Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Implantacija?

2. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Кој месец си? Машала растеш....
    Одбијте на глупост, некои луѓе немаат доволно култура и капацитет ментален за да разберат како треба да се однесуваат со другите.

Сега во поново време кога ќе ме прасаат кој месец сум, викам трети и си се смеам во себе (се разбира на љубопитните само).
    Не се замарај со другите луѓе, ти бркај си работа ;)

stejsi2005 likes this.
  3. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Да прашам да не случајно некој ги нашол во државчево овие прашачиња?

Attached Files:

4. Valentina888

Valentina888 Популарен член

@KaTe<3 kolko sto se sekavam ti trebase na 9 da dobies? Sto se sluci dobi ili.....:P

5. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Не сум уште, ама мене редовно ми доцни, и плус бев во ремедика кај Петановски на преглед, нема ништо.
    Ми даде некој прашак не можам никаде да го најдам, па дури ни во Србија(као наводно таму го имало) и утре сум на испитување на скриен шеќер и АMF(ко шо разбрав тоа било испитување на резерви на јајце клетки во јајниците). И после треба со резултати да одам кај него да видиме што е како е.И така..:)
    Секако ќе пишам што ми кажале..до утре чекам.

6. Valentina888

Valentina888 Популарен член

A kolko obicno ti docni?! I za sto e toj prasok sto ti go dal Petanovski? Da AMH e antimilerijan hormon koj pokazuva rezerva na jajce kletki. A cisto onaka eden test da si napravis,NALI ^_^

7. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Често ми доцни поради полицистичните јајници, некаде претходно имам спомнато дека ги имам, прашакот е за тоа, хормонов тој е само никако да го погодам точниот назив :). А докторот ми кажа дека нема ништо.

Верувај ми срцка имало вакви случаи кога одма трчам тест да направам(милион така речи) , и испаѓа негативен и по некоја иронија следниот или после два три дена добивам.
    А овој пат па немам ни симптоми за добивање,така да тестот ќе почека малку.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Незнам (fingers)
    Дај боже :l:

KaTe<3 likes this.
  9. bebence 22

bebence 22 Истакнат член

Ne za dvajcata e da i makata regulira hormoni mozda i od nea da imam jas kafeav iscedok eve veke denes nemam poveke

KaTe<3 likes this.
  10. KaTe<3

KaTe<3 Истакнат член

Jas ne zemav maka prethodno, sega pocnav, ama sum imala takvi slucai. Moze da e ovulacija, implantacija dr ne znam sto e. Moze i da e od maka-ta, aj kje vidam ovoj ciklus kako kje bide

11. frog

frog Истакнат член

Луѓе , вака...јас и партнерот не се пазиме повеќе од 1 година. Не можам да кажам дека имавме редовни односи и дека правевме бебе, поради тоа што тој често имаше службени патувања, кои се погодуваа често кога имам плодни денови. Потоа , некако имавме фрка со подготовки за свадба, која помина на крај од мај. Некои прегледи имам направено, пап, микробиологија, хормоти, тироидна, фолекулизација, се беше ок.
    Со партнерот се договоривме да активно пробуваме бар 6 месеци , да си дадеме разумен период , пред да почнеме потемелни анализи, и пред тој да прави испитувања (сепак маживе ги удира на психа тоа , па не сакам да се форсираме). Месецов мислам дека сме ок со активности (преку еден ден :) ) , сега сум на 15 ти ден. т.е во овулативен период, си ја чувствувам овулацијата , мислам дека се беше во ред овие денови. Некогаш , претпоставувам кога пука фолекулот , ми потекува кремкаво-црвено....ама докториве викаат дека тоа е од јака овулација. Држете ми среќа, се надевам наскоро ќе си имаме бебче :) ич немам трпение до циклус , да видам дали ќе добијам или не :^):$(hollest)
    ПС: Уште нешто...обично после односи практикувам да не станувам, да лежам и да мирувам. Дали и вие го правите тоа? Мислите ли дека има врска дали ќе се истуширам веднаш или не? Така сум слушнала.... :$:^)

Acka22, Lavica26 and kukla21 like this.
  12. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Ти посакубам наскоро да го видиш тоа што го сакаш,а ако сака да фати ќе фати и лежечки и клечеки и стоечки :)

bela.m, Bebulleee and frog like this.
  13. frog

frog Истакнат член

Благодарам на позитивните мисли :* и јас така мислам.

stejsi2005 likes this.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Тоа опуштете се е нешто што најмногу ме вади од такт во целава ситуација. Божем на копче е. И да бидам искрена, не бев ништо посебно опуштена месецов кога фати, пак си бев подеднакво згрчена и преоптоварена и очајна. Можеби 2% поопуштена зошто добивме подобрен спермограм ама тоа беше све. Ми текнува на постовите што ги пишував од Грчка кога го добив имплантациското, целата во грч, хаос.

CocaColla, Victorian, dunika and 6 others like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Здраво убавини. Јас да ве поздравам и да ви посакам мноогу позитивни тестови деновиве! Гушкам и бакнувам! :* :hug:

bokace, bela.m, Victorian and 12 others like this.
  16. Kakanela18

Kakanela18 Нов член

Здраво пошто сте нај активна тема сакав да се консултирам со вас и да ми кажете каде можеме да направиме спермокултура за мојот сопруг.
    Во *Битола*

Накратко нашиот проблем е лош спермограм од кои подоцна се поправи. Цисти, не редовна менструација друго се е во ред а едноставно не сака. Се надевам ме примате во друштвото фала поз

17. manako

manako Активен член

Nie pravime vo medicina na trudot,pravevme i vo plodnost i potoa vidovme deka toj gi praka tamu samo sto ni naplaka privatno.Pozdrav i do tebe i sto pobrgu da se druzime vo trudnicki:)

Kakanela18 and Bebulleee like this.
  18. Kakanela18

Kakanela18 Нов член

Фала ти многу а колку кошта таму? И колку време можи примерокот да стој? Мислам дека мм нема да сака таму па од дома...

19. manako

manako Активен член

150den,za od doma znam za spermogram,a za spermokultura mazot mi si odese vo wc,ako mu e sram ti ke go dades primerokot na salter.Rezultatite se gotovi za 5 dena i mnogu se usluzni sestrite.

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Е баш и мене ми беше потребно ова. Фала, како не ми текна во средата ќе свршевме работа тух тух :(