуче, па малку ме тишти сега.
    Имам повремени грчеви (ништо страшно, може и не би ги приметила во друга ситуација) и мала аверзија од храна. Може приметувам се затоа што се оптеретив.
    Исцедокот тука е и се мислам ете ја дојде..

Asiana, bela.m, Pcelka94 and 3 others like this.
  4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

@kukla21 жено, најмногу заради тебе ја отварам темава. :)
    Дај направи тест за бременост и да ти кажеме добредојде во труднички, што викаш, м? :wasntme:

Victorian, bela.m, pandelka and 4 others like this.
  5. kukla21

Треба да дособерам храброст. Па и овој мм, се му викам има ли нешто чудно, погледни ми ги демек да ме мотивира, он вика не се замарај, како ти кажа докторот. Место да даде кураж ^_^

pink95, pandelka, danichap and 2 others like this.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Добро утрооо мене ми дојдееееееее :party::party::dance:
    Конечно по 45дена од ревизијата. Кефој сум дека наскоро ќе си почнам со испитување за бебуле да биде здраво и износено до крај кај мама во мешее :sun:
    Кукле прави тест, ако е за вас ќе си биде. Џабе одложуваш.. Време ее (waiting):l:

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Оф мајко, маж е, батали го! Дај ние те куражиме тука, не се плаши, ќе видиш дека е се ок. Дај израдувај се и израдувај не. :*

8. bela.m

bela.m Популарен член

@DigY сметам дека е здраво да се разговара зошто сеуште двојката нема зачнато. Всушност, мислам дека е поздраво по скоро 2 години обиди да се разговара и да се мрдне од мртва точка отколку едниот да инсистира на опуштање и дека тоа ќе си дошло само без многу замарање. Јас искоментирав како реагира мм и сметам дека неговата реакција би била во ред ако обидите се незагрижувачки 6-7 месеци наспроти нашево еве 2 години. Можеби и подобро е да не се замара, незнам да кажам. А сигурно дека повеќе притисок би ми се стварало ако брои плодни/неплодни заедно со мене и ред други работи. Сензитивна сум во моментов, а најмногу поради тоа што сеуште како пар немаме превземено конкретни чекори.
    Кај мене основните рутински испитувања како пап, хормони и брисеви се чисти. Но, тоа не е показател дека и се друго е океј. Маж ми нема направено никакви испитувања. Ќе го оставам да ги направи кога ќе се чувствува подготвен. Поедноставно би било да е дијагностициран проблемот (доколку постои, доколку не е проблем во женската психа) и да се усмери патот кон негово решавање. Вака се измачувам секој месец....
    Но сепак... оставам нека созреат работите. За да ми олесни си зборувам и споделувам овде. На друго место НЕ.
    За танго се потребни двајца ;)

9. DigY

DigY Популарен член

mora da ispitash se draga. za zal ako trae dve god mora da se ispita detalno shto se sluchuva i kade kochi. bitno sekoj problem e reshliv samo mora da se stisne zabi i da se pregura. zalno e shto patot do bebe nekad se odolgovlechuva, no iskreno se nadevam naskoro kje te chitnam vo trudnicki.

bela.m likes this.
  10. pandelka

pandelka Популарен член

Кукле знајш дека ми се допаѓаат кратките грчеви ;) ..сите на такви грчеви сме мислеле дека добиле, правец вц а таму ништо :D

Bebulleee, Asiana, danichap and 2 others like this.
  11. kukla21

Како розево беше кога се бришев. Мислам дека доаѓа :(

12. pandelka

pandelka Популарен член

Ааааааааа:devil: вештеркаааааа лошаааааа

Bebulleee and kukla21 like this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Jaс мислам ако имаш тест сега е време да го направиш. Мене во Систина ми е кажано дека постојат и девојки кои првите три месеци имаат крварење (како добиено) а се трудни. Дај направи го сега му е мајката!
    Па да не те плашам ама може и да си и да прокрвариш . Ај направи тест и ако е позитив трк на доктор, може?

Bebulleee, Valentina888 and kukla21 like this.
  14. kukla21

Немам тест.

15. Надежна

Надежна Популарен член

@kukla21. Kukle kako si? Ajde te nema nigde a ne zasekira so rozevkoto sto nemora da znaci deka kje dobies, jas prviot pat koga bev bremena nedela dena od datumot celo vreme si imav rozevkasto pa kafeavkast iscedok i samo vikam aha eve dobiv, koga po edna nedela pravam test i II crtki na nego, taka da neka ne te plasi bojata na iscedokot, daj napravisi test radi tvoj mir da si ja smiris dusata i da znaes na sto si. Te gushkam najsilno i stiskam palci za tebe :l::l::l:

pandelka and kukla21 like this.
  16. kukla21

Нема сега. Пак бел стана. Уф! Ќе мора изгледа тест, ако ништо друго да си ја смирам психава.

Будалетинка

Lolipop23, mareane, Victorian and 7 others like this.
  17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Кукле да ги сликам ц**киве и да ти ги пуштам вечер?:$ Со прслук де. :DБаш модра вена. Тоа беше единствено различно од останатите симптоми за добивање. И жежењето на гради. А пропи ли кафе? Да бев дома одма ќе прикачев слика да видам дали на исто мислиме. 8)

Bebulleee and podravka like this.
  18. kukla21

Само се анализирам како некоја будала.. Тест треба да правам, нема друго.

wings, Victorian, Bebulleee and 6 others like this.
  19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Е треба. Јас не сакав тестови и се тресев кога ги правев (секогаш на работа за да ми се одвлече вниманието после негативен резултат), ама последен пат во невиден шок го напуштив вц-то. Знам дека ти е ептен страв, ама знам и неизвесноста што значи. Ајде, или среќа, или кратко разочарување кое брзо ќе го надминеш. Па лето е што му ја мислиш. Палиш кола, одиш на плажа и се враќаш како нов;)

Bebulleee, bela.m, podravka and 3 others like this.
  20. Надежна

Надежна Популарен член

Da kukle samo zaradi sebe za da ne se izmacuvas bidejki sekoj nov den tebe ti e nov i golem stres samo za tvoj mir napravisi test i bidi sigurna i nie sme sigurni deka ima malo bebce sto te guska od vnatre, imam nekoe cuvstvo za tebe. Samo pozitivno i kje vidis se kje bide super :*

Bebulleee, pandelka and kukla21 like this.