1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @*sisi* ajde srcka i jas bev takva so bolki kako da kje dobijam ajdee kje vidis utre dve ubavi crtki na testot, si vikav aha kje dobijam i ne dobiv a i usye gi imam bolkite, ajdee utre stanuvaj sabajle i odma test i pisuvaj tuka nie cekame :*

На pandelka, Bebulleee и *sisi* им се допаѓа ова.
  2. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Blagodaram i na tebe i na site tuka gospod samo ubavini da dava i da si guskame bebinja naskoro :*

На bella.gk, pandelka, Anetaoh и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На manako, Lavica26, Valentina888 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    Bas go gledav ova vcera i si se mislev eeee vistina sekij sam si ja kroi svijata sudbina neli, a i ja bi go skratila da ne mi tezi hahaha :l::l::l::l:

На *sisi* и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Мислам дека порано имаше пишано дека ти кажале полицистични јајници, не се секавам ама мислам дека беше ти, ако е така не очекувај редовен циклус треба да си среќна ако добиваш на 31 ден ако сум грешка извини не сакам да те разочарам ти пуштам среќа за //.:hug::hug:

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Nikogas vo zivotot mi nema docneto osven togas koga ostanav bremena ( a simptomi za PCOS se neredoven ciklus i sega seto toa mi e nepovrzano i treba da imam hormonalni poremetuvanja akni i slicno) site ovie simptomi ne mi se karakteristicni za mene bidejki poznavam drugarka so Pcos pa mi kaza deka cel mesec ne i doaga pa posle cel mesec ima krvarenje itn. zgolemena vlaknatost,akni i sl.
    Ostanuva da pocekam pa ke videme do sega mi e bila redovna ( a i druga informacija. policisticni jajnici ili gi ima ili gi nema ne moze da mi se pojavat mene od nikade cel zivot sum gi nemala i sega op ajde jas imam i toa ne se postavuva taka Dijagnoza od eden pregled doktorot mi vika imas posle 2 dena zena mu bidejki rabotat zaedno mi vika nemas ) covek stvarno da ne znae na koj da veruva.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро девојчиња. Се бара @*sisi* да се пријави со позитивен тест веднаш! Од 5ипол сабајле ја чекам ! :D

Ако уште некоја е волонтер и извади позитив тест нема да ни смета нормално. :D

На Lavica26, pandelka, stejsi2005 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Zdravo Decki
    Jas sum epten nova na forumov i gledam imate pisuvano za se ona skoro jas sto imav.
    Sakam da odam na in vitro kaj Petanovski vo Remedika, pa da prasam dali nekoj imal iskustvo so nego i kakvo?

Inaku imam 36 godini i nekako kako da me gazi vremeto, tri godini skoro se obiduvame da zacneme i nisto. Prvata godina neli vikaat normalno e da nema nisto. Posle pocnav so ispituvanja pa mi otkrija policisticni jajnici(nitu eden ginekolog mi nese kazano do togas deka imam takov problem, a i nemav nikakvi simptomi za policisticni jajnici), pa posle spermata ne bese dobra, i toa go sredivme, HSG-to pokaza pregrada debela 15mm, i nea ja otstraniv, spermata se podobri sega e odlicna, i pri prvata inseminacija bese dobra ama ne se fati. Tiroidnata zlezda mi e otstraneta i maticnata na patofiza mi preporaca da ne se maltretiram so inseminacii deka sum idealen kandidat za in vitro.
    Iskustvovo go spodeliv za slucajno nekoj da ne ima vakov problem kako mojov, pa da si pomogneme.

Pozdravce

9. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Имаш ли редовен циклус?

10. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    sega od koga se obiduvam da zabremenam ne, nekogas mi docni i po eden mesec, minatiov pat ciklusot mi traese 35 dena

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Пред колку време е отстранета тироидната жлезда? И каква терапија примаше е важно. Ако си одела на тие зрачењата после тоа, барем една година минимум треба да се чека за бременост.
    А зошто одма на ин витро да одиш, пробајте некој месец со стимулации ако имаш ПЦО и немаш овулација, а спермата е добра. Не гледај ја ти др. на патофиза таа не е надлежна да те прати на ин витро, туку најди си добар гинеколог и слушај го него.

12. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Tiroidnata mi e otstraneta pred 9 godini, redovno si primam terapija i odam na kontroli.
    Jas mozebi pogresno se izraziv, ne me prati taa tuku Tofovski mi preporaca da odam bidejkji toj ne pravel tolku cesto in vitra.

13. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    @*sisi* ajde zeno pravi test, ne mozam na rabota da se koncentriram..ti ja prakam celata sreka na svetot (fingers)(fingers):inlove:

14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ovde sum cela vecer ne zaspav ko sto treba od vozbuda. Resiv utre da pravam test da vidam denes kako ke bide bidejki vo fevruari mi doslo isto taka na 32den, a denea mi e 32den pa da vidam sto i kako ke se odviva situacijata edna od feminkite pisa deka moze i od pcos da e vaka. Zatoa ne sakam da se razocaruvam so test taka potesko ke mi e, a sekako i vcera kasno izlegov pa se zatvoreno. Vie sekako prvi ke doznaete :*

На ♡BuBaLe♡, pandelka, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Иначе и мене ми е без везе...и јас имам полицистични,а немам нити акни,нити ми каснела повеќе од 6 дена ,и тоа само еднаш...редовна од 28-30 ден максимум...До пред две години ми немаше кажано гинекологот дека имам полицистични,од тогаш навака ги имам....неможам искрено ни јас да најдам н.з.с......Ајде утре добри вести :*

16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da po moeto znaenje i guglanje policisticni ili gi imame ili gi nemame.

На QueenP и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  17. bubalce

bubalce Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    281
    Добро утро, добар ден на сите :) Јас се разбудив со уште поголеми болки денес и сега веќе личат на болки за добивање. Иначе датумот ми е во понеделник, ама некако осеќам дека и порано ќе се разочарам :( Ајде некоја денес да не израдува. Утре го резервираме местото за @*sisi*

На *sisi* и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  18. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Само не ми е јасно како може да имам полицистични да ми е редовна,и нормално и секој месец овулација....хммм...

19. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    E i jas se cudam istoto, posebno ako nemas simptomi, mene mi kazaa deka imam policisticni jajnici prv pat koga bev da se konsultiram vrska so bremenosta kaj maticniot, prethodno ni vo sistina ne mi kazuvaa deka gi imam a odev redovno na kontroli.

20. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Мила и жени што имаат родено може да ги добијат, на пример сестра ми има родено 4 деца и одпосле и најдоа полицистични. А тоа што нема кај секого симтоми зависи во колкав степен се развиени,јас ги имам сите симтоми до еден на прв преглед ми ги виде докторката, имам и сликичка дома и сама кога ги гледам буквално наликуваат на грозд пренатрупани се со мали цистички може кај вас не се до толку развиени.