Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Implantacija?

2. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Кој месец си? Машала растеш....
    Одбијте на глупост, некои луѓе немаат доволно култура и капацитет ментален за да разберат како треба да се однесуваат со другите.

Сега во поново време кога ќе ме прасаат кој месец сум, викам трети и си се смеам во себе (се разбира на љубопитните само).
    Не се замарај со другите луѓе, ти бркај си работа ;)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Да прашам да не случајно некој ги нашол во државчево овие прашачиња?

Прикачени фајлови:

• product_7301.jpg
      product_7301.jpg
      Големина на фајлот:
      9,4 KB
      Прегледи:
      31
  4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @KaTe<3 kolko sto se sekavam ti trebase na 9 da dobies? Sto se sluci dobi ili.....:P

5. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Не сум уште, ама мене редовно ми доцни, и плус бев во ремедика кај Петановски на преглед, нема ништо.
    Ми даде некој прашак не можам никаде да го најдам, па дури ни во Србија(као наводно таму го имало) и утре сум на испитување на скриен шеќер и АMF(ко шо разбрав тоа било испитување на резерви на јајце клетки во јајниците). И после треба со резултати да одам кај него да видиме што е како е.И така..:)
    Секако ќе пишам што ми кажале..до утре чекам.

6. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    A kolko obicno ti docni?! I za sto e toj prasok sto ti go dal Petanovski? Da AMH e antimilerijan hormon koj pokazuva rezerva na jajce kletki. A cisto onaka eden test da si napravis,NALI ^_^

7. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Често ми доцни поради полицистичните јајници, некаде претходно имам спомнато дека ги имам, прашакот е за тоа, хормонов тој е само никако да го погодам точниот назив :). А докторот ми кажа дека нема ништо.

Верувај ми срцка имало вакви случаи кога одма трчам тест да направам(милион така речи) , и испаѓа негативен и по некоја иронија следниот или после два три дена добивам.
    А овој пат па немам ни симптоми за добивање,така да тестот ќе почека малку.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Незнам (fingers)
    Дај боже :l:

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebence 22

bebence 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    293
    Ne za dvajcata e da i makata regulira hormoni mozda i od nea da imam jas kafeav iscedok eve veke denes nemam poveke

На KaTe<3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    300
    Jas ne zemav maka prethodno, sega pocnav, ama sum imala takvi slucai. Moze da e ovulacija, implantacija dr ne znam sto e. Moze i da e od maka-ta, aj kje vidam ovoj ciklus kako kje bide

11. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Луѓе , вака...јас и партнерот не се пазиме повеќе од 1 година. Не можам да кажам дека имавме редовни односи и дека правевме бебе, поради тоа што тој често имаше службени патувања, кои се погодуваа често кога имам плодни денови. Потоа , некако имавме фрка со подготовки за свадба, која помина на крај од мај. Некои прегледи имам направено, пап, микробиологија, хормоти, тироидна, фолекулизација, се беше ок.
    Со партнерот се договоривме да активно пробуваме бар 6 месеци , да си дадеме разумен период , пред да почнеме потемелни анализи, и пред тој да прави испитувања (сепак маживе ги удира на психа тоа , па не сакам да се форсираме). Месецов мислам дека сме ок со активности (преку еден ден :) ) , сега сум на 15 ти ден. т.е во овулативен период, си ја чувствувам овулацијата , мислам дека се беше во ред овие денови. Некогаш , претпоставувам кога пука фолекулот , ми потекува кремкаво-црвено....ама докториве викаат дека тоа е од јака овулација. Држете ми среќа, се надевам наскоро ќе си имаме бебче :) ич немам трпение до циклус , да видам дали ќе добијам или не :^):$(hollest)
    ПС: Уште нешто...обично после односи практикувам да не станувам, да лежам и да мирувам. Дали и вие го правите тоа? Мислите ли дека има врска дали ќе се истуширам веднаш или не? Така сум слушнала.... :$:^)

На Acka22, Lavica26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

Ти посакубам наскоро да го видиш тоа што го сакаш,а ако сака да фати ќе фати и лежечки и клечеки и стоечки :)

На bela.m, Bebulleee и frog им се допаѓа ова.
  13. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Благодарам на позитивните мисли :* и јас така мислам.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Тоа опуштете се е нешто што најмногу ме вади од такт во целава ситуација. Божем на копче е. И да бидам искрена, не бев ништо посебно опуштена месецов кога фати, пак си бев подеднакво згрчена и преоптоварена и очајна. Можеби 2% поопуштена зошто добивме подобрен спермограм ама тоа беше све. Ми текнува на постовите што ги пишував од Грчка кога го добив имплантациското, целата во грч, хаос.

На CocaColla, Victorian, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Здраво убавини. Јас да ве поздравам и да ви посакам мноогу позитивни тестови деновиве! Гушкам и бакнувам! :* :hug:

На bokace, bela.m, Victorian и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Kakanela18

Kakanela18 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво пошто сте нај активна тема сакав да се консултирам со вас и да ми кажете каде можеме да направиме спермокултура за мојот сопруг.
    Во *Битола*

Накратко нашиот проблем е лош спермограм од кои подоцна се поправи. Цисти, не редовна менструација друго се е во ред а едноставно не сака. Се надевам ме примате во друштвото фала поз

17. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Nie pravime vo medicina na trudot,pravevme i vo plodnost i potoa vidovme deka toj gi praka tamu samo sto ni naplaka privatno.Pozdrav i do tebe i sto pobrgu da se druzime vo trudnicki:)

На Kakanela18 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  18. Kakanela18

Kakanela18 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Фала ти многу а колку кошта таму? И колку време можи примерокот да стој? Мислам дека мм нема да сака таму па од дома...

19. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    150den,za od doma znam za spermogram,a za spermokultura mazot mi si odese vo wc,ako mu e sram ti ke go dades primerokot na salter.Rezultatite se gotovi za 5 dena i mnogu se usluzni sestrite.

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Е баш и мене ми беше потребно ова. Фала, како не ми текна во средата ќе свршевме работа тух тух :(