Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. dunika

dunika Форумски идол

Боли многу најчесто на едната страна,некогаш дури и ми се повраќа,напната сум и ми се плаче,храна позачинета ми е гадна и сл,едноставно си го познавам телото и знам кој ден ми е најплоден..менструација не ми е толку болна:whew:

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Најчесто ме боли едната страна кај јајниците, бел секрет како белка од јајце и желба за СЕКС :!:
    :lol::lol:

bela.m, delvi, pandelka and 2 others like this.
  3. bubalce

bubalce Истакнат член

Убави, ајде совет. Денес треба да добијам според просек на 30 ден. Арно ама имало месеци кога ми доаѓало и на 31 и на 33. Вие кога ме советувате да направам тест? Не ми е за разочарувања и слично, веќе се навикнав :) туку според вас до кога би требало да чекам? Обично го правам следниот ден, да речеме утре, ама сега некако не ми се замара да мислам дека морам утре да го направам, а да добијам задутре.

4. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

@Sisi ајде барем ти кажи добри вести :hug::hug:

pandelka likes this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај почекај уште 2-3 дена, ако не дојде ќе правиш. Мислам, тоа е мој совет. :)

bubalce likes this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

@*sisi* да те чекаме утре со новости? :) :*

7. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

bubalce jas nekako kako da osetiv dve crtki kaj tebe :nod: mozes i denes da si napravis test..samo glavata gore i misli pozitivno :hug:

pandelka and bubalce like this.
  8. Lena19

Lena19 Истакнат член

Целиот живот си чекорев по еден пат кој беше исполнет со одлуки кои водеа до исполнети цели и желби. Со школството никаков проблем и пречка, со љубовта сум од мој 17 години , фамилијата ми е севкупна, домот најтопол. Се омажив на 24 години, пред скоро 1 година, целиот живот го правам правилното и искрено за ништо се немам помачено. Првите месеци од бракот не сакаше сопругот да пробуваме да го добиеме најскапоценото нешто за кое сме и создадени, смислата на животот,требало да се вработам. И тоа набрзо се случи. А сега?
    Сега пробуваме секој месец од Февруари и сеуште двете цртки не се појавија, камо ли за се да се мачев а ова да дојдеше брзо и лесно...но не е нарачка и тоа треба да се сфати! Можеби е прерано да зборувам и не се жалам туку почнувам да чувствувам притисок од другите луѓе, кога ме поздравуваат ме гледаат во стомакот, ако јадам малку повеќе прашуваат да не си бремена? Кога зборуваме за 10та тема внесуваат бабини лекови за побрзо забременување, а на мене само ми доаѓа да извикам на цел глас да не ме удираат по оваа раничка која поради општествени притисоци почна да се отвара. Јас знам дека господ нема да заборави на ниту една од тука и сите си имаме свое време кога ќе не благослови со најмилото нешто. На една жена пред 14 месеци од мое окружување и кажаа дека 95% нема да забремени никогаш, сега е мајка на синче, остана нормално бремена по добивањето на резултатите. Надежта никогаш не смее да се изгуби. Треба да се опуштиме и да уживаме во животот пред се и се ќе си дојде. Поздрав идни мајкички

9. manako

manako Активен член

Pozdrav i do tebe i sto pobrgu da otides vo trudnicki muabeti

Lena19 and Bebulleee like this.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Како јас да сум се опишувала. Само без тој дел дека мажот не сакаше уште веднаш да пробаме. Само ние сме веке 4 години така, секој месец-нова надеж дека ќе биде природно...

bela.m and Lena19 like this.
  11. bubalce

bubalce Истакнат член

Ќе почекам утре или задутре ќе го направам. Денес и така имам многу вода пиено, па да не ми искочи лажен негативен па да се чудам после зашо ми касни. Триста филмови и болести ќе си измислам :)). Секако прво тука пријавувам :*

stejsi2005 likes this.
  12. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Zenski da ve pozdravam samo. Periodov treba da dobijam ama nemam nikakov simptom za dobivanje. Samo da ne ispadne ko lani da ja provocirame so apcinja.

bubalce and stejsi2005 like this.
  13. manako

manako Активен член

Daj boze da imas sto pobrzo simptomi za bremenost:)

CocaColla likes this.
  14. CocaColla

CocaColla Истакнат член

не барам симптоми ваљда затоа и ги немам :D

pandelka, stejsi2005 and manako like this.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Јас значи си добив на точен датум,ми траеше три дена,првиот и третиот ден имав немав обилно крварење ама вториот за сите три дена...веќе 5дена од кога ми заврши јас уште ги имам истите симптоми како за добивање,грчеви во јајници и во стомак...стега па ќе пушти...идам јас да направам еден тест,зашто ме фаќа паника...да не е нешто не дај Боже...овакви болки после завршување на менс. не сум имала никогаш...

babyhope likes this.
  16. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Кога не треба да добиеш? :)

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

вчера ;)
    ми се случувало коа сум била физички многу активна и коа сум кревала тешки работи

stejsi2005 likes this.
  18. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Овој месец само еднаш активна на базен,ама тоа пред две недели..:) Тест кога ќе праиш,ајде се надевам нема да дојде онаа смрдлана :)

CocaColla likes this.
  19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

во четврток секако сум на преглед така да тест нема :D

bubalce and stejsi2005 like this.
  20. bubalce

bubalce Истакнат член

Јас пак со барање совет, знам досадна сум :) 90% од времето сум на точак па почнав да се мислам дали и тоа да го сменам. Читав ваму таму дека нема опасност, освен од паѓање и повреда, а и докторката ме гледаше ко малце луда сум кога ја прашав пред неколку месеци. Значиии уште не се ни знае јас дали сум трудна а гледајте на што мислам :) изгледа стварно ми фали нешто у главава :). Не знам дали да се понашаш нормално или да почнам да менувам еве вакви работи.

@CocaColla ајде душо, нарадувај нѐ. Те чекам нестрпливо.

CocaColla and *sisi* like this.