Да... се се пишува. Дури и наа преглед кај и да одиш за време на бременост сите прашуваат. Ако влегува маж ти со тебе да го види бебето ќе чуе. Јас не знам некој да не не праша дали е прва бременост, дали сум имала абортуси, а дури и бизарно - кога поднесов барање за пари у социјално ми бараа копија од мајчина книшка. Мислам шо им е гајле нив дали сум абортирала? Дај Боже да си бремена сега а за ова ќе се реши најмал проблем у сета радост ќе се заборави.
Колку што прочитав на интернет сега, ова е аномалија на матка со најмал процент на правење проблеми, абортуси и слично, така да не се плаши. Важно е да направиш ХСГ и 4Д ехо за точно да се постави дијагноза, да се види формата и да се измери големината. Јас имам uterus unicornis, тоа мислам дека е најлошата аномалија што постои, како само пола матка со еден јајцевод и ќе умрев од мака кога ми кажаа ама со 4д подоцна се утврди дека сепак има убава форма и само 1.5цм е помала од просечната нормална. Патем, сега природно сум трудна, така да, немаш гајле Ама мораш подетална проверка, а за натаму за носење на бебчето, само Господ, големината на матката ништо не значи. Има жени со нормални матки, па милион други проблеми; има со еднороги матки близнаци што износеле. Во секој случај, не се плаши.
Здраво женички само Ви испраќам поздрави од "пеколно жешкиот"Охрид,утре е празник и со Господ напред она што го посакувам за себе го мислам и за сите вас а тоа се 2 || што поскоро,мојот ден за( не)добивање е среда,денес ми е 28 ден од циклусот но денес и вчера омалаксаноста ме уби...па да видиме дали овој месец кломифенот ќе го направи своето...држам среќа за сите...
Ти благодарам многу ми значат вакви охрабрувачки коментари.Ќе одам следен месец на HSG па ќе видиме што и како. Имај лесна бременост
Здраво женчина, како стоите со жешково... Ќе ве прашував ТОРЧ дали се прави Битола? @*sisi* Мила не се разочарувај и ништо да нема, нов ден- нов почеток. Следниот месец повеќе акција и ќе биде. Негоо направив договор со штркот што ме посетува секој ден. Бесплатно спиење, јадење, ама со празни раце да не ми иди Го пратив малце и до Охрид да летни Онда го пуштам кај сиииите вас... Поздрааав
*sisi* Не сакам да те разочарам јас кога останав бремена требаше на 10 јануар да добијам,не добив и на 11 направив тест беше позитивен со една посветла цртичка еве ти и слика, ама за жал кај мене не бидна добив внатрешно крварење и морав да абортирам на 9 недела. Се надевам дека кај тебе а и кај сите други ќе биде се во ред од се срце ви посакувам на сите <3
Девојки како сте? @*sisi* многу ми е жал за тестот, ајде мила шо не било денес, ќе бифе утре- а кај тебе еднаш фатило, нема зошто да се грижиш- пак ќе биде. Ќе биде тогаш кога ќе се ослободиш од мислата за абортусот. Не си сама, секојдневно жени поминуваат низ тоа ти си ја помати свеста..не грижи се, па и мажот ти да дознае ќе разбере..не си сакала тогаш, погрешно време. Се случува. Јас имам еден куп домаќински работи ама ме мрзи, ми се плаче.. Гледајќи по нет сретнав нешто што ме потсети на сите што сме или се биле гости на оваа тема, дај боже да ја затвориме во иднина. Ви испраќам прикачен фајл полн со мотивација..Можеби имаме мн скалила за одење, ама ни е гајле. Ќе си бидеме подршка една на друга и ќе успееме.. Ве гушкам сите и ви посакувам плодна недела..
Zeni, a ima li sansi da se pokaze lazno negativen testot,ova prv pat t.e vtor pat mi se slucuva kako mi kasni vo zivotot prviot veke kazav koga ostanav bremena i ete sega od sto e mozno vaka sekogas sum imala disciplinirana menstruacija???