Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    zdravo mili feminki neznam dali pamtite kaj mene imase mala bremenost no sega nema.prokrvariv i stavav vaginalno utrogestan i piev folna kiselina no mi sopri krvarenjeto no koga otidov pak da pravam BHCG prek krv nemase poveke bremenost.a seuste nemam dobieno menstruacija se plasam sto moze da mi e,posledna menstruacija 17 avgust a prokrvariv na 21 septemvri i od togas nemam dobieno.pozdrav

2. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    И јас се нервирав,ама добив тотчно еден месец по крварењето,и јас имав спонтан,тоа на некој начин се рачуна како добивање,не се нервирај,сега треба да добиеш отприлика на 21-22 пак,или незнам каков и на колку ти е циклусот.поздрав

3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    ciklusot mi e na 25 dena

4. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Не се плаши,може и да ти закасни,ке добиеш,не се секирај се зависи од организмот,од имунитетот,си имала и еден голем стрес што се вика...не паничи,и јас бев таква

5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    piese li nekkoi apcinja za da dobies ili bez apcinja dobi

6. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Незнам дали постојат апчиња,а и да постојат,зошто да пиеш ,кога секако ке добиеш,ама не се оптоварувај,незнам колку дена си крварела,јас крвареев скоро 15 дена ,мене циклусот ми е на 35 дена и добив точно на 35 -от ден ,но и да не е така не се секирај,освен ако не добиеш и после месец ипол два од крварењето отиди на гинеколог,не на своја рака да пиеш или да правиш ништо,поздрав и не се секирај

7. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    fala ti mila ke pocekam uste nekoj den pa ke otidam pak na lekar se nadevam ke mi dojde,jas samo tri dena krvarev.

8. m1lani

m1lani Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    23
    Golema podrska do site onie sto sakate da zabremenite. Dragi feminki da ja spodelam mojata najgolema rados so vas imam si prekrasna slatka :hug: kerkicka :hug: i sam najgorda majka na svetot toa e prekrasno custvo da stanes majka. Vi pozeluvam od se srce sto poskoro da ima vakava radosna vest i kaj vas :* :* :*

На lale24, veli4ekate, koritsaki и 4 други им се допаѓа ова.
  9. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    цестито мелани . тоа е најубаво цувство да бидес мајка . се надевам дека и јас сто поскоро ( а и сите други сто го посакуваат истото) ке ја написеме истата порака

На m1lani му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ManeKoce

ManeKoce Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Cestitki i od mene!!! ;) da vi e ziva i zdrava, pa skoro i site drugi da izraduvamr. Pozz :D:*

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде сега само уште да не ... (несакам ни да го изговорам зборот :lol: ), на 28... Со Господ напред, од прва и така е реткост, но нема да губам надеж, колку и да треба, кога-тогаш, ќе си го шетам гордо мешето!!! :D

12. valjaaaaa

valjaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    10
    дај бозе да не ........... како за тебе така и за сите нас кои не сакаат да ......... ;)

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Дај Боже за сите!!!! Да не ......... :rofl:

14. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    cestitki neka e ziva i zdrava malata i u skoro vreme da ima i bratce

15. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    Здраво на сите јас сум нова на форумов! :) подршка до сите што сакаат да останат бремени и јас сум една од нив :lol: веќе година и нешто сум во брак, а последниве неколку месеци се обидуваме да направиме бебе ама ништо и секој месец сум :( .еве нестрпливо чекам да дојде сабота и се надевам дека нема да ми дојде до тогаш. колку се обидувам да не милсам на тоа, толку повеќе мислам што да правам :lol: позз :* :* :*

На lale24 и eci85 им се допаѓа ова.
  16. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    zdravo i jas sum nova na forumov ,,,bi ti kazala ne gubi nadez jas eve cetiri godini sum vo braka seuste samuvam bez porod ...i ne se opteretuvaj tolku ili da se nerviras zas so nervoza nema nistooo pozzzzz belcvet

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и јас ќе чекам да не добијам,уште 10 дена, ама ем се трудам да не мислам на тоа, не можам, почнав и да сонувам :lol: на 28 добив, ама ми траеше само 2 дена, на третиот имав малце кафеаво, и толку, тест не сум правила да не се разочарам, симптоми немам ама баш никакви, ниту пред, ни за време на циклусот, овој месец пак бев со м м, и сега ќе чекам, ако не добијам до 1 ќе правам тест, ако добијам ништо од бизнисот, ќе одам на посериозни испитувања
    ајде со среќа на сите што чекаат 2 линии

18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ајде се надевам ке се израдуваш...инаку и мене ми се случува некогаш кога мислам нон стоп на тоа дека 100% има нешто да сонувам бебиња. :D Ти посакувам 2 ептен црвени цртки ;)

19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    здраво! и јас сум нова на форумот...белцвет не губи надеж и јас сум иста како тебе веке 3месеци се обидуваме да зачнеме но :( се надевам дека ке успееме,утре одам кај гиникологот...со Господ напред. Oгромна поддршка за сите што сакаат да забременат....позз

На lale24 и belcvet им се допаѓа ова.
  20. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    А какви испитувања ќе правиш? и јас се мислам да одам на гинеколог да се провериме ама да не е рано за некои испитувања?