А бе па и вие одма му с е сипавте на девојчето. Мислеше дека таа шо се труди останува трудна. До јазиков нѝ е, не е до неа. Боже што сѐ нема да прочиташ. Ова со метлата ми е врв. Мене една ми рече да сум одела во манастир пола година да се исчистам од гревовите, грешна сум била шо сум чекала до сега и кариерата ми била на прво место затоа Господ ме казнувал. Сѐ шета по светов и со свашта го делиме воздухот.
Moze loso se izraziv, sakav da kazam relativno se ako ne i se, moze da se postigne i da se uspee, jas nacinot nemozam da ti go kazam za mene mozebi nacinot e da trcam sekoj den po kej, za tebe mozebi adrenalinot koj se sozdava vo teloto dedak slusas detska smea ...zatoa rekov deka sekoj individualno i sekoj sam treba da si go najde nacinot. Zasto JAS misalm deka, nemoze nikoj da mi kazuva ni odlucuva, nitu ti nitu nekoj doktor nitu bilo koja individua na svetov, dali sum jas sposobna da rodam dete, dali sum neplodna ili da mi kazuva dali mozam da ostvaram potomstvo...
јесте да у медицината 2 и 2 не се 4 ама не се за потценување докторите коа ке кажат дијагноза, ако со медицински лек не бидне нешто со бапски па ич
Што? Мислам дали читаш што пишуваш, во ваква осетлива тема ти тресеш глупости, секоја чест! Немам коментар
Ах, кaмo дa беше сaмo дo вербaтa и желбaтa, тoгaш сум сигурнa декa oвaa темa немaше ни дa пoстoи. Зa жaл, мнoгуминa се сooчувaaт сo медицински пречки и прoблеми нa пaтoт дa дoбијaт дете, и тукa вербaтa и желбaтa не се дoвoлни зa дa се нaдминaт тие пречки. Се нaдевaм декa не си oсетилa и никoгaш немa дa oсетиш кaкo е кoгa пoстoи прoблем вo реaлизирaњетo нa еднa женa кaкo мaјкa и кoлку мoже дa биде трнлив пaтoт дo свoе пoтoмствo. Мaлку требa дa рaзмислиш кaкo се изрaзувaш вo вaкви oсетливи теми.
Гужва во аптека, една девојка доаѓа на ред: – Имате ли тест за бременост? – Да, еве овој е германски, со точност до 96% и чини 300 денари. – А нешто поефтино? – Кинески, со точност до 75%, чини 100 денари. – А нешто уште поевтино нема ли? Од крајот на редот се слуша глас: – Девојко, оди на ливадата, набери маргаритки – “да, не, да, не …” – со точност од 50%, но затоа пак е апсолутно бесплатен! Малце смеење
За да мислам позитивно ќе си реновирам дома Не можам да најдам збор да опишам колку сум среќна, мебелот си го одбрав слушнав убава вест и за ваучерот . Поминав многу , сите препреки ги надминавме со мм лошо остана зад нас . Ми дојде мирот во душава уште сега си посакувам две црти и до крај ќе се изборам лавски со крената глава како до сега ! Ве гушкам сите и бакнувам
Господ да ми ти поможи. И што побрзо да се израдуваш. Те гушкам силно и се радувам за убавата вест, еден чекор поблиску до посакуваното. Со среќа
Zdravo devojki dali nekoja imala kafeav iscedok pred 2nedeli na dobivanje ciklus sto znaci da ne znaete
Ако ти е овулација се случува. Не мора да значи редовно секој месец. А две недели пред добивање сигурно ти е овулација. Нема место за паника, нормално е. ако ти се повтори кога ќе ти заврши овулација оди на гинеколог
Fala na odgovor ama seuste imam iscedok edna nedela skoro trae mozda toa e odamna nemam pisano nakratko ke pisam mm imase los spermogram pa doktorkava ni dade i na dvajcata terapija so maka kapsuli i eden recept so med 3 meseci da pieme dali nekoja od vas primala vakva terapija?
Utre odam da ispitam skrien seker mi kazaa posle 17:00h da ne jadam blago. Smeam li da kasnam lubenica bar da se osvezam malku na ovie zestini puknav denes.Pozrrav
Сиси јас кога испитував скриен шекер , сабајлето само оспив гликоза 75 грама и ме боцкаа . За не јадење ништо не ми кажале.