Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    (fingers)(fingers)(fingers)

2. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196

3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ми дојде женички после 7дена доцнење еве ја тука. Колку ми е тешко не знам ова прв пат ми се случува да нема бременост,а да ми доцни :( :( :(

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    ;( можи беше некоја циста :(
    Многу ми жал, ајде следниот месец повеќе работа :hug:

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Вчера гледав едни таблети Матрика се викаат ги пијат за цисти ама да помине ке одам на гин.па ако е циста ќе ги земам апчињата.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Појди си на гин. @*sisi* ќе ти каже најдобро што е причината, немој да очајуваш, се случуваат разни промени во организмот кога се обидуваме за бебе, ќе се среди, те гушкам :hug::hug::hug:

7. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Zal mi e,ama jas pak ke kazam stom ednas si ostanala prirodno pak ke ostanes.Bez preporaka od ginekolog ne primaj nikakvi lekarstva mozes da isporemetis i ona sto e vo red.

8. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342
    Zdravo zenicki,sakam da spodelam nesto so vas,uste 6dena do mojot sl.ciklus,sega od sabajlevo primetiv nesto mnooogu cudno za mene,pri skoe odenje vo toalet,posle brisenje imam nekoj bel gust sekret,do sega sim go nemala,sto bi trebala ova da znaci neznam,ako imal nekoj vakvo iskustvo neka mi pise,pozdravdo site vas mili zenicki :*

9. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Да и јас приметив дека организамот се менува кога имаме незаштитени односи . Од денес почнав да си го пијам маслиновото масло со смокви. Инаку имам низок естрадиол па и тој има удел во сето ова. Колку е тежок патот кога човек се бори за нешто.

На stejsi2005 и babyhope им се допаѓа ова.
  10. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ми влеа надеж мила. Ти благодарам :hug: :hug: :*

На manako му/ѝ се допаѓа ова.
  11. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Така е, ама ќе успееме, па ќе заборавиме на се што сме поминале :)

12. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    И вештерката дојде...без нити еден симптом за добивање...

Прикачени фајлови:

На QueenP и manako им се допаѓа ова.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Не губете нaдеж женички,и јaс пoминaв пo тoј пaт и знaм кaкo е.Дaли сте прoбaле мaкa вo прaв дa пиете?Јaс некoлку месеци пред дa зaбременaм(a зaбременив сo терaпијa сo клoмифен)пиеви мaкa секoј ден.И јaс и мм.Истo тoј зеде пиеше цинк,јaдеше oреви,лешници,бaдемo,бaнaни.Сaмo oпуштенo,стресoт мн влијaе,јaс пoследниoт месец oд терaпијaтa кренaв рaце,рекoв прoбaвме мн рaб,сегa aкo не биде не идеме никaде и не прaвиме ништo,млaди сме кoгaбиде тoгaш.Бaш тoј месец не се зaмaрaвме дaли ќе фaти или не,не ни гледaв нa кaлендaр кoј ден требa дa ми дoјде нити симптoми oчекувaв.Десет денa ми дoцнеше и не сaкaв ни тест дa земaм,секoј месец негaтивен.Мм убеден бремнa си и гoтoвo,ме убеди зaминaвме нa гинекoлoг,тaму не се гледaше ништo,ете знaев рекoв сaмo џaбе пaтoт.Ни дaдoa упaт зa bhcg мм зaминa нa рaбoтa јaс вo лaб.и целo време три сaaти седев вo чекaлнaтa дoдекa бидaт резултaтите гoтoви.Ги зедoв видoв вреднoстите,се јaвив кaј дoкт ми викa успеaвме бременa си.Незнaм дo дoмa кaкo дoјдoв,дoјдoв легнaв пoд ќебеи плaчев,му се јaвив нa мм,пa нa мoите,пa кaј свекрвaми и сите плaчевме.Ете сегa сум среќнa мaмa.:inlove:
    Пс:следевме мн сoвети,мoже смешнo мoже не aмa кoгa имaш мaкa се ќе прoбaш.Секoк ден секс нее препoрaчливo,бaрем преку еден ден(oвa зaрaди спермaтa нештo беше),мм избегнувaше тесни гaѓи,туширaње сo тoплa вoдa,и дa стaвa лaп тoпoт вo скут.Пред oднoси јaс вo плoдните денoви седев вo тoплa бaњa,јa пoлнев кaдaтa пa пoсле прaвo вo кревет :)

Последна измена: 6 јули 2016
    На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Victorian, ivanshe и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Јас овој месец ги користев oview тестовите,на 15 ден ми ги покажа 2те цртки потемни,но сепак ми дојде денес,па дали се случила овулацијата покасно или не не знам...сепак ти посакувам многу среќа за 2||...

15. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300

Fala Srcka
    Treba da dobijam na 9-ti pa ako mi kasni znaci imalo. Mada kaj mene redovno si kasni, aj malku pozitivo razmislvanje moze nema da dobijam mesecov :)

16. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mozebi ne ste go fatile momentot... mozebi spermata na tm e poslaba... ima mnogu faktori koi mozat da vlijaat...

17. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    *sisi* nikako razocaruvanje,eve si dobila od kako ke pomine opusti se i pocesto sakajte se so mazeto. A se slucuva da docni od mnogu pricini cisti,hormoni,stresni situacii,a moze i toploto vreme da vlijae. Eve ke ti kazam od kako probuvame da gi vidime tie dve crtki (skoro 2godini) pocna da mi docni da podranuva,a pred toa mi doagase na 28den kako svajcarski casovnik( znaci od mnogu mislenje i stres pocna da BRLJAVI po kumanovski kazano). I prvo na doktor da vidi sto e pricinita za docnenje i nemoj nisto na svoja raka da pies. A mozes i hormoni ovoj mesec da ispitas ako deneska si dobila vo Petok proveri si. Te guskam mila :hug::*

18. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @mariatim ke sakas da mi kazes od koja maka pievte. Ja lani piev taa sto e od "biokult"sega zemav od "bio cosmos" i nekako ima razlika vo vkusot. Sega se mislam dali pak da si zemam od " biokult" ne znam ne sum pametna :?:

Da napomenam i dvete se vo prav

19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Oo пoим немaм oд дм купувaвме oкoлу 500ден беше

20. gorgieva.44

gorgieva.44 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    zdravo..
    So decko mi poveke pati se obiduvavme ..
    i testovite negativni...
    pocna da mi kasni po 35 dena beh na ginekolog mi dade apcinja za belo pranje posto imam, i apcinja za da dobiam.
    potoa drugiot mesec isto i beh na privaten ginekolog mi rece deka imam policisticki jajnici ...
    i mi rece zasega da ne pijam nisto posto se obiduvame..
    mislite mi se tamu a so deckoto sme na odmor, i toj neznae za sitiacijata a saka bebce i ne sakam da go razpcaram.. sto da pravam :(