Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Уште едно прашање колку треба да биде вредноста на хцг хормонот за да на резултатите од крв покаже дека сум бремена ?

2. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Во Авицена имаш Бета ХЦГ со титер мислам така се викаше и е 700 мкд и покажува која недела според вредноста

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Срце, кажи ми поголема плачка си од претходно? Јас во второ тромесечие сум влезена и уште си плачам без причина. :)
    Плус не се оптеретувај, ќе ти кажат утре на боцкање колку треба да е висок и сл. Значи билив ми трудно си. :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    ништо не ми кажаа

5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    @ANGIE1 srce znaci 100% si bremena testovite ne mozam da pokazat lazno pozitivni... i kolku za informacija i kaj mene koga ostanav bremena se vide tek duri 6 nedela :) taka da samo se opusti i ne se zamaraj dopolnitelno uzivaj si setaj si i ic da ne ti e gajle, normalno mnooogu e minimalno za da se vidi

На Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Хахах знам сега досадна сум .. Ама во принцип и таква нестрплива сум . че си пукнам од утре иначе плачка од кога видив две цртки и ја плачам и дома ги расплакав в .. Прееска кај докторот се изнаплакав .. А и големм многу голем паничар сум.. Таква ме направил животов јас се што посакувам го добивам на потешкиот начин .. Така за бебчето не ми се верува уште . страв голем си имам

На stejsi2005, Bebulleee и LadyC им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Многу си слатка и не си досадна ИЧ! Ќе си плачеш тек допрва кога ќе го чуеш срценцето... Еве само што ти пишувам се потсетив како ми беше јас кога чув и се расплакав одма. Не се секирај, а за паничар? Слободно обрати му се на паничаров што ти пишува моментално. :rofl:

На stejsi2005, *sisi* и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @ANGIE1 znam deka si nestrpliva i sekako deka sakas potvrda deka se e vo red, ama milicka, rano e za da se vidi nesto. Osobeno bidejki nikoj so sigurnost ne znae koga se zacnalo plodceto. Jas poucena od iskustva na moi bliski koi eve vaka kako tebe se rastazuvaa deka nema nisto, zaminav na doktor otkako mi docnese 13 dena otprilika. Velam od prilika bidejki menstruacijata znaese da mi sarne i se dvizese od 24 do 28 dena. Duri i togas vidovme samo normalen zacetok na bremenost. Malo tockice smesteno vo matkata. Srcence slusnav posle 9 dena od prviot pregled:)
    Najmnogu od se e bitno da ne se potresuvas sega. Toa mnogu vlijae na se. Znaes deka se ni doagja od glavata najmnogu;)
    Relaksiraj se malku. Za spokoj eve napravi si bhcg, ma da mislam deka nemas potreba. Ako mozes pojdi na lekar za 10tina dena. Znam deka ti se cini daleku, ama sigurno togas ke si go vidis tockiceto:*
    So lesno i so srekja mila(fingers)

На LadyC, zalosna и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    I kaj mene bese isto..jas do dusa neni napraviv test doma direkno pojdov na gin (posto si znaev deka sum bremena).. tamu mi napravia test i dok mi kaza deka sum bremena i neni me pregleda na eho..posle 1 nedela pak pojdov me zirna na eho i ne vide nisto i pak doma uste edna nedela cekav si placev od strav .. slednata kontrola go vidovme bebusot se si bese vo red..i eve ja malava sega 5 meseci polni :)

На LadyC и Asiana им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    @zalosna
    Дојде да дадеш поддршка?

На Libra88, kukla21 и pandelka им се допаѓа ова.
  11. Divine91

Divine91 Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    54
    Zdravo zenski provervav hormoni vo Plodnost teestosteronot mi e 42.3 prolactin 22.2 lh 5.2 FSH 7.3 estradiol <20 ..

12. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Zdravo na site celo vreme ve citam I pratam so sreka I lesno na site trudnicki a za site nie sto se macime da staneme mamicki vi preporacuvam da go piete cajot MACINA TRAVA OCAJNICA deluva 100% ako ne prviot mesec do tretiot obavezno I ne se pie za vreme na menstruacija moja prijatelka go piese ostana bremena sega jas go pijam vredi da se proba :)

На *sisi*, pandelka, stejsi2005 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mici-22

mici-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    911
    Srcka a kaj moze da se kupi toj caj?
    Fala i backi :* :* :*

I cestitki na site idni mamicki i da si imaat skolska bremenost..backi za site :* :* :*

14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    jas go kupiv od bilna apteka I na samata etiketa pisuva deka e za plodnost :)

На mici-22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. supaa

supaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    32
    Mnoguu sum tasna edna godina se macam da zabremenam i nikaku da se sluci toa :(

16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Imate li pra
    Se znae li pricinata zosto ne mozes da ostanes bremena imas li praveno ispituvanja?

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    зависи кои се граничните вредности, секоја лабараторија различни има, тестостеронот на пример јас кај што проверував има граници од 0,1-0,9. Така да според таа граница ти е мноооогу висок, што не верувам таа да е користена
    овде сите сме така, али без паѓање у депресии, еден ден секако ке биде

На bella.gk, Bebulleee и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  18. supaa

supaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    32
    Ne nemam napraveno nikakvi ispitivanja,hmm sto znam se plasam :/

На cruella de Vil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Nema sto da se plasis samo moze so toa da se resi i da se otkrie ako ima nekoja precka i normalno da se dojde do posakuvanata cel. Si bila li na ginekolog na pregled da pogledne dali imas doaga do ovulacija? Na kolku vreme ti doaga menstr?

20. supaa

supaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    32
    Imam redovna mens. Sega planram da odam na ginekolog ama stvarno mn se plasam mn