Девојчиња прекрасни, знаете дека ич не сум активна, ама секогаш кога ќе ми текне да проверам како сте има по некоја новост. @ANGIE1 мила, ме прерадува. Ти се израдував како за своја. Да си уживаш во лесна и убава бременост. Во врска со постите мораш да престанеш но сепак јади нешто лесно. Не мора да се омрсиш ама целодневно нејадење не е добро за бремени жени. Јас не постам туку ми рекоа да намалам тежина, па пак строго ми ја контролираат исхраната да не претерам и да го испостам организмот иако не сум бремена. Инаку еве полни 10 месеци како секој месец чекам да се израдувам. Месецов некако најопуштено и најнезаинтересирано, што сака нека биде. Имаше месеци кога плачев по три дена откако ќе добиев. Сега ќе видам за една недела што ќе биде. Инаку сѐ испитавме, се е во ред, само што имам миоми, ама четворица доктори потврдија дека тие не треба да се чепкаат и не играат никаква улога во моето забременување. Ама јас ете уште не сум бремена Дали мојава превртена матка не сака да ме израдува не знам. Ама и јас сум за ќотек, секојдневно со нервози и стресови за небитни работо, најмногу за работа. Ајде девојки, сите еден ден наскоро ќе си бидеме мамички, сигурна сум во тоа. И плус последниве неколку дена што ги прочитав, многу позитивна енергија има на форумов, па и таа нека нѝ донесе убави работи
Mila i nie sme so tebe no i ti si so nas, i nie ti bladarime tebe isto i da nie ovde sme edno golemo semejstvo i si ja davame najgolemata poddrska edni na drugi
Џенцки како сте? Денес имате за задача еден позитивен тест тука да поставите, да потегнете нога понеделнички. Епа, која ќе потегне денес да видиме?
@ANGIE1 прво честитки,знам од кога ги очекуваше овие две цртки,кога прочитав и јас се потресов ама оноа од среќа...Послабо влегувам ама следев се.....Со лесно нека е,Господова работа е се,дава оноку колку што може човек да поднесе и во момент кога е спремен на тоа.... <3 Со лесно цела бременост нека ти е,исто и @Dear_Thing и тебе честитки и со лесно,двете сте прилично долго на темава па редно е сега да се радувате... <3 @Надежна мене втората цртка ми се гледа горе како црвета бледо едвај а доле не,дај Боже да си во ептен рана бременост...покасна овулација...
Јас немав односи 4 месеци поради што моето либе беше во странство,дојде,имавме три пати за една недела,па од денес е ден за недобивање,ако сега Севишниот ми ја исполни желбата ќе бидам пресреќна....Искрено чекам и друга да објави тест со две цртки денес...
@BirMelek е бремена веќе 4 месеци (скоро 5) , знам зашто сме еден ден разлика. (Сори срцка што се умешав)
sisi така не е валидно. Наутро, пред било што друго да направиш. Јас сабајлево мерев. 37 ми беше. Инаку до добивање имам уште 3 дена. waiting........ Инаку и јас мерам со обичен. Ректално.
Јас пред 4 дена правев од што не ми држеше гзов место ама негативен беше,тоа беше фактички на 10 ден од односот... Мене ми е точна на 28 дена,ама последниве два месеци на 30 доаѓа па ќе си дадам фора уште 2 дена...
Жени, Selfclear тестот навистина покажува 5 дена од зачнување, или сепак треба подолго да се чека за сигурен резултат?
Јас знам 8 дена после зачнување. Ама секако дека најдобро е да чекаш да ти касни и така нај рано кажува тој..
Мене сигурно ми е 10 дена после односот преку крв или 14 дена после истиот преку урина. Има случаеви нивото на хормон да е доволно високо и предходно, но не би рекла дека е сигурен резултатот, посебно поради честиот лажно негативен.
Срцко среда е 29ти,значи четврток е денот за недобивање ,не брзај почекај си за тест барем еден ден да ти доцни.
i mene mila mi idese na 28 dena,a poslednive nekolku meseci mi ide na 30-31 den zosto e taka pomesteno dali znaes?
Женски како сте .. Неможев поединечно да ви враќам фала ви на сите само убави работи да ве пратат . јас утре закажав на гинеколог и некако имам страв за се да биде во ред .. Чудно се чуствуваме некако .. Па дај боже да биде се ок ..