Pa mm mi vika ajde be ova e destilirana voda, a jas strvna i ete mi sega nisto togas vo petok ke odam.Tamu pa tie sestrite mi kazaa samo blago da ne jadam drugo se moze.
Receptot e vaka vo golema tegla se stava 2lazici maka vo prav,200gr surovi bademi,100gr polenov prav,50gr pcenicni nikulci i ,200 gr susam melen i edna tegla med pa ke vidime dali ima podobrivanje na spermogramot i tie od kaj sto gi zemam rabotive velat deka pomagale
А мaж ти знaе ли декa и oвoшјетo сoдржи прирoдни шеќери кoи влијaaт нa гликемијaтa? Oсoбенo.лубеницaтa? Зa кaрaње е секoе.испитувaње пoврзaнo сo нивoтo нa гликемијa вo крвтa бaрa дa си глaден , жеден 12-3 чaсa, евентуaлнo вoдa смееш гoлтки. Зaтoa се мери првo шеќерoт нa глaднп, пa пиеш гликoзa и се гледa кaкo реaгирa кoгa е.oптеретен. aкo.oтидеш нaјaденa сaмo ќе се извaдиш oд пaмет сo резултaтите.
pa neznam dali na svoja raka da zemam maka zosto hormonite sega na 3den sto ispitav se ok.Pa dali da zemam maka treba da se konsultiram so ginekolog
мене не ми беше кажано ни за благо ни ништо, и јадев и пиев вечерта, океј ми е резултатот туку ај некое искуство, 7ми ден веке од циклус, сеуште менструални болки имам и по некоја капка крв само, обично 5 дена ми трае, болките ми се првите 2 дена, kрварењето до 3ти ден ми е обилно... можно е да ми е пореметено од жешкото?
Само што се породив и комшика моја ме застанува да ме праша што се случило, а имаше мало бебе и на крај ми кажа па еве земи го моете на неколку саати . И почесто имам слушано посвојте си. Исто ми се случувало кога јадела колешка овошје да каже па бокаче не е трудна па да и дадам и на неа. Сум слушала разни разни муабети кои ме повредувале. Но најбитно што веќе сум отрпнала и не им се замарам.
Свашта се изнаслушав, али коментарите на луѓето се ништо у споредба на се што преживувавме. За мене сите мислат дека не сакам да имам деца, дури и често ме прашале зошто не сакам
На човек уста не може да му се затвори затоа зборат и ќе продолжат да зборат. Него сакав да прашам т.е. да кажам што ми се случува. Кога бев трудна последен термин ми беше во август на празникот , се породив на велигден , мм се оперираше на празник, документите ги однесовме во фондот на празник , кола купивме на празник. И денес сосем случајно дознав дека било празник Павловден . Дали да си земам куќна слава поп да си викнам да ми испее дома , затоа што кај што живееме со мм нема дојдено поп за осветлување или како се викаше тоа за куќата?..
јас не би се оптеретувала толку шо ден е, коа ке погледнеш у верски календар, секој ден е некаков празник
Ah kolku pati sum go slusnala toa opusti se,ne misli na toa i ke bide(moze ima vistina ne velam ne ) no kako da se opustis KAKO KAKO!!!??? Imam edna prijatelka koja pocna razgovor za pravenje deca(bas taka pravenje deca) mi kaza jas zabremeniv koga maz mi sakase od prv pat i za dvete,a i mozam koga sakam vo mesec bidejki cel mesec sum plodna (demek ovulacija imala cel mesec ) . Za da posle nekoe vreme maz kako maz da priznae deka se pomacile i tie da go "napravat prvoto dete ". Isto ni davaa soveti koga i kako se pravat maski deca,kakva ironija imaat dve kerkicki e aj sega sto da odgovoris na toa @bokace moe mislenje e ako navistina sakas i custvuvas deka treba da si go osvetite domot napravi go toa,se sto mislis deka ke te ispolni so pozitivna energija napravi go ne prasuvaj nikogo. Te guskam
@*sisi* moze ke zvucam surovo ama odamna sakav da ti go napisam ova. Te pratam koj i da napise nekoj recept ili deka nesto piel ti vednas prasuvas dali moze i tebe da ti pomogne i da probas so toa. Ako na nekoja nesto pomognalo ne mora da znaci deka i na tebe ke ti pomogne,site sme razlicni. I NAJVAZNO NESTO (pred bilo sto da zemes da pies,jades,da se paris na metla )Te molam oslobodi ja dusickata od minatoto koe ti pravi blokada ocigledno,ili kazi mu na maz ti sto ti se slucilo ili prosti si na sebe i ednostano ne misli veke na toa ete se slucilo i toa e ne mozes da smenis nisto toa POMINALO. Se nadevam me razbiras sto ti pisuvam i najdobronamerno ti go kazuvam ova
od se sto imam procitano najvekje sakav da bide implantacija, ama mene nekolku pati taka pred dobiv Aaaaa daaaa... Ova e vrv na denot moze?