1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Јас кога останав бремена првиот пат(ама за жал не заврши добро) се јавив на мојот духовник и тој ми ги убалажи постите. Консултирај се со духовникот тој најдобро ќе ти каже. Позз мила :*

2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Страв тие дур останеш бремена страв тие од кога ќе останеш за да биде се во ред .. Само ќе кажам дај боже .. Дај боже на сите да им подари никого без деца да не остави .. А посебно вас на оваа тема кои што сте ми толку блиски и ја делиме истата мака ..

На Zaljubena111, stejsi2005, monik55 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас планирам од утре петровиот да го почнам, мислам дека не може ништо негативно да има, исчистена исхрна баш уште подобро, башка за овој пост сабота и недела е дозволена риба. Сега сум уште помотивирана да постам од што сум благодарна на Бога, башка рано е уште немам никакви посебни апетити и нагони за храна, па не е дека ќе се лишам од нешто страшно. Ако ми стане тешко, ќе му пишам на духовникот да ми ублажи, само не сакав ни него да му кажувам за новостите уште.

На pandelka, BirMelek, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Се гледа,ти честитам од се срце и да ни се множат || :*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Честитки мила , најлесна бременост да имаш :* :*

На Bebulleee, pandelka и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Фала ви на сите ќе се молам што побрзо кај сите .. Само верба и темава ќе остане празна :* :*

На mici-22, H.VAGA, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас постев во петок и го прашав попот и ми рече дека можи да мрсам додека сум бремена , а и сите ми кажуваат дека на бремени , стари и деца му е простено ако не постат. Сепак прашај си поп тој да ти одобри

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Честитки Енџи. Воопшто не се оптоварувај со безвезни работи. Мајки што се не јадат и раѓаат здрави бебиња. Се верува дека со тоа што носиш ангел во тебе ти не мора да постиш. Ама мене душава не ми дава да се откажам и нема. Јас сум 4-ти месец, редовно постам и здравје, до крај не планирам да прекинам, барем во петок.
    А, (извини не знам која религија си), ако постиш за Бајрам, затоа што не се јади ништо преку ден, тебе и онака нема да ти се јади овие дена ако почнат мачнини, но без вода тешко ќе издржиш, а ќе мора и витамини да земаш.Редуцирај го барем ако постои таква можност, како што христијаните ги ставаат на бели пости.
    А ако си христијанка те молам не прашувај поп да те ослободи, оти тие и сами не постат.:rofl:Сериозни сте со попов? Постои ли кај нас достоен поп да те ослободи од постот?! Не би рекла! Впрочем таквиот би требало да ви каже дека ниту една болест, бременост итн не ве ослободува од обврската за исклучување на месото од исхрана во, среда петок и празнични пости.Ти кога си одлучила да не постиш, не постиш и готово, Што совест ќе смируваш со поп што не пости салам ни за Велигден? Постот во христијанството вклучува единствено здрава храна, па зошто бремена жена не пости? Од форес за еден ден? А бе ајде! Тогаш не бил вистински постот ни пред тоа, оти нели постот не е само нејадење, тука е пресудна вербата и добрата мисла, што ако те водат се намалува потребата за храна и воопшто не е тешко да издржиш. Јас го разбирам ослободувањето од петровденски, богородични, велигденски, велигденски пости, ама од еден ден, ниту го разбирам, ниту го оправдувам!

На Lavica26 и An-na им се допаѓа ова.
  9. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Постам за Бајрам мила , затоа се мислам да го прекинам зашто кај нас не се јаде преку цел ден а и не се пие ..затоа мислев да не штети иако е рано .. И во нашата вера бремената жена е поштедена од постот .. Како што кажа ти до човекот е и до вербата ..

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Никаде во библијата не прочитав постења какви што прават православните.Всушност потребата за пост треба да ја имаш за да постиш,и самиот ти одлучуваш кога и колку дена,и тоа треба да биде имтимност мегу тебе и Господ,значи тој период му се посветуваш Него,затоа и постиш,целосно си му предаден.И не го разбирам постот,јадеш се освен мрсно.Никаде не пишува во библијата(всушност треба да живееме според новиот завет)дека поп или духовник треба да те ослободи ако немеш да постиш илида те води ако сакаш да постиш.Едноставно многу нелогичности ми има православната и католиците,па решив си читам библија и си се молам на Господ,не ги посетувам нит ги следам нив.Али да не забегуваме од темата.

На kristela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    @ANGIE1 а да се консултираш со гинеколог? Кога ќе одиш на ехо прашај и најубаво ќе ти објасни и за храна и за течности. Духовното може да се надокнади, ќе имаш многу прилики да постиш и да се искупиш доколку го прекинеш постот, сега најбитно е здравјето и бебуш да добива се што му треба.

12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Знам дека не се јаде и пие, а тебе ќе ти биде неопходна вода, посебно на топлово. Во секој случај, постот е ништо, ако само се откажуваме од храна, а мислите не ни се чисти, ако навредуваме, се караме и слично. Верувај поважно е тоа што излегува од уста од тоа што влегува во неа. Во секој случај течности и овошје ќе ти требаат, не е еден ден повеќе се, а надвор е жешко. Мора да и признаеме и на медицината, сепак не сме во примитивно општество. Ти како бремена не можеш цел ден да останеш без вода. Пости во мислите, тоа е доволно :*

13. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    @ANGIE1 честитки мила, со лесно нека ти е :*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Честитки до сите нови труднички со лесно ме нема некое време и многу се исчистиле од овде. Ајде влечете уште со вас. :hug::hug:

15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И те како се гледа :) Честитки!

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Имааааа! Ајде со лесно нека ти е душо бременостааа!!! :*

17. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Фала ти кукле влечам двете нозе што поскоро кај тебе :*

На bella.gk, irenna, pandelka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Никако да не постиш! Да си јадеш се што ти се јаде!

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Кога сме кај постот.
    Здравје од утре почнувам да постам, се до Иванден и на тој ден ќе си се причестам, бидејќи на тој ден ми се имат случено повеќе работи :)

На Anetaoh, pandelka, Jagoda123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Честитки Енџи со лесно да си ја износиш бременоста :)
    Стварно кажи ми која е тајната на успехот на луѓето од вашата вера, немам сретнато муслиманка а да нема деца алал да им е сите по 3-4 си имаат, немаат мака при зачнување. И по болнички ходници кога ги гледам машала со мешиња си шетаат. Што ве прави толку посебни дали уште веднаш кога ќе се земете си почнувате со испитувања, и почнувате со постапки односно не чекате како нас две години ? :)