Малку офф ќе отидам. Знам дека и кај муслиманите бремена жена не треба да пости, и дека може да го одложи , а и кај православните, ако имате близок поп (а јас имам роднина) велат дека не е здраво да се пости за бременост (зборам за строг пост) оној пост без млечни пр. , зејтин и сл. Јас лично никогаш не сум постела и не верувам во попови. Можеби ќе ви звучи глупаво но се водам според едно мое животно правило " џабе постиш ако нанесуваш некому штета " .Во Бог верувам со цело срце и му се молам секогаш и го спомнувам секогаш.
Јас мислам дека нема врска верата еве што ако сум муслиманка 9 месеци се борам за бебе ..тетками по 20 години забремени .. И познавам многу други што немаат децаа... Се е тоа од господ работа кој ќе има а кој не .. Плус јас освен пап тест ништо не сум испорака си викав уште овој месец ајде . и тоа ништо друго посебно како што пишав погоре три пати односи во цел месец имав ич не се трудевме
Во нашата вера оправдано е да не пости бремената жена .. После тоа ќе ги испостиш кога ќе можеш. . лично јас че го прекинам затоа што мие тешко без вода .. Подтев до сега затоа што не знаев дека ка сум бремена
Тотално те поддржувам. Не е битна верата, сите сме под едно небо и секако треба да се чуваме себеси поготово во "друго стање" . Нека ти е со лесно, те чекаме во труднички.
Фала уште еднаш на сите .. Се за убаво да ви се враќа. . јас се уште неможам да поверувам само ја гледам сликата до тестот ..да не хслуцинирам
Пред се ти благодарам што одговори на моето прашање, многу ми значи. Дај боже да одтанам докторот што ме оперираше ми кажа после два циклуса да пробам дај боже да биде. Инаку и јас сум оперирана во Систина ме оперираше др. Бобан Сарџовски. А не дај боже да имам проблем со хормоните има решение, симптоми има ли. Не сум баш едуцирана а сакам да знам. Имајки го пвој проблем мн нешта научив.
Само кафеав исцедок и тоа кратко време .. Градите ништо посебно Мачнини сега за сега никакви .. Искрено како што кажав имав дома тест и викам ајде ми касни че го направам .. Ама мене се дешавало да ми касни и по две недели .. И така ладнокрвно бев овој месец ама ич за бебе не ми текна тие три пати односи што имавме и толку .. Само Господ ќе кажам и што е твое ќе си дојде верба и трпение. . знам дека звучам глупо што зборсм за трпение јас секој месец плачев .. С овој месец бев преокупирана до работа затоа немав време да мислам иначе пак иста би била .. На секоја менструација ми идеше вени да сечам ...
Па зависи некогаш има некогаш нема симптоми.Ако имаш редовни циклуси и ако ти следеле овулации и ти се редовни не би требало да имаш хормонален проблем.
zdravo devojki dolgo me nema na femina sakm za edno mislejne ako moze vo maka sum imav dobieno na 17/06 nekako kako so prekini mi tecese bev na ginekolog vcera i mi vide zadebelena ligavica od 8mm so nee svatlivo posto vejke mi zavrsi nermozese da mi kaze tocno sto e toa dali moze nekoj da mi kaze sto moze da e a ponedelnik imam zakazano za snimajne na kanalive se nadevam kee se ok pozz i soryy sto nee na mk nemozev da go smenam hahhaha pozz i backii