zdravo i jas dolgooooooo vreme ne sum bila aktivna,ama ve citkam po malku koga imam vreme ,i tuka sum nekade i jas, celo vreme se obiduvame no nikako da fati, + jas imam i neredovni menstruacii koj ima iskustvo so toa neka pishe ,bev na genikolog mi vika- deka taka e toa so mene od koga znam za sebe nemam redovni menstruacii imam zemano hormonski apcinja no nishto od toa, sega se obiduvame za vtoro detence ,imam edna kerkicka 5 i pol godinki veke ima .neznam kako ke bide zdravje samo se ke dojde na svoe ,ama nekako teshko mi ide veke edna godina se obiduvameeeee........i da stiskame palci za site nas.... [mod-kirilica:2ize95sw][/mod-kirilica:2ize95sw]
Дали може да ми кажете кои документи се потребни за инсеминација? Ќе ја правам на клиника, а не сум од СК и не знам што треба да земам со мене. Од кого и каков упат треба да земам дали само за мене или и за сопругот? Фала ви многууу. Инаку сеуште не ми е дојдена, ама до вечер осеќам дека ќе дојде
Здраво на сите феминки!! Јас сум нова овде и сакам да ве прашам нешто..Три месеци поминаа од нашата свадба и секако дека пробуваме да направиме бебе ама ништо!! И пред неколку дена бев на гинеколог и ми каза дека имам воспаление на левиот јајник и дека несмееме да правиме бебе сега ....Ми препиша цитерал и дифлуконазол и треба да ги пиеме заедно со сопругот 10 дена, и после тоа 10 дена пауза и на преглед каде што ке се земаат три бриса за на микробиологија.. Дали е тоа лошо или?? Поздрав до сите
после 10 дена кога ке добиеш резултати од микробиологија ке дознаеш колку е лошо. Јас мислам дека не е страшно само треба да се излечи. А зошто и маж ти треба да пие лекови не разбрав
Треба и он да пие да, затоа што и он е носител на тоа воспаление , така ми каза докторот!! Сега и двајцата ги пиеме лековите , ми каза дека папот ке ми бил добар само тоа воспаление мора да се излечи. Односот треба да ни биде заштитен и тоа ми нагласи...А мислиш дека мозе да биде несшто лошо?
епа штом така ви кажале, почитувајте го мислењето на лекарот, ќе помине, јас мислам дека не е страшно.
не плаши се,не е ништо лошо,,не смеете да праите сега бебе бидејки требе прво да се излечи воспалението и дека примаш терапија ,нема за што да се нервираш само придржувај се кон правилата и редовно посетувај лекар другото ке се среди ,ке имате бебче.позздравче
Здраво da27, Ич да не се секираш, и јас имав воспаление на левиот јајник (докторот рече од недолечена инфекција) и ги пиев истите апчиња и за две недели од кога ги испив ми зема брисеви и се беше во ред. Со апчињата се ќе се повлече ама морате да бидете дисциплинирани и да ги пиете и двајцата и додека не каже докторот дека е сигурно да немате незаштитени односи затоа што така цело време ќе се повторува инфекцијата. Позз
se izvinuvam poradi latinicata,placam i pisuvam, sest dena mi docni i mi tekna deka piev makropen ,u,iram od strav da ne sum bremenea a makropemnot koga go piev cekav da mi dojde
pred nekoj den togas bev vo iscekuvanje na ment.imav znaci deka ke mi dojde ,no ete ne mi ide ,sea po drugi forum,i citam na n im se slucilo toa pa se b ilo vo rwd pa se smiriv malce
Не се секирај,а што бидна тестот ти го донесоа ли?Те читав и предходно па видов дека чекаш тест од друг град да ти донесат,али ти пишав и во темата симптоми на бременост да не се замараш многу за рекла казала,штом си имаш сериозна врска и дечко ти и ти сте се олдлучиле за официјализирање на врската и за бебе немој многу да се секираш кој што ќе рече,не дека јас сум поразлична ама сватив дека кој што сака може да зборува не ме интересира тоа повеке потруди се и тебе да не те интересира...ти посакувам 2 цртки
utre ke stigne lale,abe ne se zamaram jas sto ke recat dr. Ama toa e intimna rab sakam sama da si vidam i da si spodelam so kogo sakam,inaku ne se zamaram nie ne sme mali i site ke razberat,no prvo nie da si spodelime i sekako so vas tuka,tuku makeropenot me zagrizuva jas samio panicam sekoj den ke si naogam pop edna griza
Те сваќам целосно ти посакувам многу среќа за тестот да ти излезе позитивен....и не се секирај многу за макропенот оти ако си бремена од стрес може да му наштетиш на бебето,направи го прво тестот ако излезе позитивен право на гинеколог да ти потврди и да ти даде витамини и се друго што треба...кажи му тогаш и за макропенот ама мислам дека нема место за паника,само уживај си
I jas piev Makropen koga bev nastineta,me bea zatnale sinusite...togas se uste ne znaev deka sum bremena.Go ispiv celoto paketce, i zdravje boze se si e vo red so bebpceto sega.Taka da ne se zamaraj poveke so toa,se ke bide ok.
Ти посакувам многу срќа,и се надевам дека ќе ги видиш 2 црти. Од тоа чуство поубаво нема. Поздрав и биди само опуштена
Здраво драги феминки ви посакувам на сите среќа да си видите што побргу 2 црвени цртки ... се надевам дека јас овој месец нема да се разочарам едвај го чекам 9ти уште сабајлето ќе го направам тестот иако немам никакви симптоми единствено благи болки во стомакот но мислам и дека сеуште е рано плодни денови ми беа 24=25=26
strong-girl и јас чекам 2 цртки...уште 3 дена па ке видиме...се плашам..осекам блага болка во градите дали е можно менструација
направив пап тест и чекам резултати,инаку ме гледаше вагинално и се беше во ред...сега остана само да чекам 2 цртки...за 3-4 дена ке видиме оди направи си пап тест ако не си,на него ке покаже се...за посигурна бременост.поз се читаме